BasBQ Vuur en Rook

Auteur Topic: Rosbief spies gemarineerd in Grimbergen abdij bier  (gelezen 8394 keer)

Boldeagle

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 4.070
  • Hee, kom eens ruikt deze lap naar chloroform ?
Rosbief spies gemarineerd in Grimbergen abdij bier
« Gepost op: 08 juni 2013, 21:05 »
Onder het mom van "doe eens wat anders met rundvlees", heb ik een poging gedaan om deze kreet om te zetten in daden
Geïnspireerd door de BBQ pitboys heb ik er mijn eigen draai aan gegeven.
Dus bij de slager een mooi stukje rosbief (600 gram) opgehaald en alle ingrediënten verzameld voor een abdij bier marinade:


De rosbief in dunne plakken (proberen) te snijden:


Marinade dus gemaakt van 1 fles Grimbergen dubbel, theelepel sambal, eetlepel SBR, 2 tenen knoflook, halve rode ui en schijfje  gember.
Dit een uurtje of 2 laten marineren. en hierna alles op stokjes geprikt:


Hierna allés ongeveer 5 tot 6 minuten boven een houtskool vuurtje gelegd en elke keer als ze gedraaid waren weer ingesmeerd met de marinade.


Dit alles op een bordje gelegd met gegrilde zoete aardappelen en een bacon salade.


Het was prima van smaak met een klein beetje pit en de Grimbergen lekker op de achtergrond.

Groeten, Mike


 


« Laatst bewerkt op: 08 juni 2013, 23:01 door Boldeagle »
A lot of black stuff and accessoires.  KCBS en WBQA certified judge  en Lid van het M&G BBQ team

Ik neem het leven met een korreltje zout,
een schijfje citroen, en een shot Tequila...

Gabor

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 503
Re: Rosbief spies gemarineerd in Grimbergen abdij bier
« Reactie #1 Gepost op: 08 juni 2013, 21:46 »
Zo'n bordje kun je voor me neerzetten Mike!!
Monolith Standard - Butcher Boys Qamado Large - Weber OTP 57 - Weber WSM 47 - Maverick ET372 - iGrill - Member of The Three Men BBQ Team

WilcoZ

  • Sprokkelaar
  • Berichten: 31
Re: Rosbief spies gemarineerd in Grimbergen abdij bier
« Reactie #2 Gepost op: 08 juni 2013, 21:58 »
Kwijl  :D

structor

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 6.716
  • Emiel
Re: Rosbief spies gemarineerd in Grimbergen abdij bier
« Reactie #3 Gepost op: 08 juni 2013, 22:50 »
Doe mij zo'n bordje!

Je had toch nog wel een Grimbergen over he, voor de kok ;)
Primo XL, OTG 57, WGA, WSM 47, UDS, diy controller, lime thermapen
Bbqcount 2018:
S&M count:

Boldeagle

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 4.070
  • Hee, kom eens ruikt deze lap naar chloroform ?
Re: Rosbief spies gemarineerd in Grimbergen abdij bier
« Reactie #4 Gepost op: 08 juni 2013, 22:56 »
Je had toch nog wel een Grimbergen over he, voor de kok ;)

Ik ben een Brabander, wat denk je zelf  ;) ...... ;D ;D ;D
A lot of black stuff and accessoires.  KCBS en WBQA certified judge  en Lid van het M&G BBQ team

Ik neem het leven met een korreltje zout,
een schijfje citroen, en een shot Tequila...

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.373
Re: Rosbief spies gemarineerd in Grimbergen abdij bier
« Reactie #5 Gepost op: 08 juni 2013, 22:58 »
lekker Mike, je hebt er weer iets bijzonders van gemaakt  :)
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

BBQ68

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 317
  • In Hog Heaven
Re: Rosbief spies gemarineerd in Grimbergen abdij bier
« Reactie #6 Gepost op: 08 juni 2013, 23:00 »
Dat is een mooi bordje zeg! Wel een tikkie groen.... ;)

MarBQ

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.195
  • Bacon gives me a Lard-On
Re: Rosbief spies gemarineerd in Grimbergen abdij bier
« Reactie #7 Gepost op: 08 juni 2013, 23:01 »
Ziet er erg lekker uit Mike!! ;)
WGA, OTP57, WSM47, WSJ, CSG, Maverick ET-732, DigiQ DX2, Porkert #5 + #8  WPO

There's plenty of room for all of God's creatures...right beside the french fries!!

