BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork... ik ga voor het varkentje.....

L

Lerxst

Gast
Niet te geloven, al zo lang bbq-en en geen PP gemaakt.....
Mijn vrouw vond het welletjes na de rollende keukens, en vond dat ik het best kon proberen om op de Weber 67 PP te maken.....
Dus kwam ze thuis met een klein stukkie van 1200 gram procureur......

Bij deze dus de eerste poging. Gistermiddag in de mosterd en rub gezet:

e465370f.jpg


Klaar voor de start :

f60bc6f3.jpg



Tijd        Dome      Pork
0900      25          12
1000      110        33
1100      110        51
1200      110        60
1300      120        68
1400      120        76
1500      120        84  (ik vlieg door de Zone...  klein stuk vlees, en geen smoker, dat zal de oorzaak zijn.....)
1507      120        85
1512      120        86
1530      120        87
1552      100        86 (toch in de Zone ? ? ?)
1607      110        86
1645      100        86 (voor de zekerheid wat Damers in de starter gegooid...)
1711      110        84 (nu moet het snel gaan...)
1738      120        87
1744      120        88 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yeay ! foto's volgen !

0fed6524.jpg


a1496d2a.jpg


175360b4.jpg


122e8b86.jpg


Je zus ! wat is dit lekker...... Die bark ! Pittig ! knapperig, dan dat zachte vlees.... zaaaalig !
Ja... de beste PP die ik ooit gegeten heb !

fe7972a4.jpg


Heb ik nu m'n knorretje verdiend ?
Right on !
 
Ja nu moeten we wachten veel geluk.
 
Zo'n stukje vlees valt in het niet bij dat monster van een OTP 67
 
Veel plezier vandaag!
 
Succes Dirk! Weet niet of je mijn stukje over de zone hebt gelezen, maar je kunt hem gewoon inpakken als je bij de zone komt en je de bark mooi genoeg vindt, dan gaat hij gelijk door met stijgen in temperatuur.
 
noskos zei:
Succes Dirk! Weet niet of je mijn stukje over de zone hebt gelezen, maar je kunt hem gewoon inpakken als je bij de zone komt en je de bark mooi genoeg vindt, dan gaat hij gelijk door met stijgen in temperatuur.

Je bedoelt inpakken in ziverpapier en dan terug op de Q ?
En wanneer weet je nou of je in de zone zit...  volgens mij zit ik er nog niet in....
 
Lerxst zei:
noskos zei:
Succes Dirk! Weet niet of je mijn stukje over de zone hebt gelezen, maar je kunt hem gewoon inpakken als je bij de zone komt en je de bark mooi genoeg vindt, dan gaat hij gelijk door met stijgen in temperatuur.

Je bedoelt inpakken in ziverpapier en dan terug op de Q ?
En wanneer weet je nou of je in de zone zit...  volgens mij zit ik er nog niet in....

Als je temperatuur blijft hangen, of zelfs iets terug loopt
 
Op een gegeven ogenblik gaat je temperatuur niet meer omhoog, als je je bark dan mooi van kleur vindt kun je de procureur in twee lagen stevig aluminiumfolie wikkelen en hem dan terug in de barbecue leggen. Als hij dan de 88?C bereikt, pak je hem uit en kun je hem nog een uurtje terug leggen op de barbecue als je je bark weer steviger wilt hebben, maar dat hoeft niet perse.
 
Lerxst zei:
Niet te geloven, al zo lang bbq-en en geen PP gemaakt.....
Mijn vrouw vond het welletjes na de rollende keukens, en vond dat ik het best kon proberen om op de Weber 67 PP te maken.....
Dus kwam ze thuis met een klein stukkie van 1200 gram procureur......

Bij deze dus de eerste poging. Gistermiddag in de mosterd en rub gezet:

e465370f.jpg


Klaar voor de start :

f60bc6f3.jpg



Tijd        Dome      Pork
0900      25          12
1000      110        33
1100      110        51
1200      110        60
1300      120        68
1400      120        76
1500      120        84  (ik vlieg door de Zone...  klein stuk vlees, en geen smoker, dat zal de oorzaak zijn.....)

Right on !
 
Hebben we al vaker gezien bij die kleinere stukjes, de smaak zal er niet minder om zijn denk ik ;)
 
dat ziet er heerlijk en prima uit Dirk, jij hebt lekker gegeten, gefeliciteerd met je knorretje
 
He Dirk,, goed gedaan jochie! Gefeli met je knorretje! Ik ben trots op je ;)
 
H? h?, moest dat nou zo lang duren voordat je het een keer gemaakt hebt?! ;)
Gefeliciteerd met je pp en de knor!
 
Terug
Bovenaan Onderaan