BasBQ
Beef en Steak

Een herfstachtige verjaardag.

 
 
 
 

Bram1981

Stoker
Berichten
364
Brrrr, het is nu echt begonnen de herfst. Wat een regen. Guur. Eerder donker. Toch een klein feestje te vieren gehad afgelopen weekend. Alweer 28 geworden! Corona Proof party met familie. Kleinschalig. Met eten erbij.

Allereerst stoofvlees van maminha.

Mooi schoongemaakt (harde vet verwijderd), prachtig stukje vlees. Peper en zout.
IMG_7509.jpg


Daarna op 120 graden 45 minuten gerook, blokje eik, indirect.
IMG_7511.jpg


Tevreden met het resultaat, nu in stukken snijden. Wat groter, zodat de draad langer blijft, dat is nou juist het idee achter maminha gebruiken.
IMG_7512.jpg


Even omgebouwd naar direct. Dutch Oven er op, naar 150 graden. Boter smelten, vlees aanbraden, weer er uit, (veel) ui, stuk of 10, (veel) knoflook, stuk of 8 teentjes, laurier, kruidnagel, tijm, een paar flesjes Ossebock 😋, runderbouillon en peperkoek. Weer naar indirect en vlees erbij. Temperatuur naar 140 graden.
Now we wait and let the magic happen.
IMG_7513.jpg


Hmmmmm 🥳
IMG_7518.jpg


En het eindresultaat. 😋 Smaakte fantastisch met frietjes en erwtjes.
IMG_7520.jpg


Was dat alles, Bram? Nee, natuurlijk niet! Ook nog heerlijke kalfswangetjes, maar dat verhaaltje voeg ik straks toe... (Cliffhanger!)
 
Laatst bewerkt:
Jezus dat ziet er goed uit! Gefeliciteerd! Is hier een recept van waar de stappen en tijden ook wat uitgelegd worden? Dit lijkt mij een goede eerste stap in mijn DO avonturen.
 
Jezus dat ziet er goed uit! Gefeliciteerd! Is hier een recept van waar de stappen en tijden ook wat uitgelegd worden? Dit lijkt mij een goede eerste stap in mijn DO avonturen.
Ik heb het losjes gebaseerd op een recept van bbq-junkie.
 
Zo lieve kijkbuiskinderen, even gegeten en the kid klaar gemaakt voor de voetbaltraining.

Nu het volgende gerecht. Kalfswangetjes. Eerst de wangen ontdaan van vliezen en hard vet. In rub met peper en zout en roken met een chunkje hickory op 120 graden, circa 40 min.
IMG_7523.jpg


Het resultaat na 40 minuten.
IMG_7527.jpg


Vervolgens omgebouwd naar direct Dutch Oven style en boter er in, ui (4x), knoflook (5 tops) en winterpeen (maal 3). Even fruiten. Afblussen met donker bier naar smaak (ik had Westmalle dubbel 4x), runderbouillon, en een bundel tijm/rozemarijn/dragon. Beetje dragonazijn. En uiteindelijk de wangetjes er terug in om langzaam te garen.
IMG_7528.jpg


Na meerdere uren de wangen er uitgehaald. Botermals.
IMG_7538.jpg


Krieltjes er in en verder stoven tot de ze gaar zijn en de saus mooi indikt. Op dat moment nog wat peperkoek er in en de wangetjes terug om mee te warmen en uiteindelijk een prachtig resultaat. Heerlijk!
IMG_7539.jpg


Losjes gebaseerd op een recept van bbquality...
 
Laatst bewerkt:
Gefeliciteerd nog
Smakelijke verjaardag geweest 😉
 
allereerst nog gefeliciteerd
en wat een fantastisch pannetje eten zeg.
heerlijk
 
Tjonge, je hebt er wel een feestje van gemaakt zeg... Oja je was jarig.
Van harte gefeliciteerd

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Sodeju dat ziet er lekker uit! Die maminha gaat op het to do lijstje..! En van harte gefeliciteerd 🎉!
 
Koningsmaal!! Heerlijk die R in de maand. Ben wel weer toe aan een stoofpotje....
Lees ik had graag aan willen schuiven😉evengoed van harte!
 
Proficiat met je verjaardag.
Zie hebt jezelf en de family smakelijk getrakteerd. 😋
 
Dat ziet er heel smakelijk uit! Dit weekend ook aan de stoof ! Bedankt voor de inspiratie.
 
Heerlijk pot heb je daar. Mooi eerst wat rook op laten nemen en dan heerlijk stoven samen met bier. Dat moet je gasten echt hebben laten smullen. Het water loopt me in de mond. Top
 
Super om te zien ! Ik ben ook opzoek naar een dutch oven. Twijfel over de maat. Welke maat gebruik jij ?
 
Super om te zien ! Ik ben ook opzoek naar een dutch oven. Twijfel over de maat. Welke maat gebruik jij ?
Ik heb de Petromax DO ft4.5 zonder pootjes. Deksel is ook als skillet te gebruiken. Kook er voor 8-10 man mee. Als ik een nieuwe of extra zou kopen, zou ik voor een maatje groter gaan. Dan zoek ik, letterlijk, het randje niet zo op. Prijsverschil is minimaal.
 
Ik heb de Petromax DO ft4.5 zonder pootjes. Deksel is ook als skillet te gebruiken. Kook er voor 8-10 man mee. Als ik een nieuwe of extra zou kopen, zou ik voor een maatje groter gaan. Dan zoek ik, letterlijk, het randje niet zo op. Prijsverschil is minimaal.
Bedankt voor je antwoord ! Dan ga ik denk ook voor een maatje groter !
 
Terug
Bovenaan Onderaan