BasBQ
Beef en Steak

Eendenborstfilet

 
 

Salademan

Kooltjesharker
Berichten
235
BBQ op sjiek! Eendenborst, puree van pastinaak en geroosterde bloemkool met een Malay-curry saus. Een keer van anders.

De voorbereidingen hadden niet veel met de Q te maken, er werd vooral veel in de keuken gekookt. Maar ook dàt is goedgekomen.

Ik heb de stappen van de recepten gevolgd dus ik zal het hier niet nog een keer benoemen allemaal, maar dit zijn de recepten geweest:

Eendenborstfilet in sinasappelglaze:

De bloemkool:

De pastinaak:

Allereerst de sinaappelglaze. Dat begint al goed want oi oi wat rook dat lekker. Pruttel de pruttel:
f04b95be94bae02f5aadf5c0bff748cb.jpg


De curry gemaakt en de groenten mochten even pruttelen. De curry was overigens wel heel crème fraicherig en dat vinden wij al snel overheersend dus later heb ik die maar apart gehouden:
f846432b1b5dadae1bf3583457713e4b.jpg


Later de bloemkool bestreken met wat gerookt paprikapoeder en die mocht nog 10 minuten roken op een blokje eikenhout:
e8275b27ee1e6c1c9a85b02774becc23.jpg


Toen was het wel klaar met de voorbereidingen en mochten de hoofdrolspelers aantreden. 2x3 minuten grillen:
89ae1cae6a505ede4b0f1c70cf6cce33.jpg


Dat begon er al goed uit te zien, snel de glaze erop!
68418e34797b86e18f645894a30a90d6.jpg


fc17815b9aba30344666657fd12cb0ad.jpg


Na 2x3 was de kern 38 graden, daarna nog rustig indirect naar 63 graden laten toenemen:
717d1769685d435366498134c534e2c1.jpg


Puntje bij paaltje komt het er dan zo uit te zien:
3ca34e9859b33e987700d77d9cfd14b1.jpg


Pastinaak: was ok. Niet bijzonder. Leuk om eens gemaakt en gegeten te hebben.

Bloemkool: dikke prima…zonder de Malay-curry. Daar vonden we de crème fraiche tè aanwezig, volgende zou een eetlepel voor ons genoeg zijn.

De eend: die was heerlijk! Mooi rosé nog, krokant gebakken vetlaag en mooi van smaak. De sinasappelglaze maakt het ook echt af, wat een knaller is dat!

Bon appetit!
 
phoe.. ziet er goed uit man.. ik weet wat ik ga doen met mijn eend die nog in de vriezer ligt
 
Lekker hoor, maar de Eend tot een kern van 63 graden?
Hier gaat hij tot max. 52-53 kern, hoger gaat hij naar lever smaken.
 
Is dat zo? Is me niet als zodanig opgevallen.
Het was de eerste keer dat ik dit deed en daarom het recept aangehouden (65 graden). 2 graden minder eigenlijk omdat ik vaak van iets rauwer dan gemiddeld hou. De eend was verder ook mooi rosé
 
Is dat zo? Is me niet als zodanig opgevallen.
Het was de eerste keer dat ik dit deed en daarom het recept aangehouden (65 graden). 2 graden minder eigenlijk omdat ik vaak van iets rauwer dan gemiddeld hou. De eend was verder ook mooi rosé
Die leversmaak verdwijnt weer als je hem helemaal doorgaart ala peking eend.
maar dat is weer zonde van een filet.
 
Terug
Bovenaan Onderaan