Auteur Topic: PP (Boeuf) Bourguignon  (gelezen 1743 keer)

ReneR

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 2.403
  • Herkend vleeschetariĆ«r
    • Never trust a skinny chef
PP (Boeuf) Bourguignon
« Gepost op: 14 november 2013, 00:05 »
Omdat we nog een "plukje" PP in de vriezer hadden hebben we daar PP (Boeuf) Bourguignon mee gemaakt.

Bij deze het recept en een foto van het eindproduct.

1 kilo PP
1 fles rode wijn (voorkeur voor een Bourgogne)
3 tenen uitgeperste knoflook
1 bouquet garni (bosje van diverse kruiden, bijvoorbeeld peterselie, thijm en laurier)
klontje boter
1 fijngesneden ui
1 klein gesneden wortel
200 gram spekblokjes
300 gram kleine gepelde sjalotten
200 gram champignons

Doe de PP samen met de wijn en het bouquet garni in een kom, dek deze af met plastic folie, en zet deze een paar uur in de koelkast.
Doe alle ingrediƫnten bij elkaar en verwarm de bbq tot 160 graden.
Zodra de sjalotten voor je gevoel zacht genoeg zijn is de PP Bourguignon klaar.

Lekker met een gekookt aardappeltje kan het er dan zo uitzien:
KCBS Certified BBQ Judge / KCBS Certified Table Captain / WBQA Certified BBQ Judge / SCA Certified Judge     Lid van Beter Wordt Het Niet BBQ-Team 
Thank you pig for turning veggies into bacon and I yust love the smell of a good roast in the morning.                     www.facebook.com/HangBellyBBQ

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.373
Re: PP (Boeuf) Bourguignon
« Reactie #1 Gepost op: 14 november 2013, 06:50 »
lekker
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

MarBQ

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.195
  • Bacon gives me a Lard-On
Re: PP (Boeuf) Bourguignon
« Reactie #2 Gepost op: 14 november 2013, 08:29 »
Mooi gemaakt hoor.
WGA, OTP57, WSM47, WSJ, CSG, Maverick ET-732, DigiQ DX2, Porkert #5 + #8  WPO

There's plenty of room for all of God's creatures...right beside the french fries!!

Steven&Me Count: 12  Zin om te Q'en: Veel!!

Camiel

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.599
  • Alleen mensen kunnen bot en scherp tegelijk zijn
    • barbecueman.eu
Re: PP (Boeuf) Bourguignon
« Reactie #3 Gepost op: 14 november 2013, 08:31 »
2x mooi, het gerecht is mooi, en de discipline om PP niet in 1 keer achter elkaar op te eten :D

Ronald Jan

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.911
  • Beverwijk
Re: PP (Boeuf) Bourguignon
« Reactie #4 Gepost op: 14 november 2013, 09:18 »
Ik weet het niet ik denk dat ik eerst moet proeven.
WSM WGA OTG 57 Mini green ei.