Auteur Topic: Spek-Cup  (gelezen 5883 keer)

Camiel

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.599
  • Alleen mensen kunnen bot en scherp tegelijk zijn
    • barbecueman.eu
Spek-Cup
« Gepost op: 23 juni 2014, 13:06 »
Spek-Cup / Brabantse Camielo's



Ingrediënten

500 gr gehakt HOH
1 ui
250gr champignons
2 pakjes spek (katenspek)
2 lente uitjes
1 ei
2 el paneermeel
1 tl korianderpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl cajunkruiden


Bereiding:


fruit een fijngehakte ui en wat fijngehakte champignons en laat dat afkoelen

bekleed bakjes


kneed rest van ingredienten en de afgekoelde champignons/uien tot een lekker mengsel





vul de bakjes en vouw het spek dicht


op de barbecue van matige hitte/indirect tot het spek een mooi kleurtje begint te krijgen


aflakken met  favoriete barbecuesaus, ik heb Sweet Baby Ray's Raspberry Chipotle gebruikt omdat daar een aangenaam zoetje in zit wat ik lekker vind bij die spek.
nog een minuut of 10 terug en klaar is de spek-cup




gloeiende groet

Camiel de barbecueman
« Laatst bewerkt op: 08 mei 2017, 09:15 door Camiel »

noskos

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 10.372
  • Westland
    • BBQ-NL
Spek-Cup
« Reactie #1 Gepost op: 23 juni 2014, 13:07 »
Nice!!
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Urban 2019 L, BGE L, OTG & MTP 57cm, Original 47 cm rood, WSM 47cm, WGA, Summit Charcoal, Vault Smoker, Traeger Ironwood

Lid van het  Sea Side Smokers BBQ Team

structor

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 6.716
  • Emiel
Re: Spek-Cup
« Reactie #2 Gepost op: 23 juni 2014, 14:10 »
Bedankt Camiel! Deze is meteen op de TODO gegaan.
Primo XL, OTG 57, WGA, WSM 47, UDS, diy controller, lime thermapen
Bbqcount 2018:
S&M count:

Mike v R

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.416
  • IJmuiden
Re: Spek-Cup
« Reactie #3 Gepost op: 23 juni 2014, 15:18 »
Bedankt voor het delen.
*Primo Oval XL*WSM 47cm *WGA *DBS Smokers *DO 6qt * Maverick ET 732 *CSG *DigiQ II
Mede eigenaar van DutchBros.Smokers

rvanledden

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 105
Re: Spek-Cup
« Reactie #4 Gepost op: 23 juni 2014, 15:34 »
Ziet er goed uit, ga op mijn to-do lijstje!

Mac

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.498
  • Barbecue the way it should be
    • Mac's BBQ Pit
Re: Spek-Cup
« Reactie #5 Gepost op: 23 juni 2014, 15:35 »
Ziet er heerlijk uit Camiel  :)

Mac
Caliber Pro Kamado Big Green Egg XL + Small, WSM 47, WGA, Maverick ET-732 + HM, Droogkast, CSG

Mijn BBQ Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqp

Maccie (spongebob)

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 2.592
  • Proud member of The Popes White Smoke BBQ Team
    • Tims[color=red]Real[/color]BBQ
Re: Spek-Cup
« Reactie #6 Gepost op: 23 juni 2014, 15:42 »
Dat ziet er geweldig uit op de foto's.


Heerlijk, staat op de TODO!
Primo Oval Large, Broil King KEG, WMT 57 met CIG, UDS, WGA met CIG, HM ,Thermapen

Bbqcount 2017:
Steven & me count:

Ceriel

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 7.232
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Re: Spek-Cup
« Reactie #7 Gepost op: 23 juni 2014, 17:15 »
Bedankt Camiel! Deze is meteen op de TODO gegaan.
hier ook knopje gedrukt....
Proud member of Backcorner BBQ

MarBQ

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.195
  • Bacon gives me a Lard-On
Re: Spek-Cup
« Reactie #8 Gepost op: 23 juni 2014, 17:23 »
Wat voor gehakt heb je gebruikt? Kwam er nog vocht uit het gehakt? heb je dat nog afgegoten??
Is dat katenspek?? Heel veel vragen maar ik wil dit echt maken.
Het lijkt mij heerlijk!!!
Thanx voor het delen.
Greetz Marco
WGA, OTP57, WSM47, WSJ, CSG, Maverick ET-732, DigiQ DX2, Porkert #5 + #8  WPO

There's plenty of room for all of God's creatures...right beside the french fries!!

Steven&Me Count: 12  Zin om te Q'en: Veel!!

Camiel

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.599
  • Alleen mensen kunnen bot en scherp tegelijk zijn
    • barbecueman.eu
Re: Spek-Cup
« Reactie #9 Gepost op: 23 juni 2014, 19:09 »
Wat voor gehakt heb je gebruikt? Kwam er nog vocht uit het gehakt? heb je dat nog afgegoten??
Is dat katenspek?? Heel veel vragen maar ik wil dit echt maken.
Het lijkt mij heerlijk!!!
Thanx voor het delen.
Greetz Marco

HOH en idd Katenspek, heb het recept ge-fine-tuned ;)

Patrick

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 175
Re: Spek-Cup
« Reactie #10 Gepost op: 25 juni 2014, 22:04 »
Nice! Komt idd op het todo lijstje.
-Weber OTP 47-

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.373
Re: Spek-Cup
« Reactie #11 Gepost op: 25 juni 2014, 22:51 »
dat is een heel leuk hapje, ga ik zeker eens maken
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

Ceriel

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 7.232
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Re: Spek-Cup
« Reactie #12 Gepost op: 25 juni 2014, 23:35 »
hier ook knopje gedrukt....

En gemaakt (todo lijst moet niet te lang worden  :D)
Had wat gerommeld met het recept; standaard BBQ-rub gebruikt ipv de voorgeschreven kruiden en tomatenblokjes toegevoegd. Iets klopte er niet in de smaak van het geheel, dus helaas nog een keer maken  :P



Camiel bedankt voor het recept!
Proud member of Backcorner BBQ

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.804
  • Primomaan
Re: Spek-Cup
« Reactie #13 Gepost op: 26 juni 2014, 12:40 »
Ziet er heerlijk uit Camiel, bedankt voor het delen.
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

Rob Klooster

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 18
Re: Spek-Cup
« Reactie #14 Gepost op: 26 juni 2014, 22:54 »
Bedankt voor het recept Camiel! Ik heb het vandaag ook gemaakt en het was heerlijk!



OTP 57