- Berichten
- 824
Gister de ribbels in de natte pekel gezet, (AllBrine Color van Grate Goods) 200 gram op 3 liter en daar 22 uur in gelaten.
Ik zag een bereidingswijze van Pitmasterx, hij deed er alleen zout op en dan direct op 140-150c op de botkant eerst. Het vet uit de ribben heeft rook en de extra smaak. Omdat ik uit de reactie van Pitmasterx opmaakte dat hij het eigenlijk naar bacon vind smaken, dacht ik;
Dat ga ik ook doen maar dan alleen met de spare ribs uit de natte pekel en verder niets. De ribbels gaan om 14:00 uit de natte pekel, drogen en op kamertemperatuur van 12-14c laten komen.
Straks meer, rond 15:30 steek ik mijn Q daarna volgen de foto?s
Ik zag een bereidingswijze van Pitmasterx, hij deed er alleen zout op en dan direct op 140-150c op de botkant eerst. Het vet uit de ribben heeft rook en de extra smaak. Omdat ik uit de reactie van Pitmasterx opmaakte dat hij het eigenlijk naar bacon vind smaken, dacht ik;
Dat ga ik ook doen maar dan alleen met de spare ribs uit de natte pekel en verder niets. De ribbels gaan om 14:00 uit de natte pekel, drogen en op kamertemperatuur van 12-14c laten komen.
Straks meer, rond 15:30 steek ik mijn Q daarna volgen de foto?s