Auteur Topic: Gevulde varkenshaas met portobello-tapenade, salie en brie.  (gelezen 7309 keer)

Barista

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 15
Gevulde varkenshaas met portobello-tapenade, salie en brie.
« Gepost op: 29 augustus 2014, 21:56 »
Vanavond maaltijd voor 1 dus experimenteertijd voor de varkenshaas.

Benodigd:

1 varkenshaas
150 gram ontbijtspek
1 stuk brie
1 portobello
1 teentje knoflook
1 bosui (of klein sjalotje)
6 blaadjes verse salie
3 walnoten
1 eetlepel honing
2 eetlepels maple syrup
 
Voor de glaze:
1 eetlepel BBQ-saus. (Ik heb Noskos' Sweet & Smokey genomen)
1 eetlepel honing
2 eetlepels maple syrup
1 eetlepel appelazijn
 


Op de foto zijn meer ingrediënten te zien maar die heb ik ook voor de bijgerechten gebruikt. Daarvan geen recepten want daar ben ik nog niet tevreden over.
 
Snijd de varkenshaas in de lengte open en klap hem open. Bestrijk de binnenzijde met een mengsel van 1 eetlepel honing en 1 eetlepel maple syrup. Plak hierop de salieblaadjes.

Snijd van de portobello de zwarte lamellen en een klein deel van het vlees los en snijd dit fijn. Meng dit met net zo fijngesneden bosui (ongeveer 5 cm van de stengel), knoflook, walnoten en een theelepel maple syrup. Verdeel dit mengsel aan de binnenzijde over de salie.
Leg hierop een flinke plak romige brie en schenk daar nog wat honing overheen.



Vouw nu de varkenshaas weer dicht, en de dunne zijde weer terug zodat je een rol hebt die overal even dik is.
Omwikkel de varkenshaas met spek, maar zorg ervoor dat het midden van de plakjes de snede in het vlees goed afdichten. Wanneer je nog wat van de potobello-tapenade over hebt kan je dit bovenop hetBind nu het vlees met de spek dicht met slagerstouw en bestrooi lichtjes met je favoriete rub. Zet hem nu even terug in de koelkast.



(Dat opbinden moet ik nog even oefenen ;) )

Q klaarmaken voor indirect op 150 graden en de varkenshaas aan de koele zijde boven een lekbakje plaatsen. Thermometer plaatsen maar let op dat die niet in de vulling steekt.
 Direct een klein handje rookhoutsnippers op de kolen (ik heb pecan gebruikt) en als dit niet meer rookt na 15 minuten de glaze aanbrengen.



 Na totaal ongeveer 1 uur en 15 minuten is de kerntemperatuur 67 graden en kan hij van de Q af en even in folie rusten (10 minuutjes).
 Dan touw verwijderen en trancheren en op bord.



 Zelf had ik er een gevulde portobello bij met aardappelgratin en gremolata.
 De gevulde portobello was lekker maar te subtiel en vlak van smaak, de aardappelgratin mag wat meer kaas in.
 De gremolata was perfect maar eerlijk, die frisse smaak vond ik niet goed combineren met de aardse smaken van het vlees.

 Varkenshaas was heerlijk mals en licht rosé.
 Deze gaat zeker vaker op het menu.
« Laatst bewerkt op: 29 augustus 2014, 22:09 door Barista »

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.373
Re: Gevulde varkenshaas met portobello-tapenade, salie en brie.
« Reactie #1 Gepost op: 29 augustus 2014, 22:06 »
nu wil ik natuurlijk ook foto's zien dat het op de bbq ligt, en ook wil ik heel graag weten hoe het je gesmaakt heeft  :)
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

Barista

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 15
Re: Gevulde varkenshaas met portobello-tapenade, salie en brie.
« Reactie #2 Gepost op: 29 augustus 2014, 22:10 »
Sorry, Tapatalk mobiel liet me in de steek.
Bericht aangepast met foto's..
En sorry voor de fotokwaliteit, dat kan echt beter...

