BasBQ
Beef en Steak

Smokey chicken sandwich

Cédric12345

Tondelzoeker
Berichten
5
Gezien de weersvoorspelling voor de komende tien dagen niets anders dan regenbuien beloofde, greep ik de kans om tijdens de laatste zonnestralen van vandaag een heerlijke maaltijd op de barbecue te bereiden. Op mijn terugweg van werk, wipte ik nog even langs bij de slager voor wat verse kippendijen en haastte me vervolgens naar de supermarkt voor de benodigdheden van een smokey chicken sandwich, geïnspireerd door het recept uit ‘Smokey Goodness’.

Hoewel de wolken langzaam de zon begonnen te verhullen, liet ik me niet ontmoedigen en stak de kolen aan. Terwijl de barbecue zich opwarmde tot een gezellige 125°C, nam ik de tijd om de kippendijen zorgvuldig te kruiden. Mijn vriendin schoot te hulp en bereidde een smaakvolle ranchsaus, een romige combinatie van mayonaise, zure room, citroensap, bieslook, peterselie, dille en een snufje zwarte peper. Daarna sneden we samen de komkommer, tomaat en rode ui in fijne blokjes.

Toen de barbecue de perfecte temperatuur bereikte, strooide ik wat geweekte houtsnippers over de gloeiende kolen. De kippendijen liet ik een half uur indirect garen op 125 graden, om ze vervolgens te grillen tot een perfecte kerntemperatuur van 75 graden.

Het ciabattabroodje werd opengesneden en gevuld met de sappige, net gegrilde kippendijen, overgoten met de huisgemaakte saus en versierd met de knapperige groentjes.

En het resultaat? Een culinair genot! De rokerige essentie van de ‘smokey chicken’ kwam volledig tot zijn recht, waarbij de verfijnde rooksmaak de kip naar een hoger niveau tilde. Mijn vriendin was het er roerend mee eens dat het resultaat zelfs nog verrukkelijker was dan we hadden durven dromen.

Een absolute aanrader dus, voor die momenten waarop je weinig tijd hebt, maar toch verlangt naar de unieke charme van een barbecuegerecht.

Hieronder vind je enkele sfeerbeelden die de gezelligheid van onze culinaire avontuur vastleggen.

1000016653.jpg


1000016654.jpg


1000016655.jpg


1000016659.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan