BasBQ
Beef en Steak

Studiedag kids + verlof ikke = pulled pork

 

PaulRutten

Kooltjesharker
Berichten
158
Zoals de titel al aangeeft is het vandaag een gezellige dag, kids thuis en ikke verlof.

Dus dacht ik, ga eens pulled pork maken met de kids. 2 dagen eerder een klein stuk procureur (+/-1kg) uit de vriezer gehaald en deze rustig laten ontdooien.
Vandaag een beetje getrimd.
1000018075.jpg

Vervolgens het stuk in de rub gezet.
1000018077.jpg

In de tussentijd de kamado aangestoken en de temperatuur stabiel op +/-120°
1000018076.jpg

Nadat de kamado was ingericht, mocht het stuk vlees erop.
1000018079.jpg

Hier mocht die mooi genieten van de rook en warmte. Na ongeveer 2,5uur zat er een mooie bark op het vlees en mocht die in een braadslede met aluminiumfolie erover.
1000018081.jpg

Kernthermometer geplaatst en het alarm ingesteld op 90°. Vanaf deze temperatuur ben ik gaan prikken om te kijken of het vlees gaar was, dat was rond de 94°.
1000018083.jpg

Vervolgens eraf gehaald en laten rusten.
1000018088.jpg

En na het rusten mocht ik gaan pullen.
1000018090.jpg

Lekker vooruitzicht voor vanavond.
Broodje pulled pork en evt nachos.

Een smakelijk weekend allemaal.
 
Laatst bewerkt:
Mooi resultaat, gefeliciteerd met je knor.
Pulled Pork kan je goed invriezen, dus volgende keer een groter stuk kopen 😉
 
Dank je wel 🐷

Klopt, normaal heb ik een groter stuk, +/-2 a 3 kg, maar voor nu was dit groot genoeg en ook sneller klaar.
 
Terug
Bovenaan Onderaan