BasBQ
Beef en Steak

Boterkoek van de BBQ.

 
 
 
 
 

Bram

Gerijpt
Berichten
4.966
Na het gerecht van Frits gezien te hebben kreeg ik ook enorm zin om iets te bakken. Mijn vorige baksels op de Q waren nog niet helemaal naar mn zin. De link van Frits bracht me naar dit recept van Noskos. https://www.bakeholics.nl/boterkoek/
Tijdens het zoeken kwam ik het recept ook tegen van Cees Holtkamp op YouTube. Erg leuk.
Boterkoek, het schijnt ook onder het ?troostvoer? te vallen. En dat komt mooi uit in deze dagen. Dus lekker samen met mn meiden in de keuken aan de slag gegaan. En een dikke vette boterkoek gemaakt. Ik heb wel iets meer gemaakt dan beschreven.

400gr roomboter
134gr witte basterdsuiker
134gr fijne kristalsuiker.
Klein restje vanille suiker. (theelepel)
400gr bloem
Iets groter snufje zout.

Daar gaan we

Spullen klaar zetten. Alles netjes afwegen. En kneden maar.
46e3007e211f5806502a50f2de3e5649.jpg


27101e93f05c2d61e91f3fcf06eeaf2f.jpg


Toen het een mooi geheel was. Het deeg ingepakt en wat plat gedrukt. En zo als het recept beschrijft even terug de koelkast in.

d4590b65c5342b2fc7b5bce162909e32.jpg


Ondertussen de deksel van de DO voorzien van bakpapier. En daar kon het beslag in. Mooi aan drukken en een eerste laag geklopt ei geven.

3e7031a8f2ccd9ee81759722508d0ff6.jpg


b0b420e8d4b7193d09c2276e995f247f.jpg


Na 15min drogen nog een 2e laagje ei er op en dan met een vork mooi wat ruitjes kerven.

fb9a5b39b75cd933b7d61891838b5181.jpg


cd7275e05d10d38ab7dbf96377fa4dd0.jpg


Oei dat ziet er nu al lekker uit. Snel op de BBQ. Deze had ik opgestookt naar 200gr.

6c34155d1dbaa1a9dee091a042759c75.jpg


88d99018c64b194fbc463d4a8c4f5adf.jpg


Deze kon er nu +/- 20min op. Uit eindelijk heeft ie iets langer gelegen. Zn 30min. De laatste 10min de temperatuur iet opgeschroefd naar 230gr zodat er een mooie goudbruine korst op kwam.

Even spieken na 20min. Voordat de temp omhoog ging.

1f76e7731442d816dd91493ce8c520cb.jpg


10min later

e5c96c023aafaf94e21f19044c7d8253.jpg


Zo dan. Die kon er af. Nu kwam het moeilijke deel. Wachten tot ie afgekoeld was. En uit de deksel gehaald kon worden.

4c0a2c33823cedb5838e2a6d52d6c4b2.jpg


d919fcfddf6ce60e0667075f29d58779.jpg


Yes, gelukt. Nu een een paar puntjes snijden en lekker opsnoepen met de dames.

7e7373bd71372371f386fe5ef1d29219.jpg


Dat is echt super lekker. Een kleine hint van BBQ smaak zit er aan de boterkoek. Echt heerlijk. Frits bedankt voor de inspiratie en Noskos bedankt voor het recept.

Groeten Bram.
 
Heerlijk bij de koffie morgen ;)
 
Die ziet er heerlijk uit. Eet smakelijk
 
Heel het Genootschap bakt
 
Boterkoek is fantastisch. Dit recept moet ik niet proberen. Ik schep heel die boterkoek zo naar binnen

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
 
mrooding zei:
Boterkoek is fantastisch. Dit recept moet ik niet proberen. Ik schep heel die boterkoek zo naar binnen

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Whahhahaa,  prachtig.

Ziet er goed uit, boterkoek op de BBQ, weer eens wat anders. Top

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk

 
Ziet er geweldig uit Bram.
Die kleine hint aan BBQ smaak vind ik al genoeg om taart/koek niet in een conventionele oven te maken.
Van de BBQ krijgt een het landelijke/rustieke "finishing touch"
 
Ziet er top uit! Binnenkort maar weer is een appeltaart maken. Niet omdat het moet maar omdat het kan


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Dit is ook een mooie lekker die had morgen niet overleefd


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Dit is ook een mooie lekker die had morgen niet overleefd


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Terug
Bovenaan Onderaan