BasBQ
Beef en Steak

Hoe bind je een kip op

 
 
 
 
 
 

noskos

Administrator
Forumleiding
Berichten
11.854
Als je een kip aan het spit doet of in de barbecue legt, dan gaart hij gelijkmatiger als hij netjes opgebonden is en aan het spit blijft alles netjes zitten en hangt niet rond te fladderen.
Op dit filmpje van Brian Polcyn, ??n van de schrijvers van Charcuterie kun je zien hoe je dat makkelijk kunt doen:

Brian Polcyn, How To Truss a Chicken
 
dank je wel Dennis, zal het de volgende goed proberen te doen  ;)
 
Is inderdaad leerzaam heb het van het weekend ook met vier kippen op het spit gedaan( hele kleintjes 1 persoons zeg maar) dat zag er zo uit:
c3f01d3b-a5a2-9338.jpg


Maar als ik er een heb, vind ik het ook lekker om hem te laten bungelen. Want dan krijg je een knapperig velletje....
 
Leuk filmpje, ga ik zeker gebruiken
 
@Jeroen, de temperatuur zorgt voor het knapperige velletje, daar draagt dat loshangen weinig aan bij hoor.
 
Ik weet nog niet veel heb ik wel gemerkt maar als de pootjes en vleugeltjes opeen gepakt zitten dus geen lucht dan blijft dat klef??? Ik merk als het allemaal los hangt dat je het vel overal het zelfde is.
 
Terug
Bovenaan Onderaan