BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Edmans

  1. E

    Pulled pork en short ribs

    Dit is inderdaad de eerste keer dat het me opviel. De pulled pork had een goede 9 uur nodig. Misschien had ik de ribs langer dan 20 minuten moeten laten rusten.
  2. E

    Pulled pork en short ribs

    Omdat er vrienden komen eten niet één maar twee mooie stukken vlees op de bbq gedaan. Ik ben begonnen met de pulled pork. Na een aantal uren de short ribs erbij gedaan. De procureur kreeg al een mooi kleurtje. Iets na de 70 graden het varkentje ingepakt omdat ook de temperatuur...
  3. E

    Inkbird ISC-027BW met korting bij Amazon

    Omdat dit weekend er weer een Low&Slow sessie gepland staat en het apparaat nog een aanpassing nodig had om op de standaard monolith adapter te passen heb ik een eerste poging gedaan met hittebestendige aluminiumtape.
  4. E

    INKBIRD smoker controller 027BW problemen

    Mijn ervaring is dat de temperatuur nog oploopt nadat de ingestelde temperatuur bereikt is. De controller blijft eigenlijk te lang iets te veel / te krachtig lucht inblazen. Ook als de temperatuur bereikt is geeft hij nog iets lucht af. In de winter had ik dit ook maar ik kan me voorstellen dat...
  5. E

    Beer can chicken

    Bedankt, zal ik doen (y) Ik had niet meer foto's. Was een beetje met haast gemaakt ;)
  6. E

    Beer can chicken

    Even snel wat lekkers op de BBQ maken. Deze keer weer eventjes een beer can chicken gemaakt. Kamado op 175 graden celsius ingesteld, wat rookhout erbij (kersen) en het kippetje lekker laten garen. Het resultaat was een sappig kippetje met een krokante buitenkant. In de haast was ik vergeten even...
  7. E

    Ervaringen met Monolith classic pro 2.0

    Verder zie je ze trouwens ook nog wel voorbij komen op YT. NasQ heeft er volgens mij één. Wel een iets ouder type als ik het zo zie maar ik kan het mis hebben en ook op Ralphs BBQ kanaal kan je hem voorbij zien komen. Tja, ik denk gewoon een gevalletje onbekend maakt onbemind.
  8. E

    Keuze hulp volgende stap

    Tja de kleur. Kijk evt eens naar een Monolith. Classic pro 2 of avantgarde. Imho goede kwaliteit, zwart en veel accessoires.
  9. E

    Ervaringen met Monolith classic pro 2.0

    Jazeker, hele fijne kamado!!! Ik ben er super blij mee. In het begin vond ik het regelen van de temperatuur wat lastig maar dat is uberhaupt even wennen. Het is mijn eerste kamado dus ik kan niet met anderen vergelijken. Nu vind ik het heel stabiel. Wellicht komt dat ook omdat kiertjes vanzelf...
  10. E

    Ed Go Anywhere

    Denemarken en het zuiden van Noorwegen tot max ter hoogte van Bergen.
  11. E

    Ed Go Anywhere

    Ik had wel iets bij me maar dan moet je die weer schoonmaken en een beetje rommelen met vuur vinden de kinderen ook veel leuker ;) Dit werkte perfect. Op andere plekken nog wat koolvis, wijting en pollak gevangen en die heb ik op dezelfde manier klaar gemaakt. Soms het pakketje rechtstreeks op...
  12. E

    Ed Go Anywhere

    In de categorie DIY deze een variant op de WGA, de Ed Go Anywhere. In de meivakantie een leuke rondreis gemaakt en op een mooie plek wat forel kunnen vangen. Ter plekke schoongemaakt maar bij gebrek aan een bbq er maar één gefabriceerd van wat stenen. Ivm de regen kon ik geen hout gebruiken dus...
  13. E

    Inkbird ISC-027BW met korting bij Amazon

    Van de sint heb ik de Inkbird isc-027bw gekregen. De veranda was inmiddels af dus ook met dit weer kon ik dit apparaat eens goed testen. Wat mij opviel waren de volgende punten: - qua diameter is de aansluiting naar de Monolith Pro 2.0 te smal waardoor er iets te veel speling op zit. Hierdoor...
  14. E

    Hallo allemaal

    @Beun ,dank je wel. Na veel wikken en wegen ben ik voor de wat minder bekende Monolith gegaan, maar wat een fijn en compleet apparaat is dat zeg.
  15. E

    Hallo allemaal

    Hallo allemaal, Het lijkt me leuk me aan te sluiten bij een forum met bbq-fanaten. Na een aantal jaren vooral te bbq-en op een BarrelQ en een kleine Weber was het onlangs tijd voor mij om een kamado aan te schaffen. Het is een Monolith classic 2 pro geworden. De gerechten (o.a. pulled pork en...
Terug
Bovenaan Onderaan