Auteur Topic: Mini Shoarma Loempia's  (gelezen 5119 keer)

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.855
  • Primomaan
Mini Shoarma Loempia's
« Gepost op: 06 april 2014, 22:04 »

Edit: nieuwe foto toegevoegd ivm verwijderen door imageshack

Hierbij de versie voor ongeveer 24 stuks.
Let op Filodeeg is heel fragiel houd het zo lang mogelijk in de verpakking of onder een vochtige (niet zeiknatte) theedoek.
Beter om spring roll pastry te gebruiken !!!!
En de loempia's na het rollen/vouwen  goed insmeren/kwasten met olie

- 2 pakjes filodeeg (2 x 5 vellen per pakje) of vietnamese loempiavelletjes (= Spring Roll Pastry 125mm x 125mm !!!!)
- 5 takjes selderij
- 3 preien (400 gr.)
- 2 el. boter
- (1/2 tl. Ve-tsin) EVENTUEEL
- 2 tenen knoflook
- 400 gr. grof varkensgehakt (HOH gehakt kan ook)
- Shoarmakruiden (zie potje of zakje voor de hoeveelheid, of zelfgemaakte naar smaak)
- 1 el. Kerriepoeder (Hindoestaanse Kerrie: Massala, van Nandan Surinami, Chan's of Arva (GEEN Garam Massala)*
- 1 tl. Sambal Oelek
- 3 tl. Sambal Badjak
- 1 ei
- Arachide olie

* Massala en Garam Massala zijn verschillend in samenstelling van specerijen

Filodeeg uit de vriezer en laten ontdooien (1 uur)
Het gehakt vermengen met shoarmakruiden en de kerrie. Blaadjes van de selderij fijnsnijden en in een kommetje doen. Van prei lelijk blad verwijderen en in dunne ringen snijden, wassen in een zeef en uit laten lekken. In een skillet op het BBQ rooster 1 el. boter verhitten, prei met ve-tsin ongeveer 5 minuten zachtjes bakken (split grill) en af en toe omscheppen. Uit de pan in een vergiet doen en laten uitlekken. In de skillet weer 1 el boter verhitten en het gehakt hierin samen met de sambals ongeveer 7 minuten zachtjes rul bakken, aan het gehakt prei en selderij toevoegen en nog 3 minuten zachtjes bakken, in vergiet doen en uit laten lekken en afkoelen. In een kopje ei losroeren. Filodeegvellen halveren ( de vellen waren bij mij niet vierkant maar iets rechthoekig, leg de vellen als een liggend A4-tje voor je en halveer ze van boven naar beneden). Smeer elk velletje aan beide zijdes (met een kwastje) dun in met arachide olie. Leg aan het begin van de korte zijde van een velletje filodeeg 1 el. gehaktmengsel en rol hem tot halverwege op, de zijkanten naar binnenslaan en verder oprollen, op het eind met een kwastje met wat ei bestrijken en dichtplakken. Op dezelfde manier de rest van de loepmia's maken.
Je kunt ze nu invriezen of gaan klaarmaken. De BBQ klaarmaken voor indirect, temperatuur ongeveer 220-230 gr. C. De loempia's op het rooster verdelen en in 30-40 minuten knapperig bakken, halverwege de tijd de loempia's omdraaien.
opdienen, dippen in sweet chilisauce (chickensauce, bij voorkeur die van Pantai) is ook erg lekker, maar neutraal zijn ze ook erg lekker.

Edit: Mocht je er voor kiezen om het gehakt rauw te verwerken in de loempia's ipv. eerst te bakken, dan kun je de structuur wat ruller krijgen door
- 40 gram bruin brood zonder korst en zonder zaadjes/pitjes 1 uurtje te weken in 50 gram melk.
goed uitknijpen!! en goed door het gehakt mengen.
De structuur wordt dan ongeveer zoals het vlees in een saucijzenbroodje, doe je dit niet dan wordt de structuur van het gehakt wat steviger.

Edit: nieuwe foto's toegevoegd ivm verwijderen door imageshack






















Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.634
Mini Shoarma Loempia's
« Reactie #1 Gepost op: 06 april 2014, 22:43 »
Weer een leuk recept waar ik wat mee kan. Bedankt voor het delen.

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.855
  • Primomaan
Re: Mini Shoarma Loempia's
« Reactie #2 Gepost op: 06 april 2014, 22:59 »
De Ve-Tsin (MSG) kun je weglaten en eventueel vervangen door een paar druppels Sojasaus.
Ve-Tsin zorgt voor UMAMI, dat doet sojasaus ook.
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

Smokey89

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 250
  • Elke wijze uil begon als Uilskuiken
Re: Mini Shoarma Loempia's
« Reactie #3 Gepost op: 06 april 2014, 23:11 »
Lekker Ewald! Gaan we maken!
Home Build Oklahoma Smoker, ODC city charcoal 420, Maverick ET-732, Petromax DO 6qt

Mike v R

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.416
  • IJmuiden
Re: Mini Shoarma Loempia's
« Reactie #4 Gepost op: 07 april 2014, 04:47 »
Bedankt voor het delen.
*Primo Oval XL*WSM 47cm *WGA *DBS Smokers *DO 6qt * Maverick ET 732 *CSG *DigiQ II
Mede eigenaar van DutchBros.Smokers

Camiel

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.599
  • Alleen mensen kunnen bot en scherp tegelijk zijn
    • barbecueman.eu
Re: Mini Shoarma Loempia's
« Reactie #5 Gepost op: 07 april 2014, 08:42 »
lekker Ewald, thanx again voor het delen!

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.373
Re: Mini Shoarma Loempia's
« Reactie #6 Gepost op: 07 april 2014, 10:48 »
heerlijk als hapje op een verjaadag
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

harlin

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 190
Re: Mini Shoarma Loempia's
« Reactie #7 Gepost op: 07 april 2014, 13:57 »
Hmmmm ziet er lekker uit. wellicht ook eens proberen.
Primo Large - oak table / Weber WGA - Being a vegetarian is a huge miss-steak

Mr D.J.

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 215
Re: Mini Shoarma Loempia's
« Reactie #8 Gepost op: 25 april 2014, 22:24 »
Oooh ja.. Dit gaan we maken.. Met een loempia denk ik meteen aan een frituurpan,maar op de Q gaan we ze nu ook maken..

picosuma

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.320
Re: Mini Shoarma Loempia's
« Reactie #9 Gepost op: 16 november 2019, 19:41 »
Mischien ook maar weer op de to do lijst
Grill Guru Elite,Barbecook, WGA, One minute lighter,Fantast, maverick 733

Bbqcount 2019:
Steven & piet count:

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.855
  • Primomaan
Re: Mini Shoarma Loempia's
« Reactie #10 Gepost op: 16 november 2019, 21:04 »
Mischien ook maar weer op de to do lijst

Gebruik dan wel spring roll pastry, en geen filodeeg.
filodeeg kan wel maar is echt heel kwetsbaar, breekt bijna als je er naar kijkt, spring roll pastry is veel elastischer

Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.634
Re: Mini Shoarma Loempia's
« Reactie #11 Gepost op: 17 november 2019, 09:54 »
Bedankt voor de tip Ewald.