- Berichten
- 7.242
Na een aantal keren zo'n veel te duur zakje beef jerky gekocht te hebben, nu maar eens zelf gemaakt.
Recept-basis van Martijn Schimmel via vuurenrook.nl
Ik heb als vlees ruim 1 kg runderstaartstuk gebruikt, mooi kaal gesneden door Jan Aalvink
Marinade: (geen extra zout toegevoegd ivm de zoute soyasaus (Kikkoman))
150ml soyasaus
100ml SBR sweet&spicy BBQ-saus
1 EL bruine basterdsuiker
3 tenen knoflook in plakjes gesneden
Het vlees met de snijmachine in plakken van 0,5cm snijden (let op: met de draad mee!)
De ingredi?nten voor de marinade mengen tot de suiker is opgelost en de vleesplakken hiermee bestrijken en daarna 24uur marineren in een afgesloten zak
Smoker (of O^3n ) voorverwarmen tot 50 graden en het vlees droog deppen met keukenpapier.
Hangend drogen in de smoker of o^3n, tot het vlees droog is en stug aanvoelt, dit heeft bij mij ruim 5 uur geduurd.
Erg blij met het resultaat, de volgende keer voor het drogen het vlees licht bestrooien met bijv. chilipoeder
De kerstballenhaakjes kwamen ook weer van pas :
Laatst bewerkt door een moderator: