BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door the_fonz1975

  1. the_fonz1975

    Dymbox.pl

    Je moet ervoor zorgen dat de mot de wandjes niet overdekt, want dan is er een 'brugje' waar het smeulen van het ene baantje naar het andere kan. Op zicht lijkt mij dat de hoofdoorzaak, want ik heb CSG's met grove mazen en fijnere mazen, en gebruik ook mot van verschillende korrel, maar heb geen...
  2. the_fonz1975

    Heupstuk varken roken

    Ik heb een stuk heupgebraad gekocht van 1.150 kg, dat reeds ingebonden is in een netje Ik had in mijn gedachten om het te pekelen (nat) en te roken (koud roken), met de bedoeling om een hammetje te bekomen. Maar gezien het gebraad is, zou dat lukken? Of kan ik dat stuk beter warm roken? Graag...
  3. the_fonz1975

    Dymbox.pl

    Stijn, Wat bedoel je met 'diagonaal gaan met fijne mot'?
  4. the_fonz1975

    Dymbox.pl

    Ik heb naast 2 cilindervormige rookoventjes (1 merkloos en 1 barbecook) ook een grotere rookkast (zie foto's) Ik rook in die kast voornamelijk zalm (koudroken) en af en toe ook eens een hammetje, en daarnaast ook warm roken (o.a. paling). Mijn vraag gaat nu vooral over het koud roken. Ik merk...
  5. the_fonz1975

    Cabanossi kruiden

    Bij mijn online bestelling bij Van Speekum Specerijen werd er een fout gemaakt bij mijn bestelling. Ik kreeg Cabanossi kruiden maar hoefde die niet terug te sturen. Op internet vond ik dat deze kruiden voornamelijk gebruikt worden voor salami en droge worst, maar zelf heb ik geen vleesmolen en...
  6. the_fonz1975

    richtprijs occazie Big Green Egg??

    Ik zal inderdaad eerst eens zien met welk bedrag hij in gedachten zit
  7. the_fonz1975

    richtprijs occazie Big Green Egg??

    Het is inderdaad een kennis, zeg maar vriend. En dus gaan we later zeker nog contact houden. De garantievragen zouden wel via hem kunnen verlopen. Ik denk dat - rekening houdende met het feit dat een large egg met onderstel, zij tafels en conveggtor mij - nieuw - tot net boven de 2000 euro...
  8. the_fonz1975

    richtprijs occazie Big Green Egg??

    Een kennis overweegt om zijn Big Green Egg van de hand te doen, en daar heb ik wel oren naar. Ik schat dat de BGE zeker al 5 jaar oud is, maar de keramiek is nog intact. Anderzijds is de BGE verder nauwelijks onderhouden. Het onderstel heeft zeker onderhoud nodig en de plankjes op de zijkant...
  9. the_fonz1975

    Restoratie Weber 57cm

    Ik heb een Weber Kettle (diam. 57cm) op de kop kunnen tikken, maar er is wel wat restauratie aan: het deksel valt vrij goed mee: slechts één plekje waar de verf is verdwenen maar geen roest. De ketel zelf is er wat slechter aan toe. Aan de buitenkant is de keramieklaag gebarsten en aan de...
  10. the_fonz1975

    Zalm koud roken: Rook (teer-)druppels in de oven

    Dank je voor de info Bert.  Ik heb mijn rookkast terug eens goed opgestookt.  Maar toen ik daarna terug met koud roken begon, had ik het snel terug.  Ik heb wel elk potentieel lekgevaar vermeden door alles in te wikkelen met jute.  De stof absorbeert het vocht.  ps:  Vanaf hoeveel % is de...
  11. the_fonz1975

    Zalm koud roken: Rook (teer-)druppels in de oven

    Bovenaan zijn er dwarsbalken om speten aan te hangen, en daar hangen bij mij dus druppels aan, evenals aan de sonde van de thermometer.  Dus die vallen dan op mijn vis.  Die heb ik nu omwenteld met jute, waardoor er zich geen druppels kunnen vormen.  Ik kwam op het idee van jute omdat in...
  12. the_fonz1975

    Ombouwen van whisky barrel naar rookton... Graag advies

    Bedankt voor je advies Frits
  13. the_fonz1975

    Ombouwen van whisky barrel naar rookton... Graag advies

    Jij zou dus niet gaan voor een aparte vuurkamer en er dus een offset opstelling van maken?
  14. the_fonz1975

    Zalm koud roken met CSG

    Ziet er goed uit.  Vandaag zijn er bij mij 22 (!) filets van ca 1.5 kg in de pekel gegaan.  :D En vrijdag hangen we ze in de rook.  Smakelijk alvast
Terug
Bovenaan Onderaan