- Berichten
- 25
Na wat geëxperimenteer heb ik een lekkere (vind ik) varkensgrillworst met Jalapeño en kaas gemaakt.
Mocht je het zelfs een willen maken hierbij mij recept:
Recept:
60% Procureur, 40% kinnebak
Grillworst kruiden 30 gr/kg (als je VanBeekum gebruikt)
Nitrietzout 0,6% 15 gr/kg
IJswater 150 ml/kg
Kaas 150 gr/kg (Ik vind een belegen, zacht smeltende kaas het lekkerst)
Jalapeño 70 gr/kg
Chilipoeder 16 gr/kg (stem dit af op de pittigheid van de Jalapeño)
Oregano gedroogd 4 gr/kg
Korianderpoeder 3 gr/kg
Komijnpoeder 1.5 gr/kg
Ik ga de volgende keer dat ik het maak een groot deel van het chilipoeder vervangen door Chipotlepoeder.
(Chipotle is een gedroogde en gerookte Jalapeño) dit past beter bij het recept denk ik. Het rooksmaakje zal ook een lekkere toevoeging zijn, gok ik.
Verder vind ik het ook grappig om youtubefilmpjes e.d. te maken van mijn gehannes, dus als je het leuk vind om te zien hoe ik die worst maak:
Vind het leuk te horen wat jullie hiervan vinden!
Tips en tops altijd welkom
Mocht je het zelfs een willen maken hierbij mij recept:
Recept:
60% Procureur, 40% kinnebak
Grillworst kruiden 30 gr/kg (als je VanBeekum gebruikt)
Nitrietzout 0,6% 15 gr/kg
IJswater 150 ml/kg
Kaas 150 gr/kg (Ik vind een belegen, zacht smeltende kaas het lekkerst)
Jalapeño 70 gr/kg
Chilipoeder 16 gr/kg (stem dit af op de pittigheid van de Jalapeño)
Oregano gedroogd 4 gr/kg
Korianderpoeder 3 gr/kg
Komijnpoeder 1.5 gr/kg
Ik ga de volgende keer dat ik het maak een groot deel van het chilipoeder vervangen door Chipotlepoeder.
(Chipotle is een gedroogde en gerookte Jalapeño) dit past beter bij het recept denk ik. Het rooksmaakje zal ook een lekkere toevoeging zijn, gok ik.
Verder vind ik het ook grappig om youtubefilmpjes e.d. te maken van mijn gehannes, dus als je het leuk vind om te zien hoe ik die worst maak:
Vind het leuk te horen wat jullie hiervan vinden!
Tips en tops altijd welkom