Auteur Topic: Varkensribstuk met Chipotle  (gelezen 4988 keer)

noskos

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 10.385
  • Westland
    • BBQ-NL
Varkensribstuk met Chipotle
« Gepost op: 01 februari 2012, 14:55 »


Lekker recept voor een porkroast. Eerst pekel je het vlees in een zoutoplossing met chipotles in adobo, en als het daaruit komt gaat er een rub over met gedroogde chipotles. Chipotles zijn met rook gedroogde jalapeño pepers. In ons moeilijk te verkrijgen ingrediëntenlijstje kun je vinden waar je ze kunt kopen.

Ingrediënten:
varkensribstuk met bot, frenched

Brine:
¼ cup zeezout
¼ cup suiker
10 tenen knoflook, gekneusd
2 chipotles in adobosaus, fijngehakt
1 laurierblaadje, verkruimeld
2 liter water

Rub:
1 eetlepel paprikapoeder, geen gerookte
1 theelepel barbecue rub op koffiebasis, bijvoorbeeld deze
1 theelepel gemalen komijn
½ theelepel chipotlepoeder

appelrookhout (appel past goed bij varkensvlees)

Bereiding:
Meng alle ingrediënten van de brine goed door elkaar.
Snij als je een vetlaagje hebt op je vlees dit kruislings in.
Doe het vlees in een grote ziploc zak en voeg de brine toe, het vlees zal netjes onder staan. Plaats de zak met het vlees in een bak, zodat in geval van nood je brine daar in opgevangen wordt, en plaatst dit een nachtje in de koelkast.


Maak je barbecue klaar voor indirect grillen met twee zones op zo’n 175°C / 350°F.
Haal je vlees uit de brine en dep droog. Pak de botjes in in aluminiumfolie, dan verbranden ze straks niet.


Meng de ingrediënten van de rub door elkaar en wrijf het vlees er mee in.
Leg het vlees op het rooster, weg van de kolen en voeg het rookhout toe. Doe de deksel op de barbecue met het roostertje boven het vlees, de rook zal nu over het vlees worden getrokken op weg naar buiten.


Wanneer je vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 62°C / 143 °F mag het vlees van de barbecue af en laat je het een kwartiertje rusten onder aluminiumfolie, op die manier kunnen de sappen zich weer een beetje verdelen door het vlees en is je eindresultaat sappiger.


Snij je chipotle brined pork roast aan en serveer met bijvoorbeeld aardappelpuree en zelfgemaakte appelmoes.
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Urban 2019 L, BGE L, OTG & MTP 57cm, Original 47 cm rood, WSM 47cm, WGA, Summit Charcoal, Vault Smoker, Traeger Ironwood

Lid van het  Sea Side Smokers BBQ Team

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.601
Re: Varkensribstuk met Chipotle
« Reactie #1 Gepost op: 01 februari 2012, 15:56 »
Wat een straf ;).

Bedankt voor het delen!

Mike v R

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.416
  • IJmuiden
Varkensribstuk met Chipotle
« Reactie #2 Gepost op: 01 februari 2012, 16:31 »
Dennis bedankt voor het recept.
*Primo Oval XL*WSM 47cm *WGA *DBS Smokers *DO 6qt * Maverick ET 732 *CSG *DigiQ II
Mede eigenaar van DutchBros.Smokers

Lerxst

  • Gast
Re: Varkensribstuk met Chipotle
« Reactie #3 Gepost op: 01 februari 2012, 16:53 »
Nice !

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.373
Re: Varkensribstuk met Chipotle
« Reactie #4 Gepost op: 01 februari 2012, 21:25 »
wouw Dennis, dat is een lekker gerecht, ga ik zeker ook eens proberen
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.