Steven&Me Count: 12  Zin om te Q'en: Veel!!

structor

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 6.716
  • Emiel
Re: Rosbief spies gemarineerd in Grimbergen abdij bier
« Reactie #8 Gepost op: 08 juni 2013, 23:02 »
Je had toch nog wel een Grimbergen over he, voor de kok ;)

Ik ben een Brabander, wat denk je zelf  ;) ...... ;D ;D ;D
Haha goed bezig!
Primo XL, OTG 57, WGA, WSM 47, UDS, diy controller, lime thermapen
Bbqcount 2018:
S&M count:

Boel0037

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 960
  • Keep calm and Q on!
Rosbief spies gemarineerd in Grimbergen abdij bier
« Reactie #9 Gepost op: 08 juni 2013, 23:20 »
Ik ben met zoiets altijd bang dat de rosbief te droog wordt. Zoals ik het lees heb je daar geen last van gehad ?!

Btw ziet er prima uit!
OTX-47 cm, Weber spirit 500, WSM-47cm, WGA, Porkert No8 en machtige zin om te q-en!

maroc

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.547
  • i'm not a complete idiot, some parts are missing
Re: Rosbief spies gemarineerd in Grimbergen abdij bier
« Reactie #10 Gepost op: 08 juni 2013, 23:21 »
Schuif maar door......
WSM 47|OTP57cm mastertouch|67 cm CK|WGA|maverick ET-733|thermapen|smokiXL rookkast|
Bbqcount 2015:
Steven & me count:

https://www.facebook.com/pages/Mar-cook-BBQ-Grill/662740850430858

Boldeagle

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 4.070
  • Hee, kom eens ruikt deze lap naar chloroform ?
Re: Rosbief spies gemarineerd in Grimbergen abdij bier
« Reactie #11 Gepost op: 08 juni 2013, 23:25 »
Ik ben met zoiets altijd bang dat de rosbief te droog wordt. Zoals ik het lees heb je daar geen last van gehad ?!

Btw ziet er prima uit!

Nee gaat prima, Mooi dun snijden en niet te lang laten liggen. Insmeren met marinade doet ook wonderen. Als ze beginnen te kleuren zit je meestal goed.
Gewoon proberen, een keer terugleggen kan altijd nog !  Als ze overdone zijn kan dit sowieso niet meer. Is een lekker spiesje kan ik je zeggen  ;)
A lot of black stuff and accessoires.  KCBS en WBQA certified judge  en Lid van het M&G BBQ team

Ik neem het leven met een korreltje zout,
een schijfje citroen, en een shot Tequila...

Ener

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 467
  • Hoeksche Waard
Re: Rosbief spies gemarineerd in Grimbergen abdij bier
« Reactie #12 Gepost op: 08 juni 2013, 23:33 »
Dat is weer eens iets heel anders met rosbief, ziet er super uit.
Weber Q220, Weber OTP 57, ProQ Frontier, Maverick ET-732
Q is good for you!

maussie1982

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 519
Re: Rosbief spies gemarineerd in Grimbergen abdij bier
« Reactie #13 Gepost op: 09 juni 2013, 08:41 »
Gewaagde actie om met een mooi stuk rosbief te gaan experimenteren. Maar het ziet er leker uit, qua smaak ga ik er van uit dat jij ook smaakt hebt ;-)
BIG Green Egg LARGE , Superfast Red Thermapen, BIG Green Egg medium, Maverick et-732 BGE edition, BIG Green Egg mini, Weber WGA

Bert

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.600
Re: Rosbief spies gemarineerd in Grimbergen abdij bier
« Reactie #14 Gepost op: 09 juni 2013, 10:11 »
Mooie spiesjes. Weet zeker dat ik die wel lust.
Ook handig om te maken op een meating ;)
Primo Junior  Do Tuinhaard Looflighter
Weber Go Anywhere Heatermeter 4.1

Het BBQ Genootschap

Re: Rosbief spies gemarineerd in Grimbergen abdij bier
« Reactie #14 Gepost op: 09 juni 2013, 10:11 »