Auteur Topic: Varkensbuik: Ouderwets gerijpt rookspek  (gelezen 3134 keer)

Bert

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.604
Varkensbuik: Ouderwets gerijpt rookspek
« Gepost op: 25 maart 2015, 20:35 »
Vandaag m'n laatste rijpproject van dit seizoen afgerond. De temperatuur wordt langzamerhand te hoog.
Dit keer het ouderwetse rookspek wat vroeger bij de slager buiten de koeling gepresenteerd werd.
Twee weken gepekeld, 1 dag koud gerookt en daarna 2 weken laten rijpen in de schuur. Heerlijk zacht en vol van smaak.



Voor het spek heb ik Duke of Berkshire gebruikt.
30 gram colorozozout per kilo
10 gram suiker
en ik heb wat peper toegevoegd.
In een ziplock in de koelkas.
« Laatst bewerkt op: 25 maart 2015, 20:37 door Bert »


Primo Junior  Do Tuinhaard Looflighter
Weber Go Anywhere Heatermeter 4.1

Mike v R

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.436
  • IJmuiden
Re: Ouderwets gerijpt rookspek
« Reactie #1 Gepost op: 25 maart 2015, 20:58 »
Ziet er weer goed uit.
*Primo Oval XL*WSM 47cm *WGA *DBS Smokers *DO 6qt * Maverick ET 732 *CSG *DigiQ II
Mede eigenaar van DutchBros.Smokers

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.566
Re: Ouderwets gerijpt rookspek
« Reactie #2 Gepost op: 25 maart 2015, 21:17 »
Blief ik. Heel erg. Ik weet het zeker.
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

Ceriel

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 6.874
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Re: Ouderwets gerijpt rookspek
« Reactie #3 Gepost op: 25 maart 2015, 21:39 »
Bah, spek.....  ;)
Proud member of Backcorner BBQ

Steven & Me count:

Ceriel's Grill & BBQ

BertM

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 2.072
    • Charcuterie
Re: Ouderwets gerijpt rookspek
« Reactie #4 Gepost op: 25 maart 2015, 21:43 »
Mooi stukkie
Primo large, OTP57, WGA, WSM 47, UDS 60L, DO 6Qt, HM4.1,Smoky Rookkast, Droogkast MK1.

Bbqcount 2018:
 Charcuterie & worst forum

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.381
Re: Ouderwets gerijpt rookspek
« Reactie #5 Gepost op: 25 maart 2015, 22:06 »
dit wil ik ook Bert  ;)
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

Abraham

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • Berichten: 920
  • Bram
Re: Ouderwets gerijpt rookspek
« Reactie #6 Gepost op: 25 maart 2015, 22:48 »
Opnieuw mooi Bert! Op mijn lijstje voor de komende winter...
BGE Medium, OTP 57 met Grillspit, WGA, CSG, Porkert #10, Petromax 9qt, Heatermeter, iGrill, Thermapen, Gasser

Bbqcount 2016:

ReneR

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 2.403
  • Herkend vleeschetariër
    • Never trust a skinny chef
Re: Ouderwets gerijpt rookspek
« Reactie #7 Gepost op: 25 maart 2015, 22:58 »
Hey, die heb ik zien hangen :D
KCBS Certified BBQ Judge / KCBS Certified Table Captain / WBQA Certified BBQ Judge / SCA Certified Judge     Lid van Beter Wordt Het Niet BBQ-Team 
Thank you pig for turning veggies into bacon and I yust love the smell of a good roast in the morning.                     www.facebook.com/HangBellyBBQ

Poetsertje

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 497
Re: Ouderwets gerijpt rookspek
« Reactie #8 Gepost op: 25 maart 2015, 23:47 »
prachtig hoor.
Ik doe het je niet na
life is to short to eat bad food

René

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 919
  • GintownBBQ
    • GintownBBQ
Re: Ouderwets gerijpt rookspek
« Reactie #9 Gepost op: 26 maart 2015, 07:20 »
Mooi hoor
Weber Performer 57cm, Weber Smokey Mountain 47, Weber Go Anywhere, DO, Heatermeter
Bbqcount 2018: S&M:
www.gintownbbq.nl
BBQ Pit Boys Gintown BBQ Chapter
KCBS + SCA certified judge

El Fumarole

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.093
  • Foodporn Factory BBQ team
    • The Foodporn Factory
Re: Ouderwets gerijpt rookspek
« Reactie #10 Gepost op: 26 maart 2015, 08:01 »
Dat zou echt onwijs smaken bij mijn zelfgerijpte zuurkool ;)
Genoeg spullen.nl
Lid van competition BBQ team Triple-T 2015
Lid van competition BBQ team Foodporn Factory
https://www.facebook.com/FoodpornFactory
www.foodpornfactory.nl

Boldeagle

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 4.070
  • Hee, kom eens ruikt deze lap naar chloroform ?
Re: Ouderwets gerijpt rookspek
« Reactie #11 Gepost op: 26 maart 2015, 08:44 »
Het wordt weer eens tijd voor een meating zie ik  :D
A lot of black stuff and accessoires.  KCBS en WBQA certified judge  en Lid van het M&G BBQ team

Ik neem het leven met een korreltje zout,
een schijfje citroen, en een shot Tequila...

El Fumarole

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.093
  • Foodporn Factory BBQ team
    • The Foodporn Factory
Re: Ouderwets gerijpt rookspek
« Reactie #12 Gepost op: 26 maart 2015, 08:56 »
Het wordt weer eens tijd voor een meating zie ik  :D

Yep :D
Genoeg spullen.nl
Lid van competition BBQ team Triple-T 2015
Lid van competition BBQ team Foodporn Factory
https://www.facebook.com/FoodpornFactory
www.foodpornfactory.nl

Chow

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 10
Re: Ouderwets gerijpt rookspek
« Reactie #13 Gepost op: 23 september 2015, 17:41 »
Vraagje. Met 1 dag koud roken bedoel je dan de volledige 24 uur?