BasBQ
Beef en Steak

Beefribs experimentje

 
 
 
 

NonSens

Pitmaster
Berichten
705
Het speelde al langer in mijn gedachten maar na het zien van wat filmpjes van de Argentijnse asado stijl van grillen heb ik besloten dat we vandaag beefribs aan het spit gaan doen.
Het idee is om de beefribs aan het spit in de Kamado joe te doen met een lekbakje er onder en een klein vuurtje tegen de achterkant. Ik hoop op deze manier een mooie knapperige Bark te krijgen maar toch de sappigheid en malsheid van 'normale' low en slow beefribs.

De ribben hebben een mooie hoeveelheid vet dus daar zal het niet aan liggen. Geheel in de Argentijnse asado stijl alleen wat grof zeezout er op gedaan.
5422de55fd9b8654c3865853f76618a9.jpg
85653cfbcb10fd6b3db235fcc31e4ca1.jpg
5e04799a15fe2eb4aba4b82b658d9fb2.jpg


Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Leuk succes vandaag


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Na 1:45 begint er al een prachtig kleurtje te komen.
208d955f2511e50f6aef37c357f25ad5.jpg
63a99f535029cdf0250958fe869a36e9.jpg


Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Gaaf experiment! Ben benieuwd. Klinkt allemaal logisch.
 
En? Geslaagd?
We zijn nog steeds onderweg, had een inschattingsfoutje gemaakt, ik dacht het gaat wat harder dan de normale indirecte methode maar ik was vergeten mee te nemen dat ik nu niet inpak. Maar ik heb net een stukje gesnoept dat los hing en dat smaakte voortreffelijk!
Dit was een uurtje geleden, nu hangen de botten er bijna uit.
24fcd45aaddf722048289fa7b4016a55.jpg


Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Dit is toch ook indirect zo. Staat een bakje op de kolen
 
Dit is toch ook indirect zo. Staat een bakje op de kolen
In principe staat het naast de kolen maar dan ietsje hoger. De gloeiende kolen hebben direct 'zicht' op het vlees. Dus er zal directe warmte zijn al is het niet zo heel veel omdat het geen groot vuur is.

Het ziet er nu zo uit, gek genoeg is de temperatuur wat gezakt, waarschijnlijk omdat de meater wat is verschoven in het vlees.
80a7c97a7296038e044d728b03f633c3.jpg


Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
We zijn nog steeds onderweg, had een inschattingsfoutje gemaakt, ik dacht het gaat wat harder dan de normale indirecte methode maar ik was vergeten mee te nemen dat ik nu niet inpak. Maar ik heb net een stukje gesnoept dat los hing en dat smaakte voortreffelijk!
Dit was een uurtje geleden, nu hangen de botten er bijna uit.
24fcd45aaddf722048289fa7b4016a55.jpg


Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
als tie er maar niet afvalt :eek:
succes
 
Was moeilijk tie zien op de foto
De Meater steekt zekers ver uit het vlees zo, staan een streep op tot hoever hij er in moet
 
Was moeilijk tie zien op de foto
De Meater steekt zekers ver uit het vlees zo, staan een streep op tot hoever hij er in moet
Klopt, zo ver zat hij er eerst ook in maar het vlees is nogal terug getrokken haha

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Experiment geslaagd zou ik zeggen. Uiteindelijk de ribs eigenlijk iets te vroeg er af gehaald dus ze waren niet zo mals als reguliere beefribs. Maar de smaak was fantastisch en het contrast tussen de Bark/buitenste laagje vlees en de binnenkant was echt top. De buitenste 3-4mm was een soort beef jerky en de binnenkant was heerlijk sappig en mals zoals goed gelukte beef ribs altijd zijn. Enorm veel smaak van de rook (eiken, walnoot) en het vlees zelf. Omdat ik ze wat te vroeg er af heb gehaald was nog niet al het vet gesmolten, en dat heeft mij positief verrast, het niet gesmolten vet geeft het vlees weer een extra dimensie in smaak en in textuur.
a7f2b8d29697d0607fcc4d1a625e91d1.jpg
c89bae2009886ec2c74548afd4523514.jpg


Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Laatst bewerkt:
Lekker hoor, altijd leuk om van de gebaande paden af te wijken

Gekke vraag misschien, maar als het 'gaar' is (priktest-perfect), is het dan niet zo zacht dat het vanzelf van het spit valt?
 
Terug
Bovenaan Onderaan