BasBQ
Beef en Steak

Hamburger des amis

Stoffels

Vuurmaker
Berichten
51
Awesome burger, awesome onderwerp om eens over na te denken en iets ineen te knutselen!
Voor mezelf was het snel duidelijk, we gaan proberen om alles zelf te maken.
Vandaag was de dag, nog een lekker stralend weertje en maar een halve dag moeten werken.
Te beginnen met de broodjes, letterlijk een vuurdoop. Deze heb ik wel al gisterenavond gemaakt.
In eerste instantie een heerlijk geurend deeg gemaakt, klassiek gemaakt maar met een cajun-mengeling erdoor:

foto 1.jpg


Dat heb ik onderverdeeld in 8 broodjes, so far so good!
De olie op het werkblad leverde me wel wat commentaar op van vrouwtje lief, maar ze zag dat ik me amuseerde. Keep the eyes on the size of the price baby ;-)

foto 2.jpg


Na in totaal iets meer dan 2u rijzen gingen ze de oven in en kwamen ze er net iets te plat of te weinig bol uit naar mijn zin.
Qua gewicht voelden ze ietwat zwaar aan, dat is, hoe raar ook, wel gebeterd toen ze afkoelden.

foto 3.jpg


Minstens even belangrijk zijn de vleesjes voor ertussen.
Hiervoor heb ik een mooie mix gemaakt van zuivere americain, een beetje mayo en tomato frito, look, paneermeel, peterselie, een braaimix en 1 bio-eitje.

foto 4.jpg


Hiervan heb ik, zeer ambachtelijk, 6 hamburgers gemaakt die bijzonder mooi varieerden qua gewicht.
Misschien toch eens investeren in een pers?!

foto 5.jpg


Zo begint het hele verhaal vorm te krijgen, maar een burger zonder groentjes en spek kan nooit niet awesome zijn vind ik zo.
Dus ook daar een selectie gemaakt, met als leukertje voor de kids: gefrituurde wortel (absolute aanrader btw).

foto 8.jpg


Het spek heb ik een klein halfuurtje laten smoken:

foto 6.jpg


De burgers zelf heb ik ook volledig gerookt op een goeie 100° om het lekker sappig te houden, door een telefoontje op het laatste moment ben ik ze wel vergeten af te grillen. Alles bij elkaar hebben ze er een goeie 40 min opgelegen.

foto 7.jpg


foto 9.jpg


Met alles in opperste staat van paraatheid ging ik voor volgende combinatie:
broodje - warme choronsaus - cheddar - augurk - tomaat - ijsbergsla - burger - spek - komkommer - warme choronsaus - broodje en het mes erin.
Voor onszelf hebben we er ook wat ingelegde rode ajuin en ene radijsje bij gedaan.
De burger met inmiddels het mes erin werd vrolijk vergezeld door in kruidenboter gebakken krielaardappeltjes
Ideale partner bleek bière des amis te zijn, een lekker fris blond biertje dat smaakt naar meer, net zoals de burger zelf, vandaar ook mijn naampje voor de burger. Die laatste was uitgebreid, maar wel bijzonder aangenaam om te eten!
Een hele belevenis om eens écht werk te maken van een awesome hamburger.

foto 10.jpg
 
wauw, wat een prachtig resultaat en ook een hele leuke reportage.
nice job (y)

tip voor je hamburgers te vormen: je kan ook een deksel van een beschuitbus of zo gebruiken.
leg er een folie in, vervolgens het gehakt en druk dat stevig aan. folie dichtvouwen en je pakt de burger zo uit het deksel die mooi schoon blijft.
werkt perfect.
hier thuis gebruiken we voor dikke burgers het deksel van de suikerbus en voor dunne "mac donalds" burgers het deksel van de beschuitbus 😂
 
Wat een mooie run zeg. Broodjes zien er goed uit. En mooie handgemaakte burgers. niks mis mee hoor.
Had graag een burgertje mee gegeten :cool:

En wat Rick zegt, gewoon een rond vormpje zoeken dat even groot of net iets groter is dan je broodje. En daar foli in en je gehakt in vormen.
Niet te hard aandrukken. Dan blijft je gehakt nog mooi van structuur.
 
Leuk verslag en een mooi resultaat. Knap dat je je toch waagt aan de broodjes. Het is hier ook vaak genoeg misgegaan dus blijf vooral door gaan 👊
 
De burgers zien er heerlijk uit. Zelf gebruik ik voor de burgers altijd een deksel van een blik jodenkoeken. Heb je meteen een goed excuus om die lekkere koeken te halen ;)
 
Mooi verslag. Resultaat mag er zijn.👍
Als Bram een burgertje mee komt eten dan rij ik wel ff mee. 😋

Er is niets mis met "handvormen". Ik probeer ze wel om de burgers qua gewicht en afmetingen ivm gaartijd gelijk te krijgen.
By the way. Zo'n burgerpers is leuk, maar er gaat maar 150 gr gehakt in. Dus te klein...🤣🤣🤣
 
Prachtreportage 👌 En het resultaat mag er wezen!
Ik weeg altijd eerst een gehaktbal af op een keukenweegschaal. Als ze allemaal even zwaar zijn is het veel makkelijker om ze ook allemaal even groot te maken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan