BasBQ
Beef en Steak

100 dagen dry aged ribeye

 
 

OmeSlikkum

Kooltjesharker
Berichten
102
Woorden schieten te kort. Dry aged in de zakken van Drya.nl
9f536275ac7887984237332a5faa7927.jpg

0928a777eb762d554346d0e08b68e695.jpg

f3515db116b44eb12edc9a7c13473ce3.jpg

Gewoon wow. En omdat er bijna geen vocht meer inzit krijg je een super krokant korstje. Wow.


Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
 
(Ik heb er letterlijk geen woorden voor)

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Lekker hoor! Hoelang hebben deze gerijpt? Wat zijn de verliezen?

edit: how ik had niet goed naar de titel gekeken šŸ˜¬
 
Laatst bewerkt:
De smaak is lastig uit te legge. Het is wat zwaarder van smaak. Je zou zeggen dat door het verdwijnen van het vocht het taaier wordt. Niets is minder waar. Het is zo sappig. De structuur is ook compleet anders. Het is echt een aanrader om is te doen. Je hebt nodig zakken van Drya.nl. En een vacuĆ¼m machine. Ik heb tot nu toe van alles geprobeerd. Heb zelfs nog 2 kilo sucade in de koelkast liggen die er vandaag uit gaat. Nog meer info nodig dan hoor ik het wel.


Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
 
  • Leuk
Waarderingen: JWZ
Ik kijk altijd naar Guga Foods op YouTube (absolute tip voor wie het niet kent). Hij gebruikt ook zulke zaken om alles te dry-agen. Lijkt me geweldig.
Hoe erg gaat je koelkast er naar ruiken? Ik heb geen extra koelkast in de schuur o.i.d. Dus wel handig om te weten hoe heftig de geur is voor de rest van het gezin.
 
Ik kijk altijd naar Guga Foods op YouTube (absolute tip voor wie het niet kent). Hij gebruikt ook zulke zaken om alles te dry-agen. Lijkt me geweldig.
Hoe erg gaat je koelkast er naar ruiken? Ik heb geen extra koelkast in de schuur o.i.d. Dus wel handig om te weten hoe heftig de geur is voor de rest van het gezin.

Een van de punten waar ik ook bang voor was. Maar je ruikt het nauwelijks. Het ligt bij mij ook gewoon in mijn koelkast. Komt wel een aparte koelkast straks aangezien ik steeds meer dry age


Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
 
Kijk dat is geruststellend nieuws.
Ik weet wel zeker dat ik dit ook nog ga doen.
 
6ede1084ccc3508b56789b956f2ce3d7.jpg

31079b3ca8c7c488ed7faa88e9785617.jpg

De dry aged sucade. Ook 100 dagen. De smaak is wat sterker dan bij de ribeye. Maar echt super lekker. Helaas de zeen is niet malser geworden dus zo op de bbq is niet de beste optie. Dat word sudderen en stoven.


Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
 
Ik vind de smaak doorgaans steeds aardser worden. Over 50 dagen meer naar roquefort. Steeds sterker. Structuur inderdaad steviger. Correct me if I am wrong.
 
Ik vind de smaak doorgaans steeds aardser worden. Over 50 dagen meer naar roquefort. Steeds sterker. Structuur inderdaad steviger. Correct me if I am wrong.

In mijn experimenten verschilt het nog wel is. De 100 dagen ribeye was minder sterk dan de 28 dagen striploin die ik laatst had. En ik vind de structuur steviger maar wel malser. Herken je dat?


Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
 
In mijn experimenten verschilt het nog wel is. De 100 dagen ribeye was minder sterk dan de 28 dagen striploin die ik laatst had. En ik vind de structuur steviger maar wel malser. Herken je dat?


Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog niet heel veel geƫxperimenteerd heb met verschillende soorten vlees. Tot nu toe vooral cote de boeuf en ribeye. Variatie zit met name in de dagen. Steviger en malser klopt helemaal, ook bij verdere garing dan dat heurt. Bij de stukken die ik heb gehad, hoe verder hoe aardser/meer blauw flora. Trouwens als je Netflix hebt, chefs table bbq Lennox Hastie kijken, dry aged tot 200!!! dagen, maar wel in vet. To do, to do... Smakelijk met de rest van dat machtig mooie vlees, kan me niet voorstellen dat het in 1 run allemaal op is.
 
Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog niet heel veel geƫxperimenteerd heb met verschillende soorten vlees. Tot nu toe vooral cote de boeuf en ribeye. Variatie zit met name in de dagen. Steviger en malser klopt helemaal, ook bij verdere garing dan dat heurt. Bij de stukken die ik heb gehad, hoe verder hoe aardser/meer blauw flora. Trouwens als je Netflix hebt, chefs table bbq Lennox Hastie kijken, dry aged tot 200!!! dagen, maar wel in vet. To do, to do... Smakelijk met de rest van dat machtig mooie vlees, kan me niet voorstellen dat het in 1 run allemaal op is.

Ik probeer me in te houden . Binnenkort is een tomahawk ofzo dry agen. En bedankt voor de tip. Had de serie wel al in mijn lijst staan. Nu zeker kijken. En in boter wil ik nog is proberen. Net zoals in whiskey


Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
 
Ik probeer me in te houden . Binnenkort is een tomahawk ofzo dry agen. En bedankt voor de tip. Had de serie wel al in mijn lijst staan. Nu zeker kijken. En in boter wil ik nog is proberen. Net zoals in whiskey


Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
+1!
 
Terug
Bovenaan Onderaan