Auteur Topic: Geitenkaas (voorgerecht)  (gelezen 717 keer)

Ridevi71

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 2.424
  • Rick
Geitenkaas (voorgerecht)
« Gepost op: 27 mei 2017, 18:28 »
Hoi BBQ collega's.



Wat heb je nodig.:
- Mini pannetjes
- Boter
- 1 Fris zure appel
- Rol zachte geitenkaas
- Citroensap
- Handje ongezouten noten, bijvoorbeeld pecan noten, of een melange.
- Vloeibare honing
- Chili flakes
- Takje tijm

Werkwijze:
1. Vet de pannetjes in met boter
2. Verwijder het klokhuis uit de appel en snij de appel in kleine blokjes. Schillen hoeft niet
3. Besprenkel de appel blokjes met citroensap en schep om in een bakje
4. Doe in elk pannetje een dikke plak geitenkaas (of 2 als dat past)
5. Verdeel de appel blokjes en noten erover en besprenkel met honing. Ca 1 tl honing per plakje (of meer naar smaak)
6. Strooi wat tijm en Chili vlokken erover.
7. Deksel op de pannetjes en 15 min tot 30 min op de bbq. Afhankelijk van de temperatuur. Ik Had 20 min bij 150gr en mocht iets langer om de kaas wat meer te doen smelten.

Lekker met crackers of geroosterd brood.

De  pic's :









Bedankt voor het kijken en eet smakelijk.
Rick.
« Laatst bewerkt op: 27 mei 2017, 21:02 door Leo »
Being a vegetarian is a big missed steak

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.383
Re: Geitenkaas (voorgerecht)
« Reactie #1 Gepost op: 27 mei 2017, 21:03 »
ziet er heerlijk uit, bedankt voor het delen.

Ik heb je laatste foto even bovenin gezet, (zie de spelregels in het receptendeel)  ;)
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

Ridevi71

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 2.424
  • Rick
Re: Geitenkaas (voorgerecht)
« Reactie #2 Gepost op: 27 mei 2017, 21:33 »
ziet er heerlijk uit, bedankt voor het delen.

Ik heb je laatste foto even bovenin gezet, (zie de spelregels in het receptendeel)  ;)

Bedankt Leo. Niet op gelet.
Being a vegetarian is a big missed steak