BasBQ
Beef en Steak

Grill methodes

Bij het barbecue?n spreken we meestal van twee methodes, de eerste is de directe grill methode en de tweede is de indirecte methode.

Bij de directe methode: wordt het voedsel gegaard direct boven de hittebron (dit kan gas, houtskool of briketten zijn).
De deksel hoeft bij de directe methode niet op de barbecue maar het kan wel.

Hier een voorbeeld van de directe methode bij een kettle barbecue.

CIMG1391.JPG


Indirecte methode: het voedsel wordt gegaard naast de hittebron, dit kan op verschillen manieren. Let op de deksel moet hierbij wel op de barbecue tijdens de bereiding, zodat er warmte circulatie is!

- De briketten aan twee kanten met in het midden een bak met vloeistof, waarboven je het voedsel indirect gaart.

CIMG1401.JPG


- De Split Grill methode, hierbij liggen de briketten aan ??n kant met aan de andere kant een bak met vloeistof waarboven je het voedsel indirect gaart.

CIMG1400.JPG


- De Ring of Fire, hierbij worden de briketten in een ring tegen de buitenkant van de kettle aangelegd. Deze methode wordt wel gebruikt bij het maken van pizza in de Q. De steen wordt hier wel zeer warm maar niet zo heet dat de bodem gelijk verbrandt

CIMG1392.JPG


- De Bulls Eye, dit doet men door de briketten op een hoop in het midden te leggen. Dit kan handig zijn bij het indirect garen van veel kleine hapjes of bij het gebruik van een wok.


Indirect barbecue?n kan natuurlijk ook met een gas barbecue door een of meerdere gasbranders niet aan te steken.

 
Is die bak met water/vloeistof eigenlijk altijd noodzakelijk bij indirect?? Of kan het bijvoorbeeld ook een lege of geen bak zijn?
 
Rutger, die bak hoeft niet en kan ook leeg zijn.
Ik gebruik hem wel en vul hem met water en of bier, het vet van het vlees wordt hierin opgevangen en is makkelijk schoon te maken. Het is ook een hitte buffer die er voor zorgt dat de temperatuur minder schommelt.
In plaats van de dure Weber bakjes kan je ook gewoon een ovenschaal bij de blokker of Ikea halen kosten een tientje en gaan een eeuwigheid mee
 
ALs er in een recept staat dat je via de indirecte manier de Q op 150 graden moet laten komen......hoeveel kooltjes moet je dan aansteken.
Of is het proberen, proberen en proberen?

Groet
Ellen
 
Ik zou een halve weber starter doen en dan met de luchtschuif aan de onderkant regelen dat je in de buurt zit, bovenste schuif gewoon open.
Door de zuurstoftoevoer te knijpen zal het vuur niet heter kunnen branden.
 
bedankt voor het delen jack
 
deze methode kom je bijna niet tegen
 
Deze is het proberen waard! De Cold Smoke Generator werkt met hetzelfde principe, het heeft ook wat weg van de Minion methode.
 
De snake heb ik een keer geprobeerd op m'n OTx maar de brandende kolen vielen om de verkeerde kant op waardoor hij noet bleef branden. Ik denk dat de een grote diameter q belangrijk is en stapel de kolen zo dicht mogelijk op elkaar. Maar het idee is super en wel werkbaar zal het nog eens een poging geven.
 
ik denk dat je heel zorgvuldig moet stapelen ja
 
Ik heb in de wandelgangen gehoord dat de csg van barbecook te hoog is, waardoor de mot niet goed brand... Maar wat ik zeg, gehoord, niet bewezen :)
 
OK mensen we dwalen af, dit draadje is om grillmethodes te bespreken, niet voor koudroken ;)
 
Ik ben vanwege mijn WSMnijd dol op creatieve indirecte/smoker grillmethodes voor kogels. Ik heb een verzameling linkjes onderhand. Beter goed nagemaakt dan slecht bedacht denk ik zelf... (fotos zijn overgeplaatst. sommige fora vinden het niet fijn als je naar hun fotos linkt)

Snake variatie 1
Hele verhaal en alle fotos vind je hier -> http://www.smokingmeatforums.com/t/125288/home-made-weber-kettle-charcoal-basket-s

350x700px_LL_062c58da_Weber22_5_Charcoal_Basket.jpg

350x700px_LL_24886c8c_Weber22_5_Fired_Up_Charcoal_Ba.jpg

350x700px_LL_7b189a46_Weber22_5_Charcoal_Basketwit.jpg



Snake variatie 2
Ook een soort mandje in het midden.
Bron: http://www.smokingmeatforums.com/t/75990/turn-your-weber-kettle-into-a-smoker#post_300418

unknown389.jpg

unknown081.jpg

mybutt035.jpg



 
Indirect met hitteschild van aluminiumfolie.
Rooster afgedekt om lucht over de kolen te forceren.
Op sommige fora lees ik vaak: "Foil is duct-tape for BBQ"  :D
Bron: http://rookzondervuur.be/BBQ/indirect-grillen-op-een-kogelbbq/

300x225x_Split_Grill_aluminiumfolie_300x225_jpg_p.jpg

300x225x_Split_Grill_vlambreker_300x225_jpg_pages.jpg



Hetzelfde maar een stuk meer werk
Bron: http://www.weberjumbojoe.com/heat-diffuser/

IMG_2295.jpg



Hitteschild met vuurvaste stenen
Bron: http://www.bbq-brethren.com/forum/showthread.php?t=81499&page=2

weber2j.jpg



Hitteschild met vuurvaste stenen 2
Met een soort zijwaartse minion/snake
Spoel even door naar 5:05
Ancho-Cherry Baby Backs Smoked on a Weber Jumbo Joe


Hitteschild van metalen.. dinges in een SJS
Bron: Dit forum. Het is de SJ van Frank54 :)

grilling.jpg
 
Dit is een alternatief voor het grillrooster bovenop de brikettenstarter bij searing en high&fast. Vuurvaste stenen onder in de kogel om het rooster te verhogen.

Ik ga er van uit dat het hier algemene kennis is maar ik zeg het er toch maar bij: Als je dit wilt doen gebruik AUB vuurvaste stenen (of iets waarvan je 100% zeker weet dat het geschikt is) en niet een willekeurige steen uit te tuin. Een verkeerde steensoort kan uit elkaar spatten. Hetzelfde geldt voor het hitteschild in mijn vorige post.

bricks_in_weber_kettle.jpg

bron: http://www.amazingribs.com/tips_and_technique/charcoal_grill_setup.html helemaal onderaan de pagine.
 
Terug
Bovenaan Onderaan