TerrasXXL Vuur en Rook

Auteur Topic: Minion Methode  (gelezen 44024 keer)

Jeff Hunter

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 5
  • It's Smokin'
Re: Minion Methode
« Reactie #30 Gepost op: 18 april 2018, 17:41 »
Ik snap het volgende niet:
Enerzijds wordt er gewaarschuwd (ook om gezondheidsreden) dat briketten pas gebruikt mogen worden voor het grillen wanneer ze , na het aansteken, grijs zijn en anderzijds bij slow cooking proces wordt het principe gehanteerd dat enkele briketten , aangestoken vanuit de starter, de andere briketten in de kolenmand langzaam aansteken.
Contradictie?
Hoe wordt hierover gedacht door jullie?

noskos

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 9.892
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Minion Methode
« Reactie #31 Gepost op: 18 april 2018, 23:49 »
Als je goede briketten gebruikt zit er niet of nauwelijks vulmiddel in en kun ze prima voor de minion methode gebruiken.
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Large, BGE Large, OTG 57cm, WSM 47cm, WGA

Co-founder van de IBBQS en lid van het award winning Sea Side Smokers BBQ Team

Muskito

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 2
Re: Minion Methode
« Reactie #32 Gepost op: 24 mei 2018, 15:02 »
Mooit uitgelegd! Dit ga ik zeker proberen!

Jeff Hunter

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 5
  • It's Smokin'
Re: Minion Methode
« Reactie #33 Gepost op: 15 november 2018, 19:29 »
Ik gebruik al sinds enige tijd de Minion methode met kokosbriketten en wat appel chunks om te rolen in de UDS. Prima resultaten met het vlees.
Het enige wat ik me afvraag: telkens na de bereiding is het rooster, opvangbak en de probes van de temperatuurmeting gitzwart. Aanslag van roet.
Krijg het wel makkelijk schoongemaakt, maar is dit nou wel gezond?
Krijg ook een mooie donkere bark op Boston Butt, short ribs e.d. maar komt dit nou van de rub (met suikers) of is dit ook (deels) roet.

noskos

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 9.892
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Minion Methode
« Reactie #34 Gepost op: 15 november 2018, 20:41 »
Heb je boven een grotere uitlaat dan onder? Als dat niet zo is kunnen de rookgassen niet weg en krijg je een slechte verbranding met creosoot. Dat is het zwarte, bittere dat ook op je vlees neerslaat.
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Large, BGE Large, OTG 57cm, WSM 47cm, WGA

Co-founder van de IBBQS en lid van het award winning Sea Side Smokers BBQ Team

Jeff Hunter

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 5
  • It's Smokin'
Re: Minion Methode
« Reactie #35 Gepost op: 16 november 2018, 10:33 »
De uitlaat is net zo groot als de inlaat.
Onder 1 luchtschuif en bovenop het deksel.
Dien je de luchtschuif boven altijd (geheel) open of meer open dan onder te zetten?
Onderin staat de luchtschuif altijd op een kiertje voor het verkrijgen van 110 gr. Bovenin houd ik dan dezelfde kier aan.
Moet ik de luchtschuif bovenin verder openzetten?

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 3.038
Re: Minion Methode
« Reactie #36 Gepost op: 16 november 2018, 11:15 »
De uitlaat is net zo groot als de inlaat.
Onder 1 luchtschuif en bovenop het deksel.
Dien je de luchtschuif boven altijd (geheel) open of meer open dan onder te zetten?
Onderin staat de luchtschuif altijd op een kiertje voor het verkrijgen van 110 gr. Bovenin houd ik dan dezelfde kier aan.
Moet ik de luchtschuif bovenin verder openzetten?

In principe zet ik de bovenste schuif helemaal open en regel met de onderste.
Meestal staat die dan nagenoeg bijna of helemaal dicht voor het verkrijgen van ±110 gr. C
Wordt de temperatuur dan nog te hoog naar m'n zin regel ik wat bij met de bovenste schuif.
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Het BBQ Genootschap

Re: Minion Methode
« Reactie #36 Gepost op: 16 november 2018, 11:15 »