BasBQ
Beef en Steak

Rib in bier/wijn

dirkmuis

Tondelzoeker
Berichten
6
Ik heb inmiddels tal van spare rib recepten gemaakt, gelezen en gezien.
Meestal ga je dan voor een marinade of een rub en eventueel een glaze.

Nu wil ik eens proberen om de ribs een nachtje in (bruin) bier of rode wijn te laten zwemmen met wat zout en azijn om vervolgens een dag later te rubben en te ?bereiden. Al ervaringen?
 
:unsure:
 
Nog niet gedaan, lijkt mij perfect mogelijk, waarom niet?

Buikspek kan je bijvoorbeeld ook vacuumzouten met een scheut wiskey erbij, moet met wijn of bier zeker ook lukken.

Als je het natuurlijk gaat doen als buikspek dan zou ik wel oppassen met de hoeveelheid zout die je in de rub steekt.
Kan dan heel snel te zout worden.
 
Wordt uitgesteld want ik werd helaas de dag voor bereiding ziek....om dan spare ribjes te maken.....
 
Dat heet pekelen en kun je prima doen!
 
Terug
Bovenaan Onderaan