Auteur Topic: PP Ravioli  (gelezen 4615 keer)

Ceriel

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 7.235
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
PP Ravioli
« Gepost op: 08 februari 2014, 12:56 »
Ik dacht wat origineels bedacht te hebben, Pulled pork ravioli, blijken er hiervoor op het net al diverse recepten te staan.....



Hier is mijn versie:

Voor het pastadeeg:

220 gram semola
2 eieren
2 TL melk

De vulling:

200 gram fijngesneden Pulled pork

De saus:

2 EL olijfolie
1 sjalotje ( gesnipperd)
1 teentje knoflook ui de pers
1 blik tomatenstukjes
2 EL fijngesneden peterselie
Peper en zout
BBQ saus naar keuze/smaak

Begin met het maken van het pastadeeg,
Stort het meel op het aanrecht en maal een kuiltje in het midden. Breek hierin de eieren en voeg de melk toe. Meng het goed en kneed daarna tot een elastisch deeg. Laat het deeg een half uurtje rusten.



Verdeel het deeg in vieren en draai het door de pastamachine tot de dunste stand, je hebt nu 4 gelijke lappen. Leg een lap op het werkblad en verdeel hierover de PP, ongeveer 1 TL per vulling.



Leg hierop een tweede lap deeg en duw de lucht er tussenuit. Steek nu met de raviolisteker de ravioli.





Kook de ravioli in ruim kokend water met zout tot deze boven komt drijven, 5-6 minuten.

De saus:

Fruit de ui in de olijfolie en voeg de knoflook toe als de ui glazig is. Doe het blik tomatenstukjes en de peterselie erbij en breng het aan de kook. Laat het enige tijd pruttelen zodat de saus indikt, breng op smaak met peper, zout en de BBQ saus.
Je kunt eventueel de saus met de staafmixer pureren, ik heb dit niet gedaan.

Het resultaat:



Eet smakelijk!
Proud member of Backcorner BBQ

Mike v R

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.416
  • IJmuiden
Re: PP Ravioli
« Reactie #1 Gepost op: 08 februari 2014, 12:58 »
Bedankt voor het delen.
*Primo Oval XL*WSM 47cm *WGA *DBS Smokers *DO 6qt * Maverick ET 732 *CSG *DigiQ II
Mede eigenaar van DutchBros.Smokers

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.373
Re: PP Ravioli
« Reactie #2 Gepost op: 08 februari 2014, 13:03 »
ziet er heerlijk uit, bedankt voor het delen
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.601
PP Ravioli
« Reactie #3 Gepost op: 08 februari 2014, 13:47 »
Werelds, weer een super idee!

Bert

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.600
Re: PP Ravioli
« Reactie #4 Gepost op: 08 februari 2014, 15:33 »
Lijkt me een top combinatie.
Primo Junior  Do Tuinhaard Looflighter
Weber Go Anywhere Heatermeter 4.1

structor

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 6.716
  • Emiel
Re: PP Ravioli
« Reactie #5 Gepost op: 08 februari 2014, 17:54 »
Leuk idee, lust ik. Enne bedankt he weer wat voor op de buy list.....
Primo XL, OTG 57, WGA, WSM 47, UDS, diy controller, lime thermapen
Bbqcount 2018:
S&M count:

Lin

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 2.218
  • Love to cook!!
    • Lin's receptendeler
Re: PP Ravioli
« Reactie #6 Gepost op: 09 februari 2014, 00:04 »
Ziet er heerlijk uit! Misschien krijg ik zo mijn vriend eindelijk aan de pasta....
www.facebook.com/Linsreceptendeler
neem eens een kijkje op mijn receptendeler!

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.597
Re: PP Ravioli
« Reactie #7 Gepost op: 09 februari 2014, 00:25 »
En dan te bedenken dat ik hier een pastamachine weg heb gedaan....spijt als haren op mijn hoofd, als ik dit zie.
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.597
Re: PP Ravioli
« Reactie #8 Gepost op: 09 februari 2014, 00:26 »
Leuk idee, lust ik. Enne bedankt he weer wat voor op de buy list.....
Dat bedoel ik. Mopperdemopper.
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

ReneR

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 2.403
  • Herkend vleeschetariĆ«r
    • Never trust a skinny chef
Re: PP Ravioli
« Reactie #9 Gepost op: 09 februari 2014, 02:18 »
Dat ziet er (weer) erg lekker uit Ceriel.
Die laatste foto had zomaar mee kunnen doen met "ingepakt".....
KCBS Certified BBQ Judge / KCBS Certified Table Captain / WBQA Certified BBQ Judge / SCA Certified Judge     Lid van Beter Wordt Het Niet BBQ-Team 
Thank you pig for turning veggies into bacon and I yust love the smell of a good roast in the morning.                     www.facebook.com/HangBellyBBQ

Ronald Jan

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.911
  • Beverwijk
Re: PP Ravioli
« Reactie #10 Gepost op: 09 februari 2014, 04:13 »
Leuk recept gaan we doen.
WSM WGA OTG 57 Mini green ei.

MarBQ

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.195
  • Bacon gives me a Lard-On
Re: PP Ravioli
« Reactie #11 Gepost op: 09 februari 2014, 11:13 »
En de lijst wordt langer en langer en langer en langer ..................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!
WGA, OTP57, WSM47, WSJ, CSG, Maverick ET-732, DigiQ DX2, Porkert #5 + #8  WPO

There's plenty of room for all of God's creatures...right beside the french fries!!

Steven&Me Count: 12  Zin om te Q'en: Veel!!

noskos

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 10.385
  • Westland
    • BBQ-NL
PP Ravioli
« Reactie #12 Gepost op: 09 februari 2014, 12:28 »
Da's weer een fijne!!
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Urban 2019 L, BGE L, OTG & MTP 57cm, Original 47 cm rood, WSM 47cm, WGA, Summit Charcoal, Vault Smoker, Traeger Ironwood

Lid van het  Sea Side Smokers BBQ Team

Camiel

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.599
  • Alleen mensen kunnen bot en scherp tegelijk zijn
    • barbecueman.eu
Re: PP Ravioli
« Reactie #13 Gepost op: 09 februari 2014, 22:13 »
Lekker Ceriel, ziet er goed uit man!