BasBQ
Beef en Steak

PickNick dessert

 
 
 

Stijn

Gemarineerd
Berichten
1.579
Dit weekend staat een combinatie van mijn 2 belangrijkste hobby's op de planning.

Een rondrit met de oldtimer en onderweg ergens stoppen voor een picknick, dit samen met een bevriend koppel.
De picknick zal een luxe versie zijn die van de Minimax moet komen.
Als hoofdgerecht had ik al een mooi ideetje maar het dessertje wil me niet echt lukken.
Om voor de zoveelste keer ananas, watermeloen of banaan te grillen zien ik niet zitten.

Wie heeft er nog ideetjes om een simpel en snel dessertje tevoorschijn te toveren?
 
Wat dacht je van creme brulee? Niet moeilijk om te maken, wel lekker luxe en alles is thuis voor te bereiden. Is alleen niet van de BBQ maarja dat is niet erg toch.

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Wat dacht je van creme brulee? Niet moeilijk om te maken, wel lekker luxe en alles is thuis voor te bereiden. Is alleen niet van de BBQ maarja dat is niet erg toch.

dat is juist het punt, ik wil iets van het eitje toveren :)
 
De nectarines van noskos?? Misschien een leuk idee, nog niet zelf geprobeerd maar ziet er heerlijk uit
 
wij maken de laatste tijd gegrilde cake.
Gewoon simpele oma's cake (uit de supermarkt of zelfgemaakt), hoef je maar heel even te grillen, wordt ie lekker krokant en warm, vervolgens op een bordje met fruit, toefje slagroom. Een bolletje ijs kan ook, maar met dit weer........

ps, wat voor oldtimer heb je als ik vragen mag?
 
Appel-peer crumble is fantastisch.


Of tarte tatin met een twist

 
De nectarines van noskos?? Misschien een leuk idee, nog niet zelf geprobeerd maar ziet er heerlijk uit

Dit is inderdaad een goeie kanshebber.
De meeste zaken kan je voorbereiden, enkel terplaatse de nectarinen nog snijden en ontpitten...

wij maken de laatste tijd gegrilde cake.
Gewoon simpele oma's cake (uit de supermarkt of zelfgemaakt), hoef je maar heel even te grillen, wordt ie lekker krokant en warm, vervolgens op een bordje met fruit, toefje slagroom. Een bolletje ijs kan ook, maar met dit weer........

ps, wat voor oldtimer heb je als ik vragen mag?

cake uit de supermarkt :(, past niet in mijn filosofie :).

Zaterdag gaan we weg met de 2CV, het andere koppel heeft een Traction Avant.

Appel-peer crumble is fantastisch.


Of tarte tatin met een twist


Nadeel hiervan is dat als ik thuis reeds alles voorbereid de appeltjes zwart gaan zijn.

Voorlopig staan de nectarines in pole position
 
Dat valt reuze mee, je kan de appels na het snijden even besprenkelen met citroensap dan gaan ze niet roesten.
maar je doet er ook kaneel en suiker bij dus donker worden ze toch, en als je de crumble er thuis ook al opdoet hoef je het alleen op het ei te zetten.

maar je keuze voor nectarines begrijp ik prima.
 
Ne moelleux vanaf scratch is te moeilijk zeker? Anders kwam ik wel ff mee :p
 
ik zal hem bakken als jij hem maakt :cool:

Dat geloof ik best. Dat is mijn meest favoriete zoete dessert (voor als ze op resto geen kaasschotel hebben), maar ik heb er mij nog nooit aan gewaagd om hem te maken.
 
Dat geloof ik best. Dat is mijn meest favoriete zoete dessert (voor als ze op resto geen kaasschotel hebben), maar ik heb er mij nog nooit aan gewaagd om hem te maken.

kijk eens naar het recept van Jeroen Meus, dat heb ik 1 keer geprobeerd en met succes, was mooi lopend binnenin.

Ter info: voor de mensen die naar Frankrijk zouden gaan, een moelleux is daar hetgeen wij chocoladecake/brownie/... noemen.
De versie met lopend center heet daar "un coulant".

Eigenlijk logisch:
"Coulant" is vrij vertaald "lopend"
en "moelleux" wil "zacht" zeggen
 
cake uit de supermarkt :(, past niet in mijn filosofie :).
Zelf maken kan ook natuurlijk, zoals ik al schreef. Op de bbq als wilt. En dan afgrillen tijdens de picknick

Het wordt een Frans feestje dus.
Hopelijk kunnen de koelsystemen van de Citroën het aan met deze warmte.
Veel plezier alvast. Leuk man, "echt" autorijden (y)
 
Perziken met mascarpone.
De perziken vooraf door midden snijden en in een zip lock bag met wat vanillesuiker (makkelijk meenemen).

Veel plezier!

Ingrediënten
Voor 4 personen:
4 rijpe perziken (ook lekker met nectarines)
1,5 zakje vanillesuiker
4 eetlepels cognac (overslaan als je nog moet rijden )
250 g mascarpone
1 pak amaretti (krokante, Italiaanse bitterkoekjes te koop bij Xenos)

Bereiding
Halveer de perziken, verwijder de pitten en leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaal (of een ziplock dus). Besprenkel ze met cognac (of niet ) en strooi er wat vanillesuiker over. Dek de schaal af met folie en laat de perziken even marineren. Dit marineren is afhankelijk van de tijd die je ervoor hebt. Het is lekker om ze een uurtje te laten staan maar een half uur of 15 minuten is ook prima. Als de BBQ heet is verdeel je nog wat suiker over de perziken en leg je ze met het snijvlak naar beneden op het rooster. Roer ondertussen de mascarpone los met de vanillesuiker en eventueel wat water. Verdeel de perziken over de borden als ze een mooi grilpatroon hebben en lekker warm en zacht zijn. Doe op iedere helft een dot mascarpone en verkruimel er 4 of 5 amaretti koekjes over.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Zelf maken kan ook natuurlijk, zoals ik al schreef. Op de bbq als wilt. En dan afgrillen tijdens de picknick

Het wordt een Frans feestje dus.
Hopelijk kunnen de koelsystemen van de Citroën het aan met deze warmte.
Veel plezier alvast. Leuk man, "echt" autorijden (y)

Klopt inderdaad, Frans feestje.
2pk gaat niet snel oververhitten, luchtgekoeld, maar serieus overbemeten systeem.
Zolang de oliekoeler "proper" is kan er niet veel gebeuren.
In de winter moet je het rooster zelfs afschermen anders komt die niet op temperatuur.
Ook al scherm je het rooster af, bij vriestemperaturen is dat zelfs niet voldoende om op temperatuur te komen.

Traction is een ander verhaal, Luc gaat inderdaad zijn metertje wat in het oog moeten houden.

Perziken met mascarpone.
De perziken vooraf door midden snijden en in een zip lock bag met wat vanillesuiker (makkelijk meenemen).

Veel plezier!

Ingrediënten
Voor 4 personen:
4 rijpe perziken (ook lekker met nectarines)
1,5 zakje vanillesuiker
4 eetlepels cognac (overslaan als je nog moet rijden )
250 g mascarpone
1 pak amaretti (krokante, Italiaanse bitterkoekjes te koop bij Xenos)

Bereiding
Halveer de perziken, verwijder de pitten en leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaal (of een ziplock dus). Besprenkel ze met cognac (of niet ) en strooi er wat vanillesuiker over. Dek de schaal af met folie en laat de perziken even marineren. Dit marineren is afhankelijk van de tijd die je ervoor hebt. Het is lekker om ze een uurtje te laten staan maar een half uur of 15 minuten is ook prima. Als de BBQ heet is verdeel je nog wat suiker over de perziken en leg je ze met het snijvlak naar beneden op het rooster. Roer ondertussen de mascarpone los met de vanillesuiker en eventueel wat water. Verdeel de perziken over de borden als ze een mooi grilpatroon hebben en lekker warm en zacht zijn. Doe op iedere helft een dot mascarpone en verkruimel er 4 of 5 amaretti koekjes over.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Das ook een mooie, redelijk gelijkaardig aan de nectarines van noskos.

ik leg het voor aan de raad van bestuur, daar ligt het beslissingsrecht :).
Al vrees ik dat het de nectarines zullen worden wegens de "creme de caramel au beurre salé" => typisch bretoens.
dus zijn recept zal niet met los zout zijn, maar met gezouten boter voor de caramel saus.
 
Klopt inderdaad, Frans feestje.
2pk gaat niet snel oververhitten, luchtgekoeld, maar serieus overbemeten systeem.
Zolang de oliekoeler "proper" is kan er niet veel gebeuren.
In de winter moet je het rooster zelfs afschermen anders komt die niet op temperatuur.
Ook al scherm je het rooster af, bij vriestemperaturen is dat zelfs niet voldoende om op temperatuur te komen.

Traction is een ander verhaal, Luc gaat inderdaad zijn metertje wat in het oog moeten houden.
Prachtig :)
 
kijk eens naar het recept van Jeroen Meus, dat heb ik 1 keer geprobeerd en met succes, was mooi lopend binnenin.

Ter info: voor de mensen die naar Frankrijk zouden gaan, een moelleux is daar hetgeen wij chocoladecake/brownie/... noemen.
De versie met lopend center heet daar "un coulant".

Eigenlijk logisch:
"Coulant" is vrij vertaald "lopend"
en "moelleux" wil "zacht" zeggen

Ik heb even gekeken naar het recept van 1 van mijn favoriete koks Jeroen Meus (Hulde voor die man!)
Je kan het gekoelde beslag gewoon meenemen en ter plekke de taart (jes) bakken.
Dit is trouwens een regelmatig voorkomend dessert op BBQ wedstrijden, in NL wordt het ook wel Chocolade Lava cake (taart) genoemd

 
Laatst bewerkt:
Uiteindelijk is het dan de varkenshaas geworden, deze indirect tot 50°C met een stukje appelhout gedaan.
Daarna afgegrild tot (ik schat 60°C). Groetjes was rauwkost om het makkelijk te houden.

Als dessert effectief de nectarines van Noskos genomen maar met een paar modificaties.
De mascarpone voorzien van wat citroenzeste om er een frisse toets aan te geven en de creme de caramel gemaakt zoals het in Bretagne gemaakt wordt.
Suiker laten smelten (zonder water toe te voegen), als hij bruin begint te worden, van het vuur halen.
Gezouten boter toevoegen, scheutje room, en dan nog een snuifje fleur de sel.

Het andere koppel was zeer aangenaam verrast en de plannen worden gemaakt om het nogmaals te doen in de streek rond Ieper/Poperinge.

Zoals iedere keer weer opnieuw, foto's vergeten te maken, dus is het niet gebeurd...
 
Terug
Bovenaan Onderaan