Helaas geen BBQ foto anders had deze in hot en fast gekunt, achjaa...
Vorige weekend had ik een paar vrienden over om te eten, als bedankje. Eerst had ik spareribs volgens de 3-2-1 methode gemaakt. Nadat deze klaar waren had ik nog een heerlijke Picanha.
Deze heb ik via de reverse sear methode gemaakt.
Eerst op ongeveer 130 graden naar 49 kerntemperatuur gebracht om hem vervolgens goed af te fakkelen.
Na 10 minuten rusten heb ik de picanha aangesneden, tijdens het aansnijden verloor de Picanha ontzettend veel vocht. Op de foto (foto 2) is al een hoop vocht te zien, maar dit werd nog veel meer.
Hoe kan ik in de toekomst voorkomen dat de Picanha zo veel vocht verliest?
,
De smaak was trouwens heerlijk en het vlees was snel op.
Vorige weekend had ik een paar vrienden over om te eten, als bedankje. Eerst had ik spareribs volgens de 3-2-1 methode gemaakt. Nadat deze klaar waren had ik nog een heerlijke Picanha.
Deze heb ik via de reverse sear methode gemaakt.
Eerst op ongeveer 130 graden naar 49 kerntemperatuur gebracht om hem vervolgens goed af te fakkelen.
Na 10 minuten rusten heb ik de picanha aangesneden, tijdens het aansnijden verloor de Picanha ontzettend veel vocht. Op de foto (foto 2) is al een hoop vocht te zien, maar dit werd nog veel meer.
Hoe kan ik in de toekomst voorkomen dat de Picanha zo veel vocht verliest?
,
De smaak was trouwens heerlijk en het vlees was snel op.