BasBQ
Beef en Steak

Spareribs zonder dry rub

 
 
 
 

Free_ltd

BBQ Junkie
Berichten
5.124
Eens vragen hoe jullie dat hier doen. Zowel mijn vrouw als mijn zoontje zijn niet zot van te zoet vlees, maar ook niet van wet rubs. Jammer.

Ik zelf hou van alles wat, maar nu vraag ik me af of hier mensen het ook soms zonder die wet rub doen?

Misschien dit weekend eens spareribs maken wat sowizo al moeilijk is omdat mijn vrouw geen beentjes aan haar vlees wil, maar kan het vlees er wel tussenuit snijden. Maar dan geen wet rub.

Is het mogelijk om gewoon de 3-2-1 methode te doen zonder het aflakken, Dus 3u roken in dry rub (af en toe besproeien), daarna inpakken in bv folie of butcherpaper met gewoon nog wat boter en wat appelsap/appelazijn voor 2 uurtjes. En dan nog een uurtje gewoon in de dry rub laten liggen?

Of werkt het dan heel anders?

Thanx.
 
Probeer eens met alleen wat grof zeezout en citroensap erop , een dag van te voren klaar maken . Ik doe ze op deze manier wel eens klaar maken maar wel high/fast.
 
Probeer eens met alleen wat grof zeezout en citroensap erop , een dag van te voren klaar maken . Ik doe ze op deze manier wel eens klaar maken maar wel high/fast.

High and fast geen probleem. Maar dan zijn ze geen fall of the bone? Ik dacht eerder aan een L&S sessie omdat dit mijn eerste zou zijn.
 
omdat mijn vrouw geen beentjes aan haar vlees wil, maar kan het vlees er wel tussenuit snijden. Maar dan geen wet rub.


Thanx.

voor haar ribfingers wellicht een optie?
 
voor haar ribfingers wellicht een optie?

Is idd een oplossing, maar moeilijk te vinden, tenzij ik ze zelf eerst eruit snij. Maar als ik het vlees na het bakken ontdoe van been, is het ook goed voor haar. Dus een fall off the bone zou makkelijk zijn :D

Maar overal waar ik zoek naar 3-2-1 komt er de BBQ saus bij kijken. Dus vraag me af of het ook zonder gaat.
 
Volgens mij moet de bestelling naar België en ik weet niet of deze bedrijven daar leveren.

Sommige wel, maar moet je steeds grotere bestelling doen. En heb voorlopig nog veel liggen.
Zou dat liever gewoon van de winkel meebrengen. Mss hebben ze dat in BE in de Makro, maar nog niet geraakt. Telkens ik wil gaan, staken ze :(
 
Ik ga zo af en toe naar België (Turnhout) mocht dat in de buurt zijn dan kan ik altijd wat voor je oppikken.
 
Turnhout is een heel eind van me vandaan. Zelfs van waar ik vroeger woonde.

Ik woonde vroeger net tegen de grens met Maastricht en nu al 12 jaar tussen Leuven en Brussel.

Toch bedankt voor het aanbod.
 
  • Leuk
Waarderingen: Beun
maak zelf je rub en/of bbq saus.
Zoek recepten op internet die je "goed" lijken en pas deze aan, laat de suiker/honing/stroop/... er (grotendeels) uit.
maak wel kleine batches zodat je kan testen of het goed is.

Op de site van noskos staan een paar recepten van rub en bbqsaus.
 
maak zelf je rub en/of bbq saus.
Zoek recepten op internet die je "goed" lijken en pas deze aan, laat de suiker/honing/stroop/... er (grotendeels) uit.
maak wel kleine batches zodat je kan testen of het goed is.

Op de site van noskos staan een paar recepten van rub en bbqsaus.

Zal mss zoiets worden, maar wil ook eens met enkel dry rub proberen
 
Zal mss zoiets worden, maar wil ook eens met enkel dry rub proberen
gewoon doen, maar je gaat wel wat smaak missen
je zou ervoor kunnen kiezen je ribben dan eerst te pekelen of marineren, afspoelen en droogdeppen, rub erop en hoppa, op de bbq

overigens maak ik mijn saus en rub gewoon zelf. je kan dan helemaal je eigen smaak eraan meegeven.
vaak volg ik als basis een receptje van iemand
het maken van sauzen, marinades en rubs vind is juist zo een leuk onderdeel van onze hobby. het bepaalt toch voor een groot deel de smaak
 
Maar overal waar ik zoek naar 3-2-1 komt er de BBQ saus bij kijken. Dus vraag me af of het ook zonder gaat.

Een recept is niet heilig. Juist je eigen draai eraan geven is het leukste wat er is
Je kan ook voor 2-1-1 kiezen bijvoorbeeld, wel of geen saus, zelf een andere saus maken, etc.
Een goede basis-saus:

en wat je niet aan ingrediënten kunt vinden zoek je een alternatief (google is your friend) of laat je gewoon weg.
En je kan natuurlijk eigen dingen toevoegen, zoals extra chilipepers voor de pit of zo.
 
Een recept is niet heilig. Juist je eigen draai eraan geven is het leukste wat er is
Je kan ook voor 2-1-1 kiezen bijvoorbeeld, wel of geen saus, zelf een andere saus maken, etc.
Een goede basis-saus:

en wat je niet aan ingrediënten kunt vinden zoek je een alternatief (google is your friend) of laat je gewoon weg.
En je kan natuurlijk eigen dingen toevoegen, zoals extra chilipepers voor de pit of zo.

Maar daar komt net het probleem. Noskos 'SWEET' smokey BBQ sauce. Als mijn vrouw en zoontje al horen van BBQ sauce en dan nog eens sweet, dan zullen ze er beiden 2mm vanaf bijten en krijg ik te horen: 'Beh, waarom altijd die zoete plakkerige sauzen erop'.

Dat was zo met de Burnt Ends en dat was zo met de Moink Balls. Dus als zij mee eten moet ik me zeker van die wet rubs afhouden.
 
gewoon doen, maar je gaat wel wat smaak missen
je zou ervoor kunnen kiezen je ribben dan eerst te pekelen of marineren, afspoelen en droogdeppen, rub erop en hoppa, op de bbq

overigens maak ik mijn saus en rub gewoon zelf. je kan dan helemaal je eigen smaak eraan meegeven.
vaak volg ik als basis een receptje van iemand
het maken van sauzen, marinades en rubs vind is juist zo een leuk onderdeel van onze hobby. het bepaalt toch voor een groot deel de smaak

Ik had gedacht om de ribben in te smeren met wat olijfolie en daarna goed te rubben met de ribs rub van Noskos die ik heb liggen. Dan 2 à 2,5u erop voor het inpakken. Wel om het half uur inspuiten met een mengeling 50/50 appelazijn/appelsap. Daarna inpakken met nog wat van het mengsel en paar blokjes boter. Dat voor 1 à 1,5u. daarna dan nog 30 min a 1u erop laten liggen om op te drogen.
 
Maar daar komt net het probleem. Noskos 'SWEET' smokey BBQ sauce. Als mijn vrouw en zoontje al horen van BBQ sauce en dan nog eens sweet, dan zullen ze er beiden 2mm vanaf bijten en krijg ik te horen: 'Beh, waarom altijd die zoete plakkerige sauzen erop'.

Dat was zo met de Burnt Ends en dat was zo met de Moink Balls. Dus als zij mee eten moet ik me zeker van die wet rubs afhouden.

goed lezen wat er wordt geschreven.
Er @Ridevi71 zegt een basis-saus, als je deze maakt, maar je voegt GEEN suiker toe, halveert de honing en stroop.
Dan kan je testen of het in de richting komt van je zelf wil, is het nog te zoet, laat de honing volledig weg.
 
goed lezen wat er wordt geschreven.
Er @Ridevi71 zegt een basis-saus, als je deze maakt, maar je voegt GEEN suiker toe, halveert de honing en stroop.
Dan kan je testen of het in de richting komt van je zelf wil, is het nog te zoet, laat de honing volledig weg.

Zo had ik het idd niet gelezen. Ik ga er mss dit weekend als we eraan geraken, 2 erop leggen en eentje dry en eentje wet maken. Kunnen ze sowizo van beide proeven. Het gaat al een hele opgave zijn voor die twee om iets met been te eten, alhoewel ik wss het been eraf moet halen
 
Als je de ribs echt ver door laten garen kun je de botjes er zo uittrekken. soms is alleen schudden al genoeg.
Voor het probleem met de zoete rub/saus, houden ze wel van pittig?

zo ja zou je een pittige saus kunnen proberen. Verder is alleen een rub op je spareribs en niet aflakken ook geen probleem hoor.
Krijg je alleen niet van die plakkerige spareribs waardoor je je vingers tussendoor telkens moet aflikken :ROFLMAO:

Ben benieuwd hoe je het gaan doen en wat ze er uiteindelijk van vinden!
 
Als je de ribs echt ver door laten garen kun je de botjes er zo uittrekken. soms is alleen schudden al genoeg.
Voor het probleem met de zoete rub/saus, houden ze wel van pittig?

zo ja zou je een pittige saus kunnen proberen. Verder is alleen een rub op je spareribs en niet aflakken ook geen probleem hoor.
Krijg je alleen niet van die plakkerige spareribs waardoor je je vingers tussendoor telkens moet aflikken :ROFLMAO:

Ben benieuwd hoe je het gaan doen en wat ze er uiteindelijk van vinden!

Van pittig houden ze wel. Mijn vrouw toch, maar mijn zoontje van 9 is er vooral nog mee aan het experimenteren. Daar moet ik nog mee opletten.

Zelf hou ik ook wel van gemarineerde ribben die lekker lang hot and fast zijn gegaan zodat er lekker veel beet aan is. Maar dat is weer niets voor haar. De ene heeft graag fall of the bone, de andere beet. Ik heb ze op alle manieren graag, behalve dat de saus langs mijn armen naar mijn ellebogen loopt :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan