Auteur Topic: Irish stew met Guinness uit de DO  (gelezen 10876 keer)

dennis

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.029
  • Oss
Re: Irish stew met Guinness uit de DO
« Reactie #45 Gepost op: 24 december 2018, 07:46 »
Ik vind/vond mezelf in het begin juist te voorzichtig met dat vuur bij een picanha.
Sinds ik 'm iets langer in het vuur laat liggen (vetkant) vind ik dat veel lekkerder.
Niet gezegd dat ie er dan meteen een kwartier in moet liggen natuurlijk :)
Primo oval XL, WSM 47, WGA, DO9qt

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 3.093
Re: Irish stew met Guinness uit de DO
« Reactie #46 Gepost op: 24 december 2018, 12:56 »
Ik vind/vond mezelf in het begin juist te voorzichtig met dat vuur bij een picanha.
Sinds ik 'm iets langer in het vuur laat liggen (vetkant) vind ik dat veel lekkerder.
Niet gezegd dat ie er dan meteen een kwartier in moet liggen natuurlijk :)

Dat is ook zo, er is niets mis met een min of meer krokante vetkant, maar je kan er ook voor kiezen om een gedeelte van de vetkap (soms is die erg dik) al weg te smelten direct voor je begint met grillen dat geeft wel wat rook maar op het eind heb je dan een betere controle over je braad werk zonder overdreven hoge vlammen.  (zie video)
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

b.asv

  • Stoker
  • *
  • *
  • Berichten: 457
  • Grill hard or go home!
Re: Irish stew met Guinness uit de DO
« Reactie #47 Gepost op: 24 december 2018, 13:35 »
Ik vind/vond mezelf in het begin juist te voorzichtig met dat vuur bij een picanha.
Sinds ik 'm iets langer in het vuur laat liggen (vetkant) vind ik dat veel lekkerder.
Niet gezegd dat ie er dan meteen een kwartier in moet liggen natuurlijk :)

Dat is ook zo, er is niets mis met een min of meer krokante vetkant, maar je kan er ook voor kiezen om een gedeelte van de vetkap (soms is die erg dik) al weg te smelten direct voor je begint met grillen dat geeft wel wat rook maar op het eind heb je dan een betere controle over je braad werk zonder overdreven hoge vlammen.  (zie video)

Ik snijd de vetkap altijd eens tukje terug tot 0,5 tot 1 cm en daarna kruislings in. Krijg je ook een mooie krokante vetkap!
BGE Large - Joetisserie - Thermapen MK4

BBQ count 2019: 2

Instagram: @b.asv voor 'live' verslagen

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 3.093
Re: Irish stew met Guinness uit de DO
« Reactie #48 Gepost op: 24 december 2018, 15:12 »
Ik vind/vond mezelf in het begin juist te voorzichtig met dat vuur bij een picanha.
Sinds ik 'm iets langer in het vuur laat liggen (vetkant) vind ik dat veel lekkerder.
Niet gezegd dat ie er dan meteen een kwartier in moet liggen natuurlijk :)

Dat is ook zo, er is niets mis met een min of meer krokante vetkant, maar je kan er ook voor kiezen om een gedeelte van de vetkap (soms is die erg dik) al weg te smelten direct voor je begint met grillen dat geeft wel wat rook maar op het eind heb je dan een betere controle over je braad werk zonder overdreven hoge vlammen.  (zie video)

Ik snijd de vetkap altijd eens tukje terug tot 0,5 tot 1 cm en daarna kruislings in. Krijg je ook een mooie krokante vetkap!

Doe ik nu ook maar ja de eerste keer he.
1 cm. vind ik nog redelijk dik maar is wel afhankelijk van de totale dikte van je picanha denk ik.
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Ceriel

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 7.088
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Re: Irish stew met Guinness uit de DO
« Reactie #49 Gepost op: 24 december 2018, 20:33 »
Graag weer on topic: Irish stew met Guinness uit de DO
Proud member of Backcorner BBQ

Steven & Me count:

Ceriel's Grill & BBQ

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 3.093
Re: Irish stew met Guinness uit de DO
« Reactie #50 Gepost op: 24 december 2018, 22:40 »
Graag weer on topic: Irish stew met Guinness uit de DO

Je hebt gelijk we dwalen af, excuus.
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)