BasBQ
Beef en Steak

Grieks bordje van de kamado

 

MrMatti

Kooltjesharker
Berichten
236
Vandaag een Grieks bordje bereid op KJ2.

Gyros-rub gemaakt:
*Oregano
*Tijm
*Peterselie
*Knoflookpoeder
*Zwarte peper
*Chilipoeder
*Komijn
*Korianderzaad
*Rozemarijn
*Paprikapoeder
*Gerookt paprikapoeder
*Uienpoeder

Tzaziki :
*Gerapste komkommer (uit laten lekken) *Geraspt knoflookteentje
*Volle Griekse yoghurt
*Citroensap
*Extra Vierge Olijfolie
*Snufje zout
*Snufje zwarte peper
*Snufje munt
*Snufje dille

Paar uur laten intrekken in de koelkast

Kip-Gyros rol:
2 kipfilets plat geslagen, gevuld met half-gedroogde tomaten (overigens ook deels op de kamado gemaakt) en geraspte feta Rub aan binnen en buiten kant.
Vond ze er niet erg mooi er uit zien. Maar goed een kipfilet is dan ook niet mooi vierkant te krijgen.
Opgebonden en strak in folie gerold en laten rusten in de koelkast.

------
Ik heb nog steeds wat moeite met het goed aansteken van de kamado. Had deze x een elektrische BBQ aansteker (deze week gevonden bij de Aldi voor 25 euro).
Denk dat ik niet lang genoeg gewacht heb. De grote houtskool-blokken gingen, met name t moment dat ik de platesetter er in plaatste roken. Had toen net mijn walnoten met honing/zeezout er op staan, deze er snel afgehaald en me vooral eerst druk gemaakt hoe dit roken te gaan stoppen zonder dat de temperatuur veer boven de 200c uit zou gaan komen.
Uiteindelijk 1 belemmerend houtskool-blok er uit gehaald en de klep een tijdje open gehad. Uiteindelijk roken gestopt door voldoende zuurstof in de kolen en ik kon weer verder.
Zelf voelde ik mij/nu nog, een gerookte paling. Uitgerookt en de geur hangt nog in mijn neus.

Maar goed... Om een lang verhaal kort te maken, walnoten er terug op en de KJ naar 160 gebracht, iedere 5 min even gehusseld en naar een minuut of 15 waren ze naar wens.

Ondertussen ook opbak-aardappels in skillet gedaan. Toen walnoten klaar waren de KJ naar 200 graden gebracht. Daarna de kip-gyros rollen op directe zone kleurtje gegeven om ze daarna over te plaatsen naar indirect naar een kerntemperatuur van 72c graden.

Bij 68 c graden, puntpaprikas en monterosa tomaat er bij gegrild. (Foto's vergeten te maken)

Uiteindelijk, kip aangesneden en deze ter eten gelegd op een bedje van de honing-walnoten.

' T was smaakvol en bracht het gevoel van Griekenland
c7f91ea480bbd2db803c40086d4a2f0c.jpg
2a7a0213ecf01fbfa389847178877d04.jpg
014b84800520e5db63782d80564086d9.jpg
b3e438901c8e25ec278d756db2e0ca33.jpg
0909ba01ba55222aa285615a4180205d.jpg
a61efc7cad4cca4cb5e3380e2cab44a6.jpg
9cd546edaac994597c6d85873fe0e05c.jpg
 
Leuk zo in een thema koken 😊
De schoonfamilie is hier gek van Grieks, dus mijn ToDo lijstje is weer langer geworden 🙈
 
lekker hoor. als ik dat bordje eten zie krijg ik best wel trek.
 
Lekkere maaltijd geworden

Zijn wel hele grote blokken houtskool, misschien heeft’t daar ook aan gelegen toen het verstikte door het plaatsen van de platesetter
 
Lekkere maaltijd geworden

Zijn wel hele grote blokken houtskool, misschien heeft’t daar ook aan gelegen toen het verstikte door het plaatsen van de platesetter
Ja klopt denk ik ook @@rno! Zitten echte joekels tussen die maar amper in t houtskoolmandje passen. Als ik dan nog nog eens te voorzichtig ben met goed vuur aan te steken gaat t mis. Leer voor de volgende x!
 
Heerlijke maaltijd. Welk houtskool is dit?
@Beun ; Smokin' Flavours, Zuid Afrikaans Gamhar houtskool. Het is houtskool van Bbqexperience in Roosendaal, hun huismerk. Wordt schijnbaar pas in Nederland in de zakken gedaan zodat er zo goed als geen gruis in zou zitten.

Sommige blokken zijn wel heel gek van grote zoals je ziet.

Verder wel neutraal van geur en smaak maar knettert en springt wel wat bij 't aan steken.
020581375dfc9588680f272c2d7e9448.jpg
 
@Beun ; Smokin' Flavours, Zuid Afrikaans Gamhar houtskool. Het is houtskool van Bbqexperience in Roosendaal, hun huismerk. Wordt schijnbaar pas in Nederland in de zakken gedaan zodat er zo goed als geen gruis in zou zitten.

Sommige blokken zijn wel heel gek van grote zoals je ziet.

Verder wel neutraal van geur en smaak maar knettert en springt wel wat bij 't aan steken.
020581375dfc9588680f272c2d7e9448.jpg
Bedankt voor je snelle reply.
Zo krijg je de zakken wel snel vol ;)
Wellicht dat ik het een keer ga proberen. Heb voor nu nog eerst de KJ Big Block en wat van houtskool.nl op het lijstje.
 
Bedankt voor je snelle reply.
Zo krijg je de zakken wel snel vol ;)
Wellicht dat ik het een keer ga proberen. Heb voor nu nog eerst de KJ Big Block en wat van houtskool.nl op het lijstje.
Groot gelijk! Biggest blocks denk ik deze
 
Dat ziet er mooi uit zo. Kipfilet zo plat maken en een rollade van maken lijkt me een leuke werkje. Kan ik ook wel eens doen. En alles op de Q klaar gemaakt
Had graag een vorkje mee geprikt
 
Terug
Bovenaan Onderaan