Auteur Topic: Pizzadeeg en sauce van Dominique  (gelezen 35069 keer)

paulus1972

  • Kooltjesharker
  • Berichten: 136
  • Keep it smoking hot
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #75 Gepost op: 17 februari 2017, 13:16 »
Goed plan. dank voor de tip.
Saffire kamado - voor de kampeervakanties een WGA - DO voor de leuk en nu dus een JOY

Grasshopper

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 132
Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #76 Gepost op: 24 maart 2017, 10:31 »
Stond al even op mijn todo, vandaag ga ik het deeg voor de bodem en de saus maken.
Morgen wordt alles belegd en gebakken, ik zal foto's maken! ;)







Na het rijzen nog even gekneed, porties gemaakt, klein beetje olie aan de bovenkant tegen indrogen en in handige bakjes, de koelkast in voor morgen



« Laatst bewerkt op: 24 maart 2017, 15:10 door Grasshopper »
BBQ Count 2017:

Steven&Me:

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.594
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #77 Gepost op: 24 maart 2017, 23:16 »
Succes morgen, ik ben benieuwd hoe een en ander uitpakt!
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

Grasshopper

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 132
Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #78 Gepost op: 26 maart 2017, 10:39 »
Succes morgen, ik ben benieuwd hoe een en ander uitpakt!

Al met al, geslaagd!
De kunst van het minimaal beleggen van de pizza zijn we nog niet vaardig

1 ding wat ik nog niet zo goed kan verklaren, ik heb het deeg uit de koelkast genomen, op kamer temperatuur laten komen, laten rusten/gisten en uitgerold.
Maar het deeg was zo enorm elastisch dat het gewoon elke keer kromp. Heb ik dan teveel bebloemd of is het deeg dan te droog?

Voor de rest was de bodem heerlijk! Lekker dun en knapperig.

Hier een voorbeeld van het "slecht beleggen" van je pizza . Ondanks dat was alles wel gaar en had een goede smaak.
De zelf gemaakte saus is heerlijk in alle eenvoud.

BBQ Count 2017:

Steven&Me:

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.594
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #79 Gepost op: 26 maart 2017, 18:44 »
Als je deeg met uitrollen steeds weer krimpt, is de truc om het in je handen te laten uitzakken. Dus handen onder het deeg, en dan vanuit het midden met je handen naar buiten rekken. Je loopt wel kans op scheur/gat. Kwestie van oefening baart kunst. En deeg is nooit het zelfde, het kan goed zijn dat het een volgende keer niet zo is. En een klein scheutje water wil ook wel eens helpen, maar dat wordt vaak een enorme kliederboel, en snel teveel. Tot zover mijn ervaringen.
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

Veen

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 272
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #80 Gepost op: 29 mei 2017, 14:54 »
Deze gaat vanavond (mits het niet gaan plenzen en onweren, want dan gaat ie gewoon de oven in) de Q op!
Vrouw lief heeft ook alle ingrediƫnten in huis gehaald. Ik zal het resultaat uiteraard even delen.

Dank voor het delen!
Kamado Joe Classic; Weber Master Touch GBS 57; BonFire 57

BBQcount 2017:
Steven & Me count: 2