Hierbij een klein verslag van mijn Tomahawk Steak - gemaakt afgelopen vrijdag o.a. ter gelegenheid van de verjaardag van mijn schoonvader. Bij BBQuality een 1.4kg grote steak gekocht en deze via een reverse sear klaar gemaakt.
De patient in kwestie - in de verpakking.
Het overtollige vet eraf gehaald
En van een dry rub voorzien (zout, black peper, knolflook, uien & cayenne peper).
Daarna uurtje in de koelkast gelegd met folie. Onderwijl de KJ aangestoken en naar 250f/121c gebracht met 2 zones en voorzien van een stukje whiskey rookhout.
Ik heb de steak er bij 120f/49c uitgehaald en ingepakt in folie. Onderwijl de luiken van de KJ vol open gezet. Temperatuur was binnen 10 minuten ruim 650f/343c.
2 minuten per kant af laten grillen.
En serveren:
Al met al een leuke - 1e - ervaring om een dikke steak op deze manier klaar te maken. Hij werd zeer goed ontvangen door vriendin lief en mijn schoonpa. Ik vond zelf de rooksmaak een tikkeltje te heftig. Ik denk dat ik mijn steak neutraler klaar gemaakt toch lekkerder vind (persoonlijk dingetje dus haha). Ik was erg tevreden over de gaarheid van het vlees. Mooi medium rare (geen temperatuur gemeten na de sear, maar wel roze van binnen). Wat me vooral is opgevallen is hoe sappig de steak was. Niet normaal juicy (L).
Ik zou graag binnenkort nog eens een steak willen reverse searen. Als jullie nog tips hebben voor een goed stuk vlees (en dik genoeg voor deze manier) hoor ik het graag. Ook advies voor een stukje rookhout wat niet te pittig is (een kleine rooksmaakje is toch wel lekker) stel ik op prijs.
Fijne dag.
De patient in kwestie - in de verpakking.
Het overtollige vet eraf gehaald
En van een dry rub voorzien (zout, black peper, knolflook, uien & cayenne peper).
Daarna uurtje in de koelkast gelegd met folie. Onderwijl de KJ aangestoken en naar 250f/121c gebracht met 2 zones en voorzien van een stukje whiskey rookhout.
Ik heb de steak er bij 120f/49c uitgehaald en ingepakt in folie. Onderwijl de luiken van de KJ vol open gezet. Temperatuur was binnen 10 minuten ruim 650f/343c.
2 minuten per kant af laten grillen.
En serveren:
Al met al een leuke - 1e - ervaring om een dikke steak op deze manier klaar te maken. Hij werd zeer goed ontvangen door vriendin lief en mijn schoonpa. Ik vond zelf de rooksmaak een tikkeltje te heftig. Ik denk dat ik mijn steak neutraler klaar gemaakt toch lekkerder vind (persoonlijk dingetje dus haha). Ik was erg tevreden over de gaarheid van het vlees. Mooi medium rare (geen temperatuur gemeten na de sear, maar wel roze van binnen). Wat me vooral is opgevallen is hoe sappig de steak was. Niet normaal juicy (L).
Ik zou graag binnenkort nog eens een steak willen reverse searen. Als jullie nog tips hebben voor een goed stuk vlees (en dik genoeg voor deze manier) hoor ik het graag. Ook advies voor een stukje rookhout wat niet te pittig is (een kleine rooksmaakje is toch wel lekker) stel ik op prijs.
Fijne dag.