Auteur Topic: Caribbean Quesadilla  (gelezen 5242 keer)

A3aan84

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • Berichten: 519
Caribbean Quesadilla
« Gepost op: 10 juli 2014, 18:06 »


Ik had de kokos style pp gemaakt en wilde er wat anders mee dan het 'gewone' broodje.

Ingrediënten

4 porties kokos style PP (http://www.bbqgenootschap.nl/forum/varken/pp-kokos-style/)
8 tortilla wraps (zie vervolg)
1 potje jalapeno schijfjes (hier blijft wat van over)
1 zoete puntpaprika in schijven
1 grote rode ui in halve ringen
1 blikje ananas schijven in fijne blokjes (blokjes uit blik zijn te grof)
4 plakken cheddar kaas
8 eetl. jonge geraspte kaas
4 eetl. gemalen kokos

Leg vier tortilla warps in vier stukken dubbele folie, verdeel alle ingrediënten (jalapenos naar eigen smaak. Ik heb een half potje gebruikt) over de wraps en bedek ze met de overgebleven wraps.



Vouw de folie om de wraps en gril ze ongeveer 3 minuten per kant direct boven het vuur.



Ik vond ze erg lekker! goede combi tussen pittig en zoet. We hebben ze gegeten met een bonen/taco salade.

De wraps*

3 cup bloem
2 tl. zout
2 tl. bakpoeder
2x 2/3 cup warm water
6 eetl. boter (kamertemp.)

Doe zout, bloem en bakpoeder samen in een grote kom en meng het goed door. Voeg de boter doe en wrijf dit met je handen lichtjes tot je kruimels hebt. Maak een kuiltje in het midden en doe het warme water erbij. Kneed het deeg lichtjes door tot het goed gemengd is (1-2 min), dek af en laat dit staan voor tien minuten.



Bedek je aanrecht ruim met bloem en rol het deeg in ongeveer tien bolletjes van gelijke grootte. Dek de ballen die je niet meteen gebruikt af met plastic folie. met een deegroller (gebruik weer ruim bloem) rol je de ballen zo dun mogelijk uit, schud de overtollige bloem eraf voor je hem in de pan doet.



Op het gasfornuis verhit je een koekenpan met anti aanbaklaag op hoog vuur tot hij goed heet is. Gebruik geen boter of ander vet. Gewoon droog in de pan doen. Leg je uitgerolde tortilla erin en blijf erbij want het gaat snel. je ziet al meteen dat het deeg aan de bovenkant een beetje gaat bubbelen. Hij is goed als de onderkant bruine vlekjes heeft. Draai om en bak de andere kant ook nog even. Herhaal dit voor de resterende balletjes.

Ik heb wel - na elke tortilla - de bloem even uit de pan gehaald want dat wordt bruin en gaat op gegeven moment aanbakken. Gewoon even snel een droge doek erdoor en hop weer op het vuur!



Recept van Imagecelicious

* bron: http://simoneskitchen.nl/tortilla-wraps-zelf-maken/

Weber SJP, Weber 47 Oto, Total UDS 200l., WGA, DIY bbqcontroller
BBQ count 2015:
Steven & me count:

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.373
Re: Caribbean Quesadilla
« Reactie #1 Gepost op: 10 juli 2014, 18:28 »
leuk recept, deze ga ik "pikken" van je voor komende week  :)
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

A3aan84

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • Berichten: 519
Caribbean Quesadilla
« Reactie #2 Gepost op: 10 juli 2014, 18:55 »
Leuk! Daar zit ik hem er voor op. Succes :)
Weber SJP, Weber 47 Oto, Total UDS 200l., WGA, DIY bbqcontroller
BBQ count 2015:
Steven & me count:

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.373
Re: Caribbean Quesadilla
« Reactie #3 Gepost op: 10 juli 2014, 19:44 »
dank je wel, je gaat het horen de reacties
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

Ceriel

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 7.232
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Re: Caribbean Quesadilla
« Reactie #4 Gepost op: 10 juli 2014, 22:55 »
lekker, bedankt voor het delen!
Proud member of Backcorner BBQ

ReneR

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 2.403
  • Herkend vleeschetariër
    • Never trust a skinny chef
Re: Caribbean Quesadilla
« Reactie #5 Gepost op: 11 juli 2014, 01:06 »
Dat ziet er verdraaid lekker uit!
KCBS Certified BBQ Judge / KCBS Certified Table Captain / WBQA Certified BBQ Judge / SCA Certified Judge     Lid van Beter Wordt Het Niet BBQ-Team 
Thank you pig for turning veggies into bacon and I yust love the smell of a good roast in the morning.                     www.facebook.com/HangBellyBBQ

groundhog667

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 406
  • Weber OTO 47 ~ Weber OTP 57
Re: Caribbean Quesadilla
« Reactie #6 Gepost op: 11 juli 2014, 08:16 »
Heeee super!!!!
Ik was gisteren nog aan het zoeken voor lekkere gerechtjes op de BBQ voor a.s. zaterdag en had hier al zin in!

Bedankt voor je post.

Zou je die wraps ook niet gewoon op de BBQ kunnen maken ipv in de pan?
Groundhog667~out
Weber OTO 47 ~ Weber OTP 57

leontine

  • Vuurmaker
  • *
  • Berichten: 84
Re: Caribbean Quesadilla
« Reactie #7 Gepost op: 11 juli 2014, 08:20 »
En weer een voor op de todo !! Bedankt
Weber Genesis E330,  offset smoker, AGA (indoor all year round all in one super oven )

A3aan84

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • Berichten: 519
Caribbean Quesadilla
« Reactie #8 Gepost op: 11 juli 2014, 08:36 »

Heeee super!!!!
Ik was gisteren nog aan het zoeken voor lekkere gerechtjes op de BBQ voor a.s. zaterdag en had hier al zin in!

Bedankt voor je post.

Zou je die wraps ook niet gewoon op de BBQ kunnen maken ipv in de pan?
Misschien op een pizzasteen maar daar durf ik niets over te zeggen. Je kan altijd nog een pan op de bbq zetten :)
Weber SJP, Weber 47 Oto, Total UDS 200l., WGA, DIY bbqcontroller
BBQ count 2015:
Steven & me count:

groundhog667

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 406
  • Weber OTO 47 ~ Weber OTP 57
Re: Caribbean Quesadilla
« Reactie #9 Gepost op: 11 juli 2014, 09:38 »
Heb zelf ooit pizza gemaakt op de BBQ - zonder steen - en dat ging hartstikke goed. We gaan het gewoon proberen!
Groundhog667~out
Weber OTO 47 ~ Weber OTP 57

Mike v R

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.416
  • IJmuiden
Re: Caribbean Quesadilla
« Reactie #10 Gepost op: 11 juli 2014, 11:53 »
Bedankt voor het delen.
*Primo Oval XL*WSM 47cm *WGA *DBS Smokers *DO 6qt * Maverick ET 732 *CSG *DigiQ II
Mede eigenaar van DutchBros.Smokers

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.592
Re: Caribbean Quesadilla
« Reactie #11 Gepost op: 11 juli 2014, 15:07 »
Wow, bedankt voor het delen

structor

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 6.716
  • Emiel
Re: Caribbean Quesadilla
« Reactie #12 Gepost op: 11 juli 2014, 20:02 »
Leuk!
Primo XL, OTG 57, WGA, WSM 47, UDS, diy controller, lime thermapen
Bbqcount 2018:
S&M count: