BasBQ
Beef en Steak

Kip(pen) van het spit

Eens kijken of bier en een hele kip in 1 topic genoeg is voor een tokkie ;)

Vandaag weer eens een mooie dag waar we de deur niet uit mogen.. De bbq dus weer aan!

Vorige week ging mn Picanha van spit zo hard dat ik dacht maar een 2e kip te pakken voor het geval dat.

c1f06951645a5cabc1bc4997f04bac71.jpg

2 kale kippies, eerst in het zout gezet en terug in de koelkast. Had gelezen dat je hiermee een knapperigere huid zo krijgen.

7b15c794693ec5525e543ca1aa2138c9.jpg

Zout eraf, wat roomboter bij de borstjes, verder alleen wat olie met peper erover en het spit klaarmaken.

091e83b766be18287fa2622d7f19fad5.jpg

Bijna klaar om erop te gaan.

87138c47d4c5b9f837cc3e562b812ae6.jpg

En draaien maar..

47c9fe30a198bc2046c4c26ade0a515e.jpg

Biertje erbij en wachten :)

7a4ac18d36dca478f7bcf11343e3822c.jpg

Achterste kip was iets eerder klaar dus die mocht er al af.

19ee1bb28b6dba56660530a88a16e2e8.jpg

Andere mocht nog even door waardoor we al lekker aan tafel konden.

f6e8c5428667accc086ef79eb410b8bb.jpg

Tweede er ook af. Te veel voor het avondeten van vandaag dus deze mag morgen door de salade!
 
Terug
Bovenaan Onderaan