Auteur Topic: PP kokos style  (gelezen 3749 keer)

A3aan84

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • Berichten: 519
PP kokos style
« Gepost op: 10 juli 2014, 16:16 »



Ik ben gek op kokoswater en je ziet het tegenwoordig steeds meer. Ineens had ik het idee om het te combineren met PP als basis heb ik het wedstrijdrecept van Noskos*1 gebruikt.

Ingredienten:

1 procureur zonder been van 3 kg.
Injectiemix (zie vervolg)
Eindsaus (zie vervolg)
Coffe rub (zie vervolg)
Glaze (zie vervolg)

Trim de procureur, injecteer hem om de vijf centimeter met de injectie mix, smeer hem aan twee kanten in met de rub, Pak hem in met plasticfolie en laat hem een nachtje wachten in de koelkast.






Maak je barbecue klaar voor indirect  barbecueën op 121°C. (in mijn geval een uds), leg wat rookhout op het vuur (in mijn geval kersen) en plaats het vlees erin weg van het vuur.



Na 5 uur of als de kerntemperatuur 74°C is, kan je het insmeren met de opgewarmde glaze. Laat het dan nog twee uur liggen tot je een mooie bark hebt.





Pak het vlees in een dubbele laag aluminiumfolie en laat het tot een temperatuur komen van 88°C. Haal dan het vocht uit de folie en bewaar dit voor de eindsaus en laat het vlees weer ingepakt een uur rusten.



Nu kan het vlees ge-pulled worden. Als alles ge-pulled is kan het worden aangemengd met de eindsaus. Gebruik zoveel dat het goed opsmaak en lekker sappig is.



Ik vond het geslaagd. De kokos komt er niet heel erg bovenuit maar het is toch een lekkere smaak.

De injectiemix



100ml. kokoswater (100% sap)
60ml. kokosazijn
40ml. worchestershire saus
1 eetl. Zeezout
1 eetl. ui granulaat

Doe alles bij elkaar en roer tot het zout is opgelost.

Eindsaus

0,5 cup Vocht van het vlees
0,5 cup Kokoswater
0,25 cup Kokosazijn
3 eetl. Bruine basterdsuiker
2 eetl. worchestershire saus
0,5 cup bbq saus (zie vervolg)

Meng alles in een pannetje en breng het aan de kook. (je zult niet alles nodig hebben)

Glaze

0,5 cup bbq saus (zie vervolg)
2 eetl. kokosazijn
2 eetl. Honing

Meng alles in een pannetje en breng het aan de kook

De bbq saus*2

0,5 cup molasse
0,5 cup worchestershire saus
3 cup ketchup
0,5 cup bruine basterdsuiker
1 blik (560gr.) ananas in blik.
0,25 cup appelsap
0,25 cup sinasappelsap

Breng alles bij elkaar aan de kook. Draai het glad in de blender en laat het afkoelen.

De rub



2 eelt. Vers gemalen koffie
2.eetl. Zeezout
2 eetl. paprika poeder
1 eetl. Chilipoeder (een mix bijv. silvo)
1 eetl. bruine basterd suiker
1 tl. oregano
1 tl. ui granulaat
0,5 tl. zwarte peper
1 tl. gemalen cocos
0,5 tl. Gemalen koriander

Meng alle ingrediënten bij elkaar.

 
*1: http://www.bbq-nl.com/2012/11/wedstrijd-pulled-pork.html
*2: http://www.cooks.com/recipe/zh82l9h2/barbecue-pineapple-ribs-sauce.html
« Laatst bewerkt op: 10 juli 2014, 18:14 door A3aan84 »
Weber SJP, Weber 47 Oto, Total UDS 200l., WGA, DIY bbqcontroller
BBQ count 2015:
Steven & me count:

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.373
Re: PP kokos style
« Reactie #1 Gepost op: 10 juli 2014, 16:26 »
leuke variatie, bedankt voor het delen
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

Mike v R

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.416
  • IJmuiden
PP kokos style
« Reactie #2 Gepost op: 10 juli 2014, 17:16 »
Ziet er goed
*Primo Oval XL*WSM 47cm *WGA *DBS Smokers *DO 6qt * Maverick ET 732 *CSG *DigiQ II
Mede eigenaar van DutchBros.Smokers

Jappert

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.042
  • Op een gegeven moment heb meer Q's dan je aan kan.
    • Barrel Controller
PP kokos style
« Reactie #3 Gepost op: 10 juli 2014, 17:30 »
Grappig ik loop hier ook al een tijdje op te broeden. PP Thaise stijl zeg maar.

Ik zou dan echter de standaard Amerikaanse componenten weg laten en zo veel mogelijk de smaak van Thaise Curry willen benaderen. Ik weet alleen niet wat rook voor effect gaat hebben.

Heb je rookhout gebruikt?

Primo XL | Master Touch GBS 57 |WGA + custom RVS grates| UDS47 | Wagongrill | Maverick e732 |Heatermeter 4.0|DO 9qt|Thermapen Red

[/color]
Steven & Me:
www.barrelhousebbq.nl

A3aan84

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • Berichten: 519
Re: PP kokos style
« Reactie #4 Gepost op: 10 juli 2014, 18:09 »
Ja stom had ik er even bij moeten vermelden. Ik zal het er nog even tussen zetten. Kersen btw.
Weber SJP, Weber 47 Oto, Total UDS 200l., WGA, DIY bbqcontroller
BBQ count 2015:
Steven & me count:

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.592
Re: PP kokos style
« Reactie #5 Gepost op: 10 juli 2014, 18:33 »
Dat had ik graag geproefd.

dennisb

  • Stoker
  • *
  • *
  • Berichten: 430
PP kokos style
« Reactie #6 Gepost op: 10 juli 2014, 22:14 »
Mooi Aad, zat al een tijdje te wachten op deze post.
Weber SJO - OTX57 - Maverick ET 732 - WGA - Thermapen
[/color]
Steven & Me:

Camiel

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.599
  • Alleen mensen kunnen bot en scherp tegelijk zijn
    • barbecueman.eu
Re: PP kokos style
« Reactie #7 Gepost op: 13 juli 2014, 19:43 »
mooie combi, lijkt me erg lekker!