BasBQ
Beef en Steak

Vochtverlies Picanha voorkomen

 
 

Blaze

Tondelzoeker
Berichten
13
Helaas geen BBQ foto anders had deze in hot en fast gekunt, achjaa...

Vorige weekend had ik een paar vrienden over om te eten, als bedankje. Eerst had ik spareribs volgens de 3-2-1 methode gemaakt. Nadat deze klaar waren had ik nog een heerlijke Picanha.
Deze heb ik via de reverse sear methode gemaakt.
Eerst op ongeveer 130 graden naar 49 kerntemperatuur gebracht om hem vervolgens goed af te fakkelen.
Na 10 minuten rusten heb ik de picanha aangesneden, tijdens het aansnijden verloor de Picanha ontzettend veel vocht. Op de foto (foto 2) is al een hoop vocht te zien, maar dit werd nog veel meer.

Hoe kan ik in de toekomst voorkomen dat de Picanha zo veel vocht verliest?
IMG_20201003_200855.jpg


,
IMG_20201003_202343.jpg


De smaak was trouwens heerlijk en het vlees was snel op.
IMG_20201003_204218.jpg
 
Ik heb geen opleiding voor/van vlees gevolgd zoals een slager of zo, maar volgens mij kan je dit niet voorkomen. Het lijkt mij dat als je vlees veel vocht bevat, je dit gewoon hebt.
Je kan het vocht op te vangen in een schaal en daar het gesneden vlees in te leggen. Bij Pulled Pork vang je ook het vocht op.
Maar als je een geweldig lekker stukje picanha hebt gegeten, so what? Daar gaat het toch om?
Hier heb ik ook wel eens een stuk vlees waar veel vocht uit komt, maar ach, dan Is het in ieder geval niet te droog 😁
 
Maar als je een geweldig lekker stukje picanha hebt gegeten, so what? Daar gaat het toch om?
Hier heb ik ook wel eens een stuk vlees waar veel vocht uit komt, maar ach, dan Is het in ieder geval niet te droog 😁

Dit lijkt om ook het belangrijkste.
Je kan nog proberen langer te laten rusten en misschien een scherper mes? Daardoor oefen je minder druk op t vlees en zal je misschien minder vocht eruit duwen..?
 
Idem bij mij. Bij picanha komt er telkens veel vocht uit. Bij andere stukken heb ik dat niet. En overigens is het nooit droog, en dan kan het ook geen kwaad.
 
Dank allen voor de reacties.

@Ridevi71 Daar heb je ook zeker gelijk in, als de smaak maar goed is!.
Ik was voornamelijk benieuwd of ik misschien iets verkeerds had gedaan. Een eerdere run mat Picanha had ook veel vochtverlies, ook toen was de smaak goed. Dus kan ook het vlees zijn.
 
Terug
Bovenaan Onderaan