BasBQ
Beef en Steak

Gua Bao met gegrilde oosterse Bavette

 
 

Bospony

Vuurmaker
Berichten
58
Vandaag weer een keer tijd voor Bavette. Altijd een lekker stukje vlees. Normaal gesproken is alleen peper en zout genoeg voor een stuk bavette. Ditmaals op een andere manier bereid.

Marinade gemaakt van 2 Pepers, 3 tenen knoflook, 3 stelen sereh, 6 bosuien, 200 ml sojasaus en 30 gram sriracha saus. En daar de bavette een uurtje (buiten de koelkast) in laten marineren.
944ed6dfbdb94da0671bd4d89bb68da2.jpg


Vanmiddag overigens een pepertje en komkommer in een mengseltje van azijn, suiker, zout en water laten marineren. Hiervan vergeten een foto te maken;)

Nadat de bbq op temperatuur was, tijd om de bavette uit de marinade te halen en droog te deppen:
c385c36146e1127fa6bda802430c9681.jpg


Daarna de bbq op, domme ik alleen geen actiefoto van het vlees op de bbq, want ik was ondertussen bezig een gesprek te voeren en wij mannen kunnen geen 2 dingen tegelijk...

Hier issie in ieder geval klaar en heeft eventjes gerust.
25886d02e281b37e63c21fa6fdbef0dd.jpg


En de bao buns opmaken:

Onderop wat komkommer en pepertje. Wat plakken bavette er over. Beetje gehakte pinda's erover en klaar.

e3b5c6ff66afa49e7885f47cc802c495.jpg


Superlekker en supersimpel gerecht.

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
 
Ziet er dat lekker uit. Denk dat ik mss volgend weekend eens een rollade ga maken met bavette. Heb er nog 2 in de vriezer liggen.
 
Je brengt me op een goed idee.
Ziet er erg smakelijk uit. 😋
 
Ziet erg lekker uit! Dat lusten we hier ook wel.
 
hmm. dat marineren klinkt goed.
dank voor het delen
 
Die ziet er goed uit

geen foto van op de Q? 😱
 
Meestal ben ik op dat moment de vrouw aan het instrueren wat ze alvast kan doen. dus dan vergeet ik nog wel eens in de gauwigheid een foto te maken haha
In dat geval, voordat hij zo verhuist naar de asbak:
Leuke cook!
Mistte je geen sausje?
 
In dat geval, voordat hij zo verhuist naar de asbak:
Leuke cook!
Mistte je geen sausje?
Het vlees was sappig genoeg. Dus neet miste het niet echt. Had overigens wel van de marinade, een sausje gemaakt voor het geval dat. Dus deze ingekookt en erbij geserveerd. Uiteindelijk niet gebruikt omdat het niet nodig bleek.

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
 
Bavet is zeker weten een heerlijk stuk vlees. Zeker met een oosterse marinade. Ik laat het meestal wel langer in de marinade. Was deze nu voldoende ingetrokken? Marinade die over is kook ik vaak met wat extra ketjap en tomaten ketchup in. Lekker om het vlees zo nu en dan eens door te slepen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan