BasBQ
Beef en Steak

Gevulde kippendij + beenhammetje

 
 
 

WilfredK

Kooltjesharker
Berichten
189
Gisteren de verjaardag van mijn dochter gevierd met een klein gezelschap.
Leuk moment om even wat op de Q te leggen.

Ik heb gekozen voor kippendij gevuld met olijven, knoflook, peterselie en parmezaanse kaas. Hierna ingerold in spek.
De temperatuur tussen de 110/120 graden gebracht om de dijen vervolgens op 60 graden te laten komen.
De eerste laag Whiskey bbq saus mocht erop en bij een kern van 65 graden voor de tweede maal ingesmeerd. Nu wachten op een kerntemperatuur van 72 graden.

Wel een tegenslag gehad met de Q...deze ging uit na ongeveer 30 minuten. Gezien de geringe luchttoevoer denk ik dat de luchtgaten onderin verstopt hebben gezeten. Wel jammer. Ik moest het vlees eraf halen en de Q opnieuw aansteken (na een flinke hussel door de kolen). Dus een leer voor de volgende keer. Altijd even de Q inspecteren :D

Het resultaat was er niet minder om....ze waren heerlijk.

Meteen de temperatuur naar 160 gebracht en er een beenhammetje (honing/mosterd) opgelegd. Dit voor later in de avond. Heerlijk met een stokbroodje en een pilsje ;)

119048899_611388152883511_8106660749893778990_n.jpg


119082463_316338836289610_7251959118192641925_n.jpg


119147369_1504734319725728_7852141309294997324_n.jpg


119228074_369303007566101_4120471005423977757_n.jpg


119115447_786394088794248_7690989494966184900_n.jpg


119183906_1040362319752826_8012638564617003021_n.jpg


119101058_1207132899655709_7106561850641381002_n.jpg
 
Gefeliciteerd met je dochter

Met een verstopte luchttoevoer is het moeilijk Q-en maar het eind mag er wezen
 
Ideetje van de gevulde kipdij staat genoteerd! Dank!

Groeten van Robert
 
Ziet er appetijtelijk uit! Komt op mijn todo lijst.
Gefeliciteerd met de dochter uiteraard!
 
Gevulde kipfilet/kipdij is altijd lekker.
Deze zien er wel heel erg aantrekkelijk uit. Mooi.
 
heerlijk, ziet er heel goed uit zeg
gefeliciteerd met je dochter
 
De kippendij staat ook weer genoteerd. Prachtig gemaakt. Smullen (y)
 
Terug
Bovenaan Onderaan