Auteur Topic: Pizzadeeg en sauce van Dominique  (gelezen 35062 keer)

Ronald Jan

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.911
  • Beverwijk
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #30 Gepost op: 09 april 2013, 09:31 »
Bedankt voot het delen,maar heeft het er al niet een keer op gestaan?
WSM WGA OTG 57 Mini green ei.

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.594
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #31 Gepost op: 09 april 2013, 09:56 »
Ik heb het er niet opnieuw op gezet Ron, er zijn nieuwe reacties op gekomen. Omdat mensen hun DPR hebben, en dus aan de slag gaan. Nieuwe vragen, nieuwe antwoorden ;)
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

MarkK

  • Gast
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #32 Gepost op: 09 april 2013, 11:00 »
mooi recept, ga ik ook  maken

Marco

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 278
  • EditJunkie - kan sneller editten, dan nadenken
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #33 Gepost op: 20 april 2013, 21:27 »
Heb je een goed adresje waar je die Tipo 0 bloem vandaan haalt. Mijn plaatselijke grootgrutter heeft het vast niet.
Bij de Sligro heb ik wel speciale pizza bloem gezien, zou dat hetzelfde zijn?


Voor de mensen die geen Tipo 00 kunnen vinden :
Soezie heeft ook goede 'vervangers'
Ik gebruik persoonlijk altijd "frans Krokant" omdat in de metropool waar ik woon ze wél 3 shoarmazaken, 2 chinezen en een poolse winkel, maar géén tipo00 bloem.....

- - - -
( plaatjes zijn klikbaar om te vergroten )

Mr_Nas

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.013
Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #34 Gepost op: 06 oktober 2013, 08:26 »
Dominique, bedankt voor het recept! Gisteren alles gemaakt! Ruikt super! Vanmiddag pizza's bakken!

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.594
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #35 Gepost op: 06 oktober 2013, 11:25 »
Dominique, bedankt voor het recept! Gisteren alles gemaakt! Ruikt super! Vanmiddag pizza's bakken!

Ik hoop dat het je goed bevalt, succes alvast!
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

Wally

  • Kooltjesharker
  • Berichten: 101
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #36 Gepost op: 02 november 2013, 16:58 »
Na lang zoeken naar deze bloem
Ligt het gewoon in het vak bij ah
Alle spullen nu in huis vanavond het deeg maken
En morgen knallen
Voor het eerst op mijn primo xl ben benieuwd
PRIMO XL & WGA

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.383
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #37 Gepost op: 02 november 2013, 17:39 »
spannend he, succes er mee
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

mrwolf

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 610
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #38 Gepost op: 09 april 2014, 07:59 »
Nog even een vraag over het deeg, ik zag gisteren bij de Xenos Tipo 00 pastadeeg liggen, is dit goed te gebruiken voor dit recept? Ik was aan het twijfelen, omdat in Dominique's recept gist wordt toegevoegd, en op het pak stond ook een recept waarbij alleen eieren (en water geloof ik) worden toegevoegd.

Aan de andere kant, op de ingrediëntenlijst stond dan weer niet dat het pak al gist bevatte... Twijfel twijfel, en uiteindelijk niet meegenomen. Heeft iemand ervaringen met dit deeg, en moet daar nu wel of niet gist aan toegevoegd worden?
Kamado Large, Weber OKP57, mini-UDS, WGA, Heatermeter 4.1,  Maverick ET-733, Thermapen, Porkert #5, KCBS Certified BBQ Judge
BBQ Count 2017: , Steven & Me counter:

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.594
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #39 Gepost op: 09 april 2014, 08:18 »
Jij spreekt over PASTAdeeg? Ik ben confuus? Pastabloem is vaak grano duro ( harde bloem). Staat dat op het pak?
Pizzabloem is grano tenero ( zachte bloem).
Bij pasta word nooit gist toegevoegd, want moet niet rijzen.
Pizza wil je wel luchtig.
Je moet dus grano tenero hebben, en daar zelf gist aan toevoegen.
« Laatst bewerkt op: 09 april 2014, 08:19 door Dominique »
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

mrwolf

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 610
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #40 Gepost op: 09 april 2014, 08:26 »
Goeie vraag, op het pak stond pastadeeg, maar ik was voornamelijk gefocussed op tipo 00 (met dubbele '0'), en dat stond wel op het pak. Wat er verder aan tekst op stond weet ik niet meer. Als ik jou zo hoor is dat dus niet logisch?

Als ik er nog eens ben zal ik een foto maken. Anders kom ik binnenkort nog wel een keer bij de Sligro, ik heb al gelezen dat daar sowieso de goede bloem wel te vinden is.

Kamado Large, Weber OKP57, mini-UDS, WGA, Heatermeter 4.1,  Maverick ET-733, Thermapen, Porkert #5, KCBS Certified BBQ Judge
BBQ Count 2017: , Steven & Me counter:

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.594
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #41 Gepost op: 09 april 2014, 08:41 »
Dit is de bloem die ik koop bij de Sligro.



Haha, om de verwarring nog groter te maken. Ik keek net in mijn voorraadkast, en daar heb ik ook nog tipo 00 tenero ( dus zachte bloem) voor pasta. Maar die is dan weer om eierpasta te maken, waar je de grano duro ( harde pasta) gebruikt voor pasta met alleen water.
Niemand zei dat het leven makkelijk is in de  cucina Italiana, gelukkig schijnt de zon daar vaak ;)
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

mrwolf

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 610
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #42 Gepost op: 09 april 2014, 09:57 »
Hahaha, ik weet het al. Ik ga met die foto in de hand naar de Sligro, die Italianen maken het allemaal wel erg ingewikkeld met hun harde/zachte bloem en hun tipo's.
Kamado Large, Weber OKP57, mini-UDS, WGA, Heatermeter 4.1,  Maverick ET-733, Thermapen, Porkert #5, KCBS Certified BBQ Judge
BBQ Count 2017: , Steven & Me counter:

Stoker Joop

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 322
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #43 Gepost op: 09 april 2014, 15:41 »
Als ik me niet heb vergist hebben ze bij de Boerenbond ook Pizzabloem, althans in Mierlo. Het is van het merk Soezie, ik weet niet of deze net zo goed is als de echte Italiaanse Pizzabloem.

Dit ter zijde: voor de brood liefhebbers, ze hebben ook allerlei brood-bloem soorten. Mocht men ooit brood willen bakken en even voor de duidelijkheid: brood is géén pizza.
BGE L, Maverick ET-733, gadgets, Ankasrum assistent

noskos

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.028
  • Westland
    • BBQ-NL
Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #44 Gepost op: 09 april 2014, 18:36 »
Tipo 00 wil toch alleen maar zeggen hoe fijn het gemalen is?
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Urban 2019 L, BGE L, OTG & MTP 57cm, Original 47 cm rood, WSM 47cm, WGA, Summit Charcoal, Vault Smoker

Lid van het  Sea Side Smokers BBQ Team