Auteur Topic: Kip: Kippendijen Pizzaiola  (gelezen 4076 keer)

Jet

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 760
Kip: Kippendijen Pizzaiola
« Gepost op: 30 augustus 2014, 12:48 »


Pizzaiola is een heel oud Italiaans recept, elke Italiaanse familie heeft zijn eigen variant.
Dit recept kan in principe met ieder stuk vlees worden gemaakt.
Wij vonden het met kippendijen bijzonder lekker, en is een blijver

•   2-3 Kippenpoten ontbeend
•   1 teen Knoflook zeer fijn gehakt
•   ½ tl. Sambal Oelek of een half rood pepertje fijngesneden.
•   1 blik gekruide tomatenblokjes (400gr. Elvea!)
of 1 blik tomatenblokjes naturel en zelf kruiden met 1 tl. Gedroogde Basilicum, 1 tl. gedroogde Oregano, snufje zout.
•   ¼ kippenbouillonblokje
•   3 el. Groene Olijven met piment (+/- 12 stuks) in plakjes
•   2 el. Kappertjes
•   3 takjes verse Rozemarijn (heel)
•   200 ml.  droge witte Wijn (Inycon, Pinot Grigio)
•   Paar slagen vers gemalen zwarte Peper
•   4 el. Zilveruitjes (+/- 16 stuks, van Hak, deze bevat namelijk geen sacharine)
•   1 Bol Mozzarella (Galbani) in plakken gesneden.
•   Gremolata als topping/garnering

( Voor de Gremolata: ½ tot 1 bakje verse Peterselie, rasp (zest) van 1 Citroen, 1 teen knoflook, dit alles met elkaar zeer fijn snijden/hakken)
Dit is natuurlijk veel te veel om in zijn geheel op de schotel te doen, de rest kan in een bakje in de vriezer.

De hele! Ontbeende kippenpoten kruiden met peper/zout of kipkruiden. Wij gebruiken Verstegen Spareribkruiden. Maak de BBQ gereed voor indirect op 160 gr.C  gaar de kippen 45 minuten. Maak ondertussen de saus: Verwarm in een steelpan de tomatenblokjes, witte wijn, ¼ kipbouillonblokje, knoflook, sambal, olijven, kappertjes, zilveruitjes, rozemarijn, breng op smaak met wat vers gemalen zwarte peper en breng het geheel even aan de kook, en haal de pan dan van het vuur.
De gegaarde kippen eventueel kort direct grillen en in een vuurvaste schaal leggen..
Giet hier de saus overheen en verdeel de plakjes Mozzarella erover.
Zet de schaal indirect op de BBQ en laat deze 50 minuten pruttelen op 160-170 gr.C de Mozzarella is dan mooi verkleurd.
Schep op ieder bord een stuk kip met wat saus en garneer met de gremolata naar smaak.
Je kan dit gerecht eten met verse pasta maar met sneetjes chiabatta is hij ook overheerlijk.
Erbij een salade naar keuze, in ons geval een geraspte komkommersalade.




















Primo Oval XL, WGA, Weber OT57

Emptiness is loneliness, and loneliness is cleanliness, and cleanliness is godliness, and god is empty just like me (Billy Corgan, Zero)

Mike v R

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.416
  • IJmuiden
Re: Kip: Kippendijen Pizzaiola
« Reactie #1 Gepost op: 30 augustus 2014, 13:39 »
Bedankt voor het delen.
*Primo Oval XL*WSM 47cm *WGA *DBS Smokers *DO 6qt * Maverick ET 732 *CSG *DigiQ II
Mede eigenaar van DutchBros.Smokers

Ezechiel

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 332
Re: Kip: Kippendijen Pizzaiola
« Reactie #2 Gepost op: 30 augustus 2014, 15:05 »
dit zou ik ook wel lusten.
Weber OTO 57, Weber OTP Deluxe, weber WSM 47
PartyQ

Bbqcount 2014:
Steven & me count:

miep

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 805
  • ooit komt het goed
Re: Kip: Kippendijen Pizzaiola
« Reactie #3 Gepost op: 30 augustus 2014, 18:17 »
Oh, lijkt me heerlijk!

structor

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 6.716
  • Emiel
Re: Kip: Kippendijen Pizzaiola
« Reactie #4 Gepost op: 30 augustus 2014, 19:30 »
Bedankt weer, deze komt ook op de bijna eindeloze todo!
Primo XL, OTG 57, WGA, WSM 47, UDS, diy controller, lime thermapen
Bbqcount 2018:
S&M count:

Bidle

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.920
  • Persoonlijk toch? ;-)
    • Mijn foto-hobby; more food on the way!!
Re: Kip: Kippendijen Pizzaiola
« Reactie #5 Gepost op: 31 augustus 2014, 01:33 »
Staat op de To-do!!

Bedankt voor het delen. ;)
Foto's van sessies
Steven & Me Count: 41

harlin

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 189
Kip: Kippendijen Pizzaiola
« Reactie #6 Gepost op: 31 augustus 2014, 10:16 »
En bedankt he! :) kwijl loopt langs me mond en weer iets voor op de lijst.
Primo Large - oak table / Weber WGA - Being a vegetarian is a huge miss-steak

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.373
Re: Kip: Kippendijen Pizzaiola
« Reactie #7 Gepost op: 31 augustus 2014, 14:50 »
lijkt me helemaal lekker
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

MarBQ

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.195
  • Bacon gives me a Lard-On
Re: Kip: Kippendijen Pizzaiola
« Reactie #8 Gepost op: 31 augustus 2014, 17:06 »
Jummie!! =P~
WGA, OTP57, WSM47, WSJ, CSG, Maverick ET-732, DigiQ DX2, Porkert #5 + #8  WPO

There's plenty of room for all of God's creatures...right beside the french fries!!

Steven&Me Count: 12  Zin om te Q'en: Veel!!