Bidle

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.920
  • Persoonlijk toch? ;-)
    • Mijn foto-hobby; more food on the way!!
Re: Gevulde varkenshaas met portobello-tapenade, salie en brie.
« Reactie #3 Gepost op: 29 augustus 2014, 22:40 »
Ziet er lekker uit!!!
Foto's van sessies
Steven & Me Count: 41

structor

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 6.716
  • Emiel
Re: Gevulde varkenshaas met portobello-tapenade, salie en brie.
« Reactie #4 Gepost op: 29 augustus 2014, 23:03 »
Ziet er heerlijk uit!
Primo XL, OTG 57, WGA, WSM 47, UDS, diy controller, lime thermapen
Bbqcount 2018:
S&M count:

santino

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 451
Re: Gevulde varkenshaas met portobello-tapenade, salie en brie.
« Reactie #5 Gepost op: 30 augustus 2014, 09:25 »
Deze komt op mijn lijst te staan!
Why BBQ? One reason is the Bible! Check Exodus 12:9. "Do not eat the meat raw or boiled in water, but roast it over a fire"
Monolith, WSM 47, OPT57, WGA, Thermapen

vogels

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 580
Re: Gevulde varkenshaas met portobello-tapenade, salie en brie.
« Reactie #6 Gepost op: 30 augustus 2014, 09:32 »
Santino +1.      Deze ga ik ook maken.
OTP 57 (2x), OTP 47, WSM 47, WGA, iGrill2

Mike v R

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.416
  • IJmuiden
Re: Gevulde varkenshaas met portobello-tapenade, salie en brie.
« Reactie #7 Gepost op: 30 augustus 2014, 11:25 »
Dit ziet er heerlijk uit.
Ik ga hem verplaatsen naar het recepten gedeelte.
*Primo Oval XL*WSM 47cm *WGA *DBS Smokers *DO 6qt * Maverick ET 732 *CSG *DigiQ II
Mede eigenaar van DutchBros.Smokers

Camiel

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.599
  • Alleen mensen kunnen bot en scherp tegelijk zijn
    • barbecueman.eu
Re: Gevulde varkenshaas met portobello-tapenade, salie en brie.
« Reactie #8 Gepost op: 30 augustus 2014, 14:30 »
mooi gerecht, dank voor het delen, ziet er super uit!

nix13

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.431
Re: Gevulde varkenshaas met portobello-tapenade, salie en brie.
« Reactie #9 Gepost op: 30 augustus 2014, 15:01 »
klinkt als een heerlijk gerecht!
Bedankt voor het delen
Spel vouten mede mogelijk gemaakt door autocorrect.
Broil King Keg, Petromax DO6q. en een maverick 732 black.
Bbqcount 2018:
Steven & me count:

Ezechiel

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 332
Re: Gevulde varkenshaas met portobello-tapenade, salie en brie.
« Reactie #10 Gepost op: 30 augustus 2014, 15:02 »
lekker gerecht, mooi gemaakt.
Weber OTO 57, Weber OTP Deluxe, weber WSM 47
PartyQ

Bbqcount 2014:
Steven & me count:

vogels

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 580
Re: Gevulde varkenshaas met portobello-tapenade, salie en brie.
« Reactie #11 Gepost op: 12 februari 2015, 06:31 »
Gisteren gemaakt....Super lekker. Bedankt voor t recept
OTP 57 (2x), OTP 47, WSM 47, WGA, iGrill2

Reboot

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 573
Re: Gevulde varkenshaas met portobello-tapenade, salie en brie.
« Reactie #12 Gepost op: 12 februari 2015, 06:51 »
Heerlijk lijkt me dit

Boldeagle

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 4.070
  • Hee, kom eens ruikt deze lap naar chloroform ?
Re: Gevulde varkenshaas met portobello-tapenade, salie en brie.
« Reactie #13 Gepost op: 12 februari 2015, 08:45 »
Daar is niks mis mee !
A lot of black stuff and accessoires.  KCBS en WBQA certified judge  en Lid van het M&G BBQ team

Ik neem het leven met een korreltje zout,
een schijfje citroen, en een shot Tequila...

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.568
Re: Gevulde varkenshaas met portobello-tapenade, salie en brie.
« Reactie #14 Gepost op: 12 februari 2015, 09:39 »
Bedankt, voor het delen