BasBQ Vuur en Rook

Auteur Topic: Pekingeend  (gelezen 558 keer)

mvdslot

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 41
Pekingeend
« Gepost op: 26 januari 2020, 10:31 »
Goedemorgen allemaal,

Graag wil ik een keer pekingeend maken van de bbq.. heeft iemand hier een goed recept voor?? Tegenwoordig heb ik een spit voor op mijn weber en denk eraan om hem hier op te maken


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 2.042
  • Primomaan
Re: Pekingeend
« Reactie #1 Gepost op: 26 januari 2020, 10:55 »
Goedemorgen allemaal,

Graag wil ik een keer pekingeend maken van de bbq.. heeft iemand hier een goed recept voor?? Tegenwoordig heb ik een spit voor op mijn weber en denk eraan om hem hier op te maken


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Er zijn verschillende varianten, ikzelf heb het ook nog nooit gemaakt maar het staat al heel lang op de todo lijst.
ik ga denk ik iets met deze 3 recepten doen.

https://thehappyfoodie.co.uk/recipes/kenis-peking-duck

https://chinatown.co.uk/en/recipe/ravishing-roast-peking-duck/

https://www.greatbritishchefs.com/recipes/peking-duck-recipe




Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick XR50, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

mrooding

  • Beheerder
  • Vuurmaker
  • *
  • *
  • Berichten: 98
Re: Pekingeend
« Reactie #2 Gepost op: 26 januari 2020, 12:32 »
Peking eend staat ook al een tijdje op mijn lijst. Toevallig gisteravond nog gegeten in Ron's gastrobar. Wat was dat weer fantastisch lekker.

Wat mij wel intrigeert in de recepten die Ewald linkt is dat ze de eend buiten de koelkast een hele nacht laten hangen. Mijn eerste instinct zou zijn dat dit een broeihaard is voor bacteriën? Gaat het 'baden' in water/azijn wat de recepten eerst doen dit tegen of wat is de wetenschappelijke verklaring die er achter zit?
Weber 57 Master Touch GBS, BGE Large, Weber iGrill 2, Thermapen MK4

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 2.042
  • Primomaan
Re: Pekingeend
« Reactie #3 Gepost op: 26 januari 2020, 14:45 »
Peking eend staat ook al een tijdje op mijn lijst. Toevallig gisteravond nog gegeten in Ron's gastrobar. Wat was dat weer fantastisch lekker.

Wat mij wel intrigeert in de recepten die Ewald linkt is dat ze de eend buiten de koelkast een hele nacht laten hangen. Mijn eerste instinct zou zijn dat dit een broeihaard is voor bacteriën? Gaat het 'baden' in water/azijn wat de recepten eerst doen dit tegen of wat is de wetenschappelijke verklaring die er achter zit?

Er staat bij 1 wel bij dat ze dit zo alleen in de koudere periodes doen en niet in de zomer.
Ik zou het zeker in op een koele plaats laten drogen liefst in een koelkast, in de zomer zeker in de koelkast.

Het baden in water en azijn zijn naast het drogen verantwoordelijk voor het krokante vel.

Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick XR50, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

mvdslot

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 41
Re: Pekingeend
« Reactie #4 Gepost op: 27 januari 2020, 08:40 »
Leuke reacties bedankt, zelf had ik ook een recept gevonden

https://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-peking-eend/

Dit beschrijft ook aardig het stappenplan..


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

mrooding

  • Beheerder
  • Vuurmaker
  • *
  • *
  • Berichten: 98
Re: Pekingeend
« Reactie #5 Gepost op: 27 januari 2020, 21:38 »
Eerst maar eens op zoek gaan naar een alternatief voor de compressor die vaak voorbij komt om lucht tussen de huid en het vlees te blazen

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Weber 57 Master Touch GBS, BGE Large, Weber iGrill 2, Thermapen MK4

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 2.042
  • Primomaan
Re: Pekingeend
« Reactie #6 Gepost op: 28 januari 2020, 07:31 »
Eerst maar eens op zoek gaan naar een alternatief voor de compressor die vaak voorbij komt om lucht tussen de huid en het vlees te blazen

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

De luchtpomp/compressor wordt niet overall gebruikt, je kunt de huid ook voorzichtig met je vingers losmaken van de borst, doe ik met kip ook vaak
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick XR50, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 4.107
Re: Pekingeend
« Reactie #7 Gepost op: 28 januari 2020, 07:39 »
Eerst maar eens op zoek gaan naar een alternatief voor de compressor die vaak voorbij komt om lucht tussen de huid en het vlees te blazen

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

De luchtpomp/compressor wordt niet overall gebruikt, je kunt de huid ook voorzichtig met je vingers losmaken van de borst, doe ik met kip ook vaak


Probeer ik ook wel eens maar gaat bij een verse kip wat beter dan bij een diepvries dat vel wil nogal eens makkelijk scheuren.
Heb jij daar nog een idee over om dat toch netjes te doen?
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 2.042
  • Primomaan
Re: Pekingeend
« Reactie #8 Gepost op: 28 januari 2020, 09:38 »
Eerst maar eens op zoek gaan naar een alternatief voor de compressor die vaak voorbij komt om lucht tussen de huid en het vlees te blazen

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

De luchtpomp/compressor wordt niet overall gebruikt, je kunt de huid ook voorzichtig met je vingers losmaken van de borst, doe ik met kip ook vaak

Probeer ik ook wel eens maar gaat bij een verse kip wat beter dan bij een diepvries dat vel wil nogal eens makkelijk scheuren.
Heb jij daar nog een idee over om dat toch netjes te doen?

Nitriel handschoenen aan en eventueel licht invetten, zodat ze glad worden, zo is de kans op beschadigen van het vel veel kleiner

Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick XR50, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 4.107
Re: Pekingeend
« Reactie #9 Gepost op: 28 januari 2020, 09:46 »
Eerst maar eens op zoek gaan naar een alternatief voor de compressor die vaak voorbij komt om lucht tussen de huid en het vlees te blazen

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

De luchtpomp/compressor wordt niet overall gebruikt, je kunt de huid ook voorzichtig met je vingers losmaken van de borst, doe ik met kip ook vaak

Probeer ik ook wel eens maar gaat bij een verse kip wat beter dan bij een diepvries dat vel wil nogal eens makkelijk scheuren.
Heb jij daar nog een idee over om dat toch netjes te doen?

Nitriel handschoenen aan en eventueel licht invetten, zodat ze glad worden, zo is de kans op beschadigen van het vel veel kleiner

Ga ik proberen dank voor de tip ;)
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

mrooding

  • Beheerder
  • Vuurmaker
  • *
  • *
  • Berichten: 98
Re: Pekingeend
« Reactie #10 Gepost op: 28 januari 2020, 10:12 »
Goede tip om ingevette handschoenen te gebruiken. Ik heb het vorige keer bij een verse kip met de hand geprobeerd maar dat ging toch niet al te soepel. Bij de borstfilet ging het wel prima.

Ik bedacht me vanmorgen dat ik in de schuur een elektrische luchtbedpomp heb. Die kan ik volgens mij ook prima gebruiken!

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Weber 57 Master Touch GBS, BGE Large, Weber iGrill 2, Thermapen MK4

Het BBQ Genootschap

Re: Pekingeend
« Reactie #10 Gepost op: 28 januari 2020, 10:12 »