Auteur Topic: Pizzadeeg en sauce van Dominique  (gelezen 34496 keer)

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.583
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #15 Gepost op: 30 maart 2013, 11:44 »
Ha Jeroen, ik maak het deeg een dag tevoren. Soms zelfs 2 dagen. En biergist is niet makkelijk te krijgen in Nederland, om te bakken dat is, want biergistvlokken is niet hetzelfde ( denk ik), dus dat neem ik altijd mee uit Italië. Als je wil kan ik je wel een zakje toezenden, is voor 500 gram bloem. Stuur me maar een PM met je adres, als je dat wil. En anders kun je ook gist van dr oetker gebruiken. Of bij de turk of jumbo verse gist kopen.
Maar opsturen is geen probleem ;)
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

noskos

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 9.940
  • Westland
    • BBQ-NL
Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #16 Gepost op: 30 maart 2013, 11:49 »
Nu ik "wat" meer met brood bezig ben denk ik dat de smaak meer bepaald wordt door het lange rusten in de koelkast dan door het biergist. Ik denk dat je dezelfde smaak krijgt met supermarkt gist. Misschien een leuke test :)
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Large, BGE Large, OTG 57cm, WSM 47cm, WGA

Co-founder van de IBBQS en lid van het award winning Sea Side Smokers BBQ Team

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.583
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #17 Gepost op: 30 maart 2013, 11:51 »
Nu ik "wat" meer met brood bezig ben denk ik dat de smaak meer bepaald wordt door het lange rusten in de koelkast dan door het biergist. Ik denk dat je dezelfde smaak krijgt met supermarkt gist. Misschien een leuke test :)
Tot die conclusie was ik idd ook gekomen. Gewoon 2 dagen later fermenteren dat doet heel veel voor de smaak. Maar ik heb dat gist toch in huis, dus ..... ;)
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

El Fumarole

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.123
  • Foodporn Factory BBQ team
    • The Foodporn Factory
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #18 Gepost op: 30 maart 2013, 17:27 »

Misschien leuk voor de achtergrond:

[/size]Het is begrijpelijk dat een langere vergisting meer smaak teweeg brengt. Bij het omzetten van suikers produceren gistcellen niet alleen maar koolzuurgas en alcohol, maar ook zogenaamde fusel alcoholen. Dit zijn vluchtige organische verbindingen die de voor de karakteristieke geursensaties zorgen die vergiste producten zo lekker laten ruiken (en dus smaken), al zijn het meer aromaten dan echte smaakmakers, net als bv kaneel.
[/size]Je deeg laten 'rijpen' geeft waarschijnlijk substantieel meer van die aromaten, wat het eindproduct ten goede komt. Maar ik wil het ook wel eens met biergist proberen, dus mijn PM is onderweg! Top!



GenoegBBQSpullen.nl
Lid van competition BBQ team Foodporn Factory
https://www.facebook.com/FoodpornFactory
www.foodpornfactory.nl

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.583
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #19 Gepost op: 30 maart 2013, 17:52 »
Ik gooi het maandag op de post, eerder heeft geen zin vanwege de paas. Het komt eraan, en leuk stukje info :)
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

Rocker

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 706
    • ZeeKR Fotografie
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #20 Gepost op: 08 april 2013, 21:38 »
Heb je een goed adresje waar je die Tipo 0 bloem vandaan haalt. Mijn plaatselijke grootgrutter heeft het vast niet.
Bij de Sligro heb ik wel speciale pizza bloem gezien, zou dat hetzelfde zijn?


Had je inmiddels al een goed adresje gevonden?? Zat zelf zojuist ook wat te zoeken, en kwam deze webshop tegen: http://www.de-zuidmolen.nl/Basis.aspx?Tid=2&Lid=17&Lit=VIEW&STIJL=4&QUERY=zmU_ShopArtikel.Id=4686&Hmi=143
Maar sta ook open voor andere tips ;)

Edit: en hier is ook het biergist te vinden: http://dezonvanitalie.nl/alles-voor-de-italiaanse-pizza/pizza-ingredienten.html scheelt je een ritje Italie ;)
« Laatst bewerkt op: 08 april 2013, 21:39 door Rocker »
OTP57, WSM47, WGA

jeroen78

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 686
Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #21 Gepost op: 08 april 2013, 21:57 »
Het moest toch typo 0 zijn en geen 00?

Rocker

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 706
    • ZeeKR Fotografie
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #22 Gepost op: 08 april 2013, 22:06 »
Ach.. die ene nul is toch niks... :) Of ik nu 0 gram van iets neem of 00 gram is toch hetzelfde?? :D Okay.. 50 of 500 wordt een ander verhaal, maar dat zie ik hier niet voor staan ;)

Maar eerlijk gezegd heb ik geen idee of daar verschil in zit, of dat het een verschillende manier van noteren is van hetzelfde....
OTP57, WSM47, WGA

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.383
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #23 Gepost op: 08 april 2013, 22:10 »
de Sligro verkoopt het ook
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

noskos

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 9.940
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #24 Gepost op: 08 april 2013, 22:12 »
De zuidmolen is een goed adres, veel broodbakkers halen daar hun meel, bloem etc.

Wat het gist betreft, met gewone gist bereik je, denken we, gewoon hetzelfde resultaat, het lange fermenteren zorgt voor de smaak.

En wat Leo zegt, de Sligro voert dit merk ook.
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Large, BGE Large, OTG 57cm, WSM 47cm, WGA

Co-founder van de IBBQS en lid van het award winning Sea Side Smokers BBQ Team

Rocker

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 706
    • ZeeKR Fotografie
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #25 Gepost op: 08 april 2013, 22:17 »
Ik ga het zelf ook met gewone gist doen, maar kwam toevallig ineens die biergist tegen.. En wilde Dominique maar wat benzine kosten besparen zodat ze niet voor wat gist naar Italie rijdt ;)
Sligro etc heb ik allemaal geen pasje van, dus vind het zelf wel makkelijk om ook webwinkels te vinden waar ik mijn spullen vandaan kan halen :D
OTP57, WSM47, WGA

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.583
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #26 Gepost op: 08 april 2013, 22:21 »
Het moest toch typo 0 zijn en geen 00?

Sorry Jeroen, het staat er inderdaad verkeerd, ik bedoel tipo 00. Ik zal het gelijk even aanpassen.
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

jeroen78

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 686
Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #27 Gepost op: 08 april 2013, 22:21 »
Ik begreep 00 is zachter en meer geschikt voor pasta enzo

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.583
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #28 Gepost op: 08 april 2013, 22:25 »
Ik ga het zelf ook met gewone gist doen, maar kwam toevallig ineens die biergist tegen.. En wilde Dominique maar wat benzine kosten besparen zodat ze niet voor wat gist naar Italie rijdt ;)

Ik vind dat niet direct een straf hoor, hou van autorijden en van Italië ;)
Maar dat ze in die webshop biergist verkopen is nieuw voor mij, ik had het nog niet eerder gezien, maar ook niet meer gezocht, ik heb voorlopig genoeg.
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

BBQ68

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 317
  • In Hog Heaven
Re: Pizzadeeg en sauce van Dominique
« Reactie #29 Gepost op: 08 april 2013, 22:32 »
Caputo Farina di grano tenero tipo 00 en speciale pizza tomaten (San Marzano) kun je ook prima online bestellen bij www.pastaetc.nl. Niet goedkoop, maar dan heb je ook iets!