BasBQ Vuur en Rook

Auteur Topic: Patatje stoofvlees  (gelezen 5020 keer)

Peter W

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 579
  • Kan alles maken desnoods kapot.
Patatje stoofvlees
« Gepost op: 28 februari 2015, 20:30 »
vandaag na veel omwegen de driepoot voor de DO afgemaakt en dus ook gelijk maar even ingewijd met een stoofpotje.



950 gram fijne rib lappen.
2 middel grote uien.
4 tenenknoflook.
2 flesjes Palm bier.
2 eetlepels tijm
2 grote eetlepels mosterd.
5 blaadje laurier.
snufje zout
snufje peper
1/2 bouillon blokje.
scheutje appel azijn.
4 plakken snijkoek.
doosje champions.
beetje bloem.
maïzena.

Snij de rib lappen in 3cm grote blokken en bestrooi ze met wat zout en peper.
haal daarna de blokken door de bloem en bak ze aan in de DO met een beetje olie of boter.
snij de ui en de knoflook in grove stukken.
haal na het aanbraden van het vlees dit uit de DO en fruit hierna de uien en knoflook.
nu kan het vlees er weer bij en bak alles nog even door.
doe de tijm, laurier, azijn, bier en mosterd erbij.
en leg de plakken snijkoek op het vocht en doe de deksel erop.
laat dit rustig sudderen voor een paar uur en roer het een keer door.
na een uur of 2 de gesneden champions er bij en weer verder laten sudderen.
een half uur voor het opdienen op smaak maken met een half bouillon blokje en wat zout en peper.
en als het nodig is een beetje binden met maïzena.

eetsmakelijk.


















-Danny-

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 2.567
Re: Patatje stoofvlees
« Reactie #1 Gepost op: 28 februari 2015, 20:33 »
Wow dat ziet er lekker uit.
Die krijtstreep op de stoep is dat voor de kids  ;)
Bbqcount 2016:
Steven & me count:
KCBS Certified BBQ Judge, SCA Certified BBQ Judge en lid van Triple-T bbq team 2016

Peter W

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 579
  • Kan alles maken desnoods kapot.
Re: Patatje stoofvlees
« Reactie #2 Gepost op: 28 februari 2015, 20:37 »
ja die krijtstreep was inderdaad om de kids bij het vuur weg te houden en het werkte nog ook dus denk dat ik die truc vaker toe ga passen.

Lin

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 2.227
  • Love to cook!!
    • Lin's receptendeler
Re: Patatje stoofvlees
« Reactie #3 Gepost op: 28 februari 2015, 20:45 »
Top! Ik ga nu op zoek naar een DO.
Je hebt me over de (krijt)streep getrokken!  :D
www.facebook.com/Linsreceptendeler
neem eens een kijkje op mijn receptendeler!

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.373
Re: Patatje stoofvlees
« Reactie #4 Gepost op: 28 februari 2015, 21:40 »
heerlijke stoofpot peter
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

Ceriel

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 7.245
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Re: Patatje stoofvlees
« Reactie #5 Gepost op: 28 februari 2015, 22:50 »
Lekker Peter!
Proud member of Backcorner BBQ

AV

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.196
Re: Patatje stoofvlees
« Reactie #6 Gepost op: 01 maart 2015, 02:51 »

mooi stoofpotje Peter en een mooi opstelling met die 3 poot


« Laatst bewerkt op: 01 maart 2015, 08:59 door AV »

richard0501

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.552
  • I love the smell of my pelletgrill in the morning!
Re: Patatje stoofvlees
« Reactie #7 Gepost op: 01 maart 2015, 08:52 »
mooie stoofpot, ziet er lekker uit!
Nederlands Kampioen Brisket 2016  De Vliegende Hollander BBQ-team  /   De Vliegende Hollander BBQ-team

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.609
Re: Patatje stoofvlees
« Reactie #8 Gepost op: 01 maart 2015, 09:18 »
Je was een dag te vroeg Peter. Het is in België vandaag Nationale Stoofvlees-frietdag. Maar toch lekker.
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

Bob

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 310
Re: Patatje stoofvlees
« Reactie #9 Gepost op: 01 maart 2015, 09:20 »
Lekker !!! , bij "commerciele" patatjes stoofvlees is het stoofvlees meestal paard , heeft iemand hier ervaringen mee ?


Gammetje

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 151
Re: Patatje stoofvlees
« Reactie #10 Gepost op: 01 maart 2015, 10:17 »
Dat lijkt me lekker, dus op de todo...
Big Green Egg Large en Medium
Heatermeter 4.2
CSG
Dutch oven: Camp Chef deluxe 12"
Antieke gehaktmolen Enterprise nr. 12

Peter W

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 579
  • Kan alles maken desnoods kapot.
Re: Patatje stoofvlees
« Reactie #11 Gepost op: 01 maart 2015, 10:20 »
Je was een dag te vroeg Peter. Het is in België vandaag Nationale Stoofvlees-frietdag. Maar toch lekker.

ja dat had ik ook vernomen maar ben mijn tijd graag vooruit.

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.609
Re: Patatje stoofvlees
« Reactie #12 Gepost op: 01 maart 2015, 11:37 »
Je was een dag te vroeg Peter. Het is in België vandaag Nationale Stoofvlees-frietdag. Maar toch lekker.

ja dat had ik ook vernomen maar ben mijn tijd graag vooruit.
En autonoom, je maakt het zelluf wel uit. Jatochnietdan =))
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

Tom Hendriks

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 688
  • BBQ Forever / Member 'beterwordthetniet-bbq'
Re: Patatje stoofvlees
« Reactie #13 Gepost op: 01 maart 2015, 12:14 »
Ziet er erg lekker uit Peter...
En slim hoor die krijtstreep voor de kids... :)
PRIMO OVAL XL, WGA, Maverick ET-733, Thermapen Rood, WSM 57 cm, Weber-master-touch-57-cm-gbs-crimson-red, DigiQDX2 Temperature Control,  5th Place Pork Ribs Cook Off 2015. Member of Triple-T 2015

BBQ count 2016: 113
https://www.facebook.com/Toms-BBQ-Grill-creaties-1517695158528560/

Mike v R

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.416
  • IJmuiden
Re: Patatje stoofvlees
« Reactie #14 Gepost op: 01 maart 2015, 13:56 »
Lekker hoor.
*Primo Oval XL*WSM 47cm *WGA *DBS Smokers *DO 6qt * Maverick ET 732 *CSG *DigiQ II
Mede eigenaar van DutchBros.Smokers

Het BBQ Genootschap

Re: Patatje stoofvlees
« Reactie #14 Gepost op: 01 maart 2015, 13:56 »