BasBQ
Beef en Steak

Buikribben met Hasselback aardappelen

 
 

diesel4666

Stoker
Berichten
461
Had nog eens zin in ribben. Buikribben van 1.7kg gekocht, ingerubd met Barbecoa kruiden. 3 chunks rookhout erbij. Afgelakt met mix van bbq saus, boter, honing en whisky.
Waren weer zeer geslaagd.

Nog eens Hasselback aardappelen gemaakt op de wga. Maar helaas net niet gaar genoeg. Ik had 16 kokosbriketten tegen elkaar gestapeld en daar 10 brandende briketten bovenop. Alle schuiven open, maar het duurde te lang vooraleer we aan +180°C zaten. Volgende keer nog enkele brandende briketten direct onder de patatjes plaatsen.
16a97f7e4ec61da94f6e763592611dfb.jpg
e1678775ff7196f45d7b1001f1c0d68b.jpg
b29f2a857a84b47e3da6bd62f5ad9d6a.jpg
0c9bf7cdf2b6b02e50a671e245cf88e7.jpg
b19df3fd87083f7a65548f611784f595.jpg
4ed15a86d6b135005f7b01bb49eb2baf.jpg
0912a98a257c4b16667a56ef8fd0d7ef.jpg
87822dda180938ad26ee2c13197a7a2e.jpg
e5f5bfaad55d8ebd21b36853d899768a.jpg
 
Ziet er inderdaad goed uit.

Was 3 rookchunks goed bevallen? Mij lijkt het wat veel voor 2 ribben en wat overheersend.
 
Lekker maaltje!
Volgens mij maakt de hoeveelheid rook niet zoveel uit.
Oppervlakte van het vlees en de tijd dat het vlees rook kan opnemen wel.
Maar er zijn vast meer ervaren leden hier die daar meer van kunnen zeggen.
 
Ziet er goed uit, nog iets speciaals gedaan met de buikribben, inpakken of niet BBQ temperatuur?
Ik vind het niet vreemd dat het lang duurt voordat 10 aardappels een beetje op temperatuur komen, het is een hele massa zo, die in je WGA met 10 briketten op temperatuur moet komen, De massa van je aardappels zorgt ervoor dat je BBQ temperatuur maar heel langzaam oploopt.
 
Ziet er goed uit, nog iets speciaals gedaan met de buikribben, inpakken of niet BBQ temperatuur?
Ik vind het niet vreemd dat het lang duurt voordat 10 aardappels een beetje op temperatuur komen, het is een hele massa zo, die in je WGA met 10 briketten op temperatuur moet komen, De massa van je aardappels zorgt ervoor dat je BBQ temperatuur maar heel langzaam oploopt.

Heb ze inderdaad ook even ingepakt, na het roken. Losjes gebaseerd op de 3-2-1-methode. Temperatuur van de bbq rond de 120 graden.

Bedankt voor je uitleg m.b.t. de aardappelen. Volgende keer nog wat bijstellen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan