Auteur Topic: Hazenpeper uit de DO  (gelezen 3950 keer)

Camiel

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.600
  • Alleen mensen kunnen bot en scherp tegelijk zijn
    • barbecueman.eu
Hazenpeper uit de DO
« Gepost op: 09 maart 2015, 10:36 »
Hallo Barbecuevrienden,

Hierbij mijn recept voor hazenpeper uit de DO



    4 hazenbouten (ontvliesd)
    2 flessen rode wijn
    4 eetlepels wijn- of ciderazijn
    1 prei
    2 rode uien
    1 winterwortel
    4 laurierblaadjes
    10 kruidnagels
    6 jeneverbessen
    75 gram boter
    200 gram gerookt spek
    500gr champignons
    1 pot zilveruitjes
    3 plakken ontbijtkoek
    2 stukjes chocola (70% of hoger)
    1 tl nootmuskaat
    3 eetlepels cranberrysjam
    10 druppels worcesterschiresaus
    1 el oude jenever   
    peper en zout
    1 dl (slag)room


voorbereiding (48 uur vooraf)
Snij de prei, ui en wortel in plakjes en leg de bouten met de groenten, laurierblaadjes, kruidnagel, jeneverbessen, de azijn en de rode wijn 48 uur (minimaal 24 uur) in een grote pan in de koelkast. Zorg ervoor dat de bouten net onder staan.


De dag van bereiding:
Haal de bouten uit de marinade dep ze droog. Zet de bouten op de bbq aan op een directe hoge temperatuur, geef ze een beetje kleur. Smelt in de DO ongeveer 50 gram boter. Haal de marinade door een zeef en zet de groente uit de marinade even aan in de DO. Doe de bouten in de DO. Giet dan de marinade bij het vlees, doe de deksel erop en laat het geheel 2 uur sudderen en stoven op een lage temperatuur. De bouten zijn gaar zodra het vlees van de botjes afvalt.

Probeer na 2 uur met de tang een stukje van het vlees te trekken, gaat dat gemakkelijk dan kan het vlees uit de pan, laat even afkoelen zodat je je handen niet verbrand en verwijder met je vingers de botjes. Ondertussen giet je de marinade door een zeef. Bewaar het vocht, de rest gooi je weg.

snij het spek in dunne reepjes/blokjes en de champignons in plakjes. Maak de DO schoon en bak nu in de rest van de boter, de spekjes en de champignons.  Voeg het vlees toe en de gezeefde saus, de uitjes, de plakken ontbijtkoek, de cranberryjam, de worcestershiresaus en de chocola en laat zachtjes inkoken totdat er een gebonden saus ontstaat. Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat en voeg op het laatst nog de room en oude jenever toe.


Hazenpeper kun je ook heel goed een dag eerder maken, het is gaar als het gaar is en die 2 uur is een richttijd voor alleen het garen van de hazenbouten, maar kan zomaar (veel) langer zijn. Met alle handelingen erom heen (eindsaus inkoken en afmonteren) moet je zeker op een totale tijd van 3..4 uur bereiding tellen.


Heerlijk bij (eigen gemaakte) rode kool met appeltjes en puree of gebakken aardappeltjes.


gloeiende groet en geniet ervan!

Camiel de Barbecueman


en uiteraard de bijbehorende plaatjes ;)























« Laatst bewerkt op: 21 april 2017, 15:51 door Camiel »



christiansiegers

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 120
    • Christian - BBQ Enthusiast
Re: Hazenpeper uit de DO
« Reactie #1 Gepost op: 09 maart 2015, 10:54 »
ziet er goed uit camiel. Dit is weer een andere variant van de hazenpeper. Ga ik eens een keer proberen. Heb laatst de sardijnse versie gemaakt.
Certified Weber Grillmaster | OTP 57 | WSM | WGA | DO
www.christiansiegers.nl

Lowietje72

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.679
  • Lourens
Re: Hazenpeper uit de DO
« Reactie #2 Gepost op: 09 maart 2015, 10:56 »
Weet ik meteen wat ik als eerste in mijn nieuwe DO ga klaar maken.
WGA, Smokey Joe, OTP57, OTP47, WSMC57, Q120, Weber logo tattoo, CSG, DO 6qt, KCBS CBJ, Thermapen

Bbqcount 2018:

Not everything that can be barbecued counts; and not everything that counts can be barbecued

Boldeagle

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 4.070
  • Hee, kom eens ruikt deze lap naar chloroform ?
Re: Hazenpeper uit de DO
« Reactie #3 Gepost op: 09 maart 2015, 11:14 »
Ziet er erg goed uit Camiel !
A lot of black stuff and accessoires.  KCBS en WBQA certified judge  en Lid van het M&G BBQ team

Ik neem het leven met een korreltje zout,
een schijfje citroen, en een shot Tequila...

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.383
Re: Hazenpeper uit de DO
« Reactie #4 Gepost op: 09 maart 2015, 12:02 »
ik zag het al op facebook voorbij komen, ziet er heerlijk uit Camiel
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 10.001
Re: Hazenpeper uit de DO
« Reactie #5 Gepost op: 09 maart 2015, 13:18 »
Het kan maar niet op met de hazen, heerlijk. Y

René

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 919
  • GintownBBQ
    • GintownBBQ
Re: Hazenpeper uit de DO
« Reactie #6 Gepost op: 09 maart 2015, 14:12 »
Ziet er heerlijkt uit. Gelijke even op mijn ToDo zetten :)
Weber Performer 57cm, Weber Smokey Mountain 47, Weber Go Anywhere, DO, Heatermeter
Bbqcount 2018: S&M:
www.gintownbbq.nl
BBQ Pit Boys Gintown BBQ Chapter
KCBS + SCA certified judge

Mike v R

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.436
  • IJmuiden
Re: Hazenpeper uit de DO
« Reactie #7 Gepost op: 09 maart 2015, 14:15 »
Lekker, bedankt voor het delen.
*Primo Oval XL*WSM 47cm *WGA *DBS Smokers *DO 6qt * Maverick ET 732 *CSG *DigiQ II
Mede eigenaar van DutchBros.Smokers

Lin

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 2.160
  • Love to cook!!
    • Lin's receptendeler
Re: Hazenpeper uit de DO
« Reactie #8 Gepost op: 09 maart 2015, 20:46 »
Nice Camiel!
www.facebook.com/Linsreceptendeler
neem eens een kijkje op mijn receptendeler!

Ceriel

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 6.934
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Re: Hazenpeper uit de DO
« Reactie #9 Gepost op: 09 maart 2015, 21:27 »
Lekker pannetje Camiel!
Proud member of Backcorner BBQ

Steven & Me count:

Ceriel's Grill & BBQ

bart_dewulf

  • Vuurmaker
  • *
  • Berichten: 86
Re: Hazenpeper uit de DO
« Reactie #10 Gepost op: 10 maart 2015, 08:41 »
genoteerd voor mijn DO avontuur
thx

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.091
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: Hazenpeper uit de DO
« Reactie #11 Gepost op: 10 maart 2015, 11:06 »
Wat een prachtige diepe kleuren ook in dat pannetje, mooi hoor!
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

Jorte

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 899
Re: Hazenpeper uit de DO
« Reactie #12 Gepost op: 10 maart 2015, 18:45 »
Gloeiend lekker.....fijne paashaas!

Joep

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 12
  • lid BBQ Team Keurlsagerij Klaver
    • JAbbq
Re: Hazenpeper uit de DO
« Reactie #13 Gepost op: 29 april 2018, 12:07 »
Ik gebruik het recept van Rene Ameling, maar dit site er ook goed uit Camiel!


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk