BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste kamado (tips)

Wat doen jullie met de thermometer? Is het nodig om deze te ijken?

Bij mijn eerste test gaf hij 10° verschil aan met de roostertemp. Dus verwaarloosbaar. Met de BCC was het 40° verschil, maar wss omdat die schotel 30cm groot is en mijn rooster 46cm en dus aan de kant 7cm vrij blijft waar ik de roostersonde kan plaatsen. En dat is net de plaats waar bij indirect de warmte voorbij komt.

Ik ga het zo nog even laten, maar achteraan zit een schroefje om eventueel bij te regelen. Maar 10° verschil tussen rooster en dome lijk me te kloppen.
 
Bij mijn eerste test gaf hij 10° verschil aan met de roostertemp. Dus verwaarloosbaar. Met de BCC was het 40° verschil, maar wss omdat die schotel 30cm groot is en mijn rooster 46cm en dus aan de kant 7cm vrij blijft waar ik de roostersonde kan plaatsen. En dat is net de plaats waar bij indirect de warmte voorbij komt.

Ik ga het zo nog even laten, maar achteraan zit een schroefje om eventueel bij te regelen. Maar 10° verschil tussen rooster en dome lijk me te kloppen.

Hoe meet jij de temperatuur op het rooster? Bij mijn Weber ging ik altijd uit van dome temp.
 
Nee de onkruidbrander van de action werkt met gasflesjes, dus daar heb je geen stroom voor nodig

Sent from my SM-G986B using Tapatalk
 
Plancha plaat is ook super.. ik heb een halve maan plancha met aan de andere kant een grill plaat (dus dichte ribbels) heel fijn voor vis of broodjes of hamburgers..

Bij een D&C Komen Dan ook extra dingen als halve maan RVS en gietijzeren rooster, halve pizza/deflector plaat.. etc etc :-D

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
 
Plancha plaat is ook super.. ik heb een halve maan plancha met aan de andere kant een grill plaat (dus dichte ribbels) heel fijn voor vis of broodjes of hamburgers..

Bij een D&C Komen Dan ook extra dingen als halve maan RVS en gietijzeren rooster, halve pizza/deflector plaat.. etc etc :-D

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Dus dan heb je meteen de hele set compleet? Hmm, nu begint het wel heel erg aantrekkelijk te worden. En het klopt dat je dan de versie van de KJ Joe Classic 1 dient te nemen?

Sorry voor mijn onwetendheid. Dit is mijn eerste kamado...
 
Een bbq thermometer. Bij de mijne zit een grill sensor en 3 vlees sensoren. Heb eigenlijk nooit de dome thermometer gebruikt.
Heeft de grill sensor een bepaalde houder? Ik lees ook dat mensen het in een aardappel prikken?
 
Dus dan heb je meteen de hele set compleet? Hmm, nu begint het wel heel erg aantrekkelijk te worden. En het klopt dat je dan de versie van de KJ Joe Classic 1 dient te nemen?

Sorry voor mijn onwetendheid. Dit is mijn eerste kamado...
Heb zelf een groene dus het is het beste even een Joe-expert het advies te laten geven ;-)
Denk dat de D&C niet standaard helemaal compleet zal zijn.. is bij de groene in ieder geval niet zo (alles kost extra :-S )

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
 
Hopelijk heeft iemand hier het antwoord op. Er zit een blaadje met informatie op het zijtafeltje. Hier staat dat de deflector ook als pizzasteen gebruikt kan worden. Kan ik nu een pizzasteen in dezelfde maat halen en doormidden slijpen zodat ik twee halve deflectors heb?

 
Als het goed is worden de divide en conquerer systemen van KJ met 2 halve deflector stenen en 2 halve rvs grillroosters geleverd. De deflector steen van de masterbuilt kan je dan als pizzasteen gebruiken.
 
Als het goed is worden de divide en conquerer systemen van KJ met 2 halve deflector stenen en 2 halve rvs grillroosters geleverd. De deflector steen van de masterbuilt kan je dan als pizzasteen gebruiken.

Idd, D&C is allemaal met halfjes.
 
Vandaag maar eens met de temperatuur spelen. En wellicht dat er op het einde nog wat op komt te liggen haha :)
 
Ik lees even mee met deze thread. Ook ik heb sinds kort een Masterbuilt en ben al lekker ervaring aan het opdoen. Inmiddels begin ik te twijfels of een Divide & Conquer systeem misschien toch wel handiger is dan het standaard systeem van Masterbuilt. Zeker aangezien ik een vegetarische vrouw heb en ik dus veel verschillende gerechten moet maken, deels direct en deels indirect. Hebben jullie misschien tips hierover? Welke onderdelen zijn naast het systeem bijvoorbeeld handig? Gietijzeren halve maan? Bakplaat?

En hebben jullie misschien ervaring met het d&c systeem van kamadobbq.nl? Die past volgens hen ook op de Masterbuilt en is aanzienlijk goedkoper dan de originele van Kamado Joe.
 
@Rhodez zie hier mijn eerdere reactie
Zaken die echt niet mogen ontbreken zijn een pizzasteen, grillplaat, dutch oven en een skillet. Met die dingen verander je de kamado van een bbq in een buitenkeuken. Je moet wel bij jezelf afvragen wat je allemaal met de kamado wil doen, want als je alleen low en slow vlees wil gaan bereiden kan je wat spulletjes achterwegen laten.
 
Ja, dat las ik. Maar wat maak je bijvoorbeeld met die grill plaat? Een skillet en een pizzasteen heb ik wel al. Die Dutch oven staat wel op de wensenlijst, maar je moet wat te wensen over hebben he? Die grill plaat kan ik samen bestellen met de dividend & conquer, dus dat zou interessant kunnen zijn qua verzendkosten. Maar dan moet ik hem natuurlijk wel ergens voor gaan gebruiken...
 
Ja, dat las ik. Maar wat maak je bijvoorbeeld met die grill plaat? Een skillet en een pizzasteen heb ik wel al. Die Dutch oven staat wel op de wensenlijst, maar je moet wat te wensen over hebben he? Die grill plaat kan ik samen bestellen met de dividend & conquer, dus dat zou interessant kunnen zijn qua verzendkosten. Maar dan moet ik hem natuurlijk wel ergens voor gaan gebruiken...

Alles hangt af van de persoonlijke wensen. Ik had bv in het pluspakket de dutch oven zitten, maar die heb ik geruild tegen de half moon griddle omdat ik niet van plan ben om stoofvlees op de Q te maken. Die plancha/grillplaat kan ik wel gebruiken. Iemand anders heeft dan wel meer nood aan de DO. Als je het effectief over de grillplaat hebt, dan heeft die 2 kanten, waarvan 1 zijde plancha. Handig voor een mayosear op te doen of andere gerechten te bereiden die je op een plancha zou doen.

Gietijzeren grillrooster vind ik wel een must voor de lekkere dikke grillstrepen.
 
Ik lees even mee met deze thread. Ook ik heb sinds kort een Masterbuilt en ben al lekker ervaring aan het opdoen. Inmiddels begin ik te twijfels of een Divide & Conquer systeem misschien toch wel handiger is dan het standaard systeem van Masterbuilt. Zeker aangezien ik een vegetarische vrouw heb en ik dus veel verschillende gerechten moet maken, deels direct en deels indirect. Hebben jullie misschien tips hierover? Welke onderdelen zijn naast het systeem bijvoorbeeld handig? Gietijzeren halve maan? Bakplaat?

En hebben jullie misschien ervaring met het d&c systeem van kamadobbq.nl? Die past volgens hen ook op de Masterbuilt en is aanzienlijk goedkoper dan de originele van Kamado Joe.


Doe gezellig mee in dit draadje. Des te meer we opsteken :)

Ik heb dezelfde vraag, als het veel scheelt dan is de keuze voor het systeem is makkelijk gemaakt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan