- Berichten
- 257
Als je een rundertong koopt, krijg je best wel veel waar voor je geld. In mijn geval zeker want ik kon hier 2 gerechten mee maken. Taco de lengua was de eerste ,maar daarnaast omdat ik zo'n grote rundertong kreeg besloot ik om daarnaast nog een gerecht te maken. Dit keer Rundertong Gyutan stijl. Een enorm eenvoudig gerechtje maar wat was dit lekker op de BBQ!
INGREDIENTEN
- 1/2 rundertong
- 2x 2 eetlepels Soya saus
- 2 x 2 eetlepels rijst azijn
- 2 x 1 theelepel sesam olie
- 2 x 1 theelepel citroensap
- 2 eetlepels Ketjap Manis
- 2 lenteuitjes (dun gesneden)
BEREIDINGSWIJZE
- Bereid de rundertong door deze in een grote pan met water te doen en aan de kook te brengen. Eenmaal aan de kook deksel op de pan en 3 uur zacht laten doorkoken. Je kunt de rundertong ook in een slowcooker voor 8 uur op low zetten. Na bereidingstijd de buitenlaag van de tong er af plukken zodat je het vlees overhoud
- Snij de tong in mooie dunne plakken van ongeveer een halve cm. leg deze in een bakje
- Doe 1 eetlepel soyasaus, 1 eetlepel rijstazijn, 1 theelepel sesam olie en 1 theelepel citroensap in een kom en roer goed door. Giet het mengsel nu over de plakken rundertong en laat minimaal 2 uur intrekken
- steek de BBQ nu indirect aan op 150C aan
- Doe nu de andere eetlepel soyasaus, eetlepel rijst azijn, theelepel sesam olie en theelepel citroensap EN 2 eetlepels ketjap manis in een kom en zet met kwastje apart
- Leg de lappen rundertong op de BBQ en laat deze lekker liggen. TIP. Voeg een beetje houtsnippers toe om de rooksmaak te creeren. Keer de lappen iedere 5 minuten even om
- Na 20 minuten kwast je de lappen aan de bovenkant goed in en laat even nog liggen alvorens je deze omdraait en hetzelfde proces herhaalt. Herhaal dit nu nog een paar keer
- Eet smakelijk!