BasBQ
Beef en Steak

Boter: Knoflook Kruidenboter

 
 
 
 
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
Berichten
5.087
kruidenboter.jpg


Ingredienten:

1 pakje (250 gr.) Roomboter
1 teen knoflook (in de Bruchetta kruiden zit namelijk ook behoorlijk wat, zonder Bruchetta kruiden 2-3 tenen)
1 volle el. Bruchetta kruiden (rood)
1 volle el. vers fijngeknipte bieslook
1 volle el. Vers gehakte peterselie
zout naar smaak
paar druppels vers citroensap naar smaak

Bereiden: boter zacht laten worden uit de koelkast en alle ingredienten ermee vermengen.
De boter kan heel lang in de vriezer worden bewaard
Ik doe de boter dan in een vrij plat diepvriesbakje, zet hem eerst in de koelkast om op te stijven (20-30 min.)
en met de achterkant van een plat handvat van een gebakvorkje o.i.d. "snij" ik de boter in tot op de bodem van het bakje, in blokjes (Dambord)
Dan gaat hij de vriezer in, telkens als ik wat boter nodig heb breek ik het eenvoudig los van de bevroren "geruite" botermassa.
 
haha, in je recept spreek je over ongezouten roomboter, en wat zie ik op de foto?  :) ;)
 
Leo zei:
haha, in je recept spreek je over ongezouten roomboter, en wat zie ik op de foto?  :) ;)

Heel scherp Leo, normaal gesproken gebruik ik alleen maar ongezouten boter, zout kun je altijd toevoegen maar niet meer verwijderen.
die keer dus niet, met gezouten roomboter dus minder extra zout toevoegen om op smaak te brengen.

ik wijzig het wel even
 
Leo, niet alleen maar lang. Ook nog scherp =))
 
Doorgeschoven op de to-do! Lijkt me lekker!
 
Ga ik morgen maar eens maken!
 
Er gaat niks boven zelfgemaakte kruidenboter!
 
Lijkt mij lekkere kruidenboter, ga ik binnenkort ook maken :)
Ook goede tip van het verdelen in blokjes voor het invriezen.
Bedankt voor het delen van je recept en de tip !
 
Terug
Bovenaan Onderaan