BasBQ
Beef en Steak

Krieltjes in zout & askorst

 
 

SpooN_05

Kooltjesharker
Berichten
191
20230707_171656.jpg

Even het receptje hier neer schrijven.

200 gram grof zeezout
200 gram bloem
200 gram as (even door een zeef gehaald)

Handvol rozemarijn
Handvol tijm
Lavas
480 gram krieltjes
Beetje water

Bakpapier
Pan
Hooi

20230707_141615.jpg

Het zout, bloem, as, fijn gesneden rozemarijn en tijm mengen en beetje bij beetje wat water toevoegen tot dat je een kneedbaar geheel hebt dat niet meer aan u handen kleeft.
20230707_160653.jpg

Dan leg je in u pan waar dat u krieltjes in passen een stukje bakpapier.

Duw een deel van de korst mooi plat in de pan en volg de randen.
20230707_161052.jpg

Leg op de bodem een wat hooi en daarop de krieltjes. Voeg er nog wat takjes rozemarijn, tijm en lavas toe. Overstrooi met wat zout.
20230707_161125.jpg

20230707_161411.jpg


Maak van de rest van de korst een platte plaat en leg over de krieltjes.
Duw alles goed aan en zorg dat het luchtdicht is.
20230707_161650.jpg

Nu kun je het geheel inclusief het bakpapier uit de pan nemen en zo in de bbq zetten. Heb de bbq op 250° graden gezet.
Neemt toch ongeveer 50 min in beslag voor dat de krieltjes klaar zijn. Kerntemperatuur minimum 90°.

20230707_171056.jpg

20230707_171656.jpg

Smakelijk
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bedankt voor het uitschrijven!
Ga ik zeker een keer proberen, vind dit een ontzettend gave manier om iets klaar te maken.

Maareh, hoe meet ik de kerntemperatuur?
Dan moet het deeg/gips kapot.
 
Heb er met de thermapen doorgeprikt. Ging niet echt gemakkelijk. Maar na even heen en weer bewegen ging de thermapen door de korst.
 
Wat een tof idee dit!
Lijkt wel een groot verrukkelijk grijs verrassingsei met allemaal lekkers erin 👌🏻
 
Prachtig, bedankt voor het delen, wat een showmaker, Top.
Even aangepast aan de receptenregels, foto van het eindresultaat eerst.
 
Laatst bewerkt:
Leuk!
 
Geweldig!!